Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 15:38

Αυτές είναι οι σκέψεις του Ειρηναίου Φρέρη για τα πρωταθλήματα

Όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνει στις ποδοσφαιρικές Κυκλάδες εφόσον ξεπεραστεί η πανδημία του κορονοϊού. Η ΕΠΣ Κυκλάδων και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της κ. Ειρηναίος Φρέρης μιλώντας στην κοινή Γνώμη ανέπτυξε τις σκέψεις του, αποκαλύπτοντας όλα τα πιθανά σενάρια που περιέχουν από την ματαίωση των πρωταθλημάτων, την διεξαγωγή τους το καλοκαίρι ή ακόμη κει την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 

Διαβάστε τη συνέντευξη: 

Εν αναμονή

Θα πάρουμε ως ενδεχόμενο πως μετά τη λήξη των μέτρων κάποια από τα πρωταθλήματα ίσως να αρχίσουν από εκεί που σταμάτησαν. Θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε οι αθλητές να βρουν τους ρυθμούς τους αλλά και να αποκτήσουν κάποια φυσική κατάσταση. Το βασικότερο είναι οι αθλητές να μπορέσουν να βρουν ρυθμό, ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Από ότι μας είπαν και οι τρεις πρόεδροι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δεν είναι θετικά, καθώς εδώ στις Κυκλάδες οι μετακινήσεις γίνονται με τα πλοία κι όχι με τα μεταφορικά μέσα κι αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Αυτό γιατί ακόμη και μετά τη λήξη των μέτρων θα υπάρχει η αμφιβολία και κανένας γονέας δεν θα θέλει να στείλει το παιδί του να αγωνισθεί σε κάποιο άλλο νησί.

Θα κρατήσουμε κι αυτό που μας είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης, πως υπάρχει το ενδεχόμενο παιχνίδι που είναι σε εκκρεμότητα να γίνουν στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Δηλαδή να μεταφερθούν οι αγώνες για τον επόμενο Σεπτέμβρη.

«Σκέψης για αγώνες και τον Σεπτέμβρη»

Πλην της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων, όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων ήταν σε εξέλιξη. Η Α’ κατηγορία ανέδειξε πρωταθλητή με τον Πανναξιακό να έχει ήδη σηκώσει το κύπελλο του πρωταθλητή και να έχει αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Από εκεί και πέρα η Β’ δεν έχει βγάλει πρωταθλητή, αλλά και δεν είναι γνωστά τα σωματεία που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α’. Αλλά και τα τμήματα υποδομής ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων Ρένος Φρέρη μίλησε για το μέλλον των πρωταθλημάτων, αλλά και τις σκέψεις που υπάρχουν.

«Για εμάς το καλό είναι ότι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα το οποίο ήταν η ανάδειξη του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων έχει ολοκληρωθεί. Επίσης σε αυτό το κομμάτι έχει ξεκαθαρίσει και για τις θέσεις του υποβιβασμού, είναι γνωστές οι ομάδες οι οποίες δεν τα κατάφεραν φέτος. Τώρα όσον αφορά τη Β’ κατηγορία και την ανάδειξη του πρωταθλητή, θα χρειαστεί να μιλήσουμε με τις έξι ομάδες που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην Β’ φάση. Σκέψεις υπάρχουν να γίνουν οι αγώνες πιο πίσω, ή μέσα στο καλοκαίρι ή ακόμη και πριν ξεκινήσει η επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ακόμη μπορεί να βρεθεί και μία λύση για ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν την επόμενη σεζόν στην Α’ κατηγορία. Αυτό θα το αποφασίσουν οι ομάδες που έχουν δικαίωμα στην Β’ φάση».

Υπάρχει από ότι καταλαβαίνω το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων.

«Ναι το κοιτάμε αυτό δηλαδή να διακοπή οριστικά και όσον αφορά τα final four κι εκεί θα δούμε πως μπορούν να διεξαχθούν κι αυτά. Δηλαδή, να μεταφερθούν αρχές του καλοκαιριού ή αρχές του φθινοπώρου».

Υπάρχει περίπτωση να γίνου αγώνες μέσα στον Μάιο ή όποτε λήξουν τα μέτρα;

«Όχι με τίποτα, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αυτό το λέω γιατί έχουμε μετακινήσεις και δεν είναι εύκολο. Οι αγώνες δεν γίνονται σε ένα νησί κι αυτό δυσκολεύει την όλη κατάσταση. Πάνω από όλα θέλουμε να έχουμε την υγεία μας. Οι μετακινήσεις δυσκολεύου την όλη κατάσταση. Θα πάμε ή τον Ιούνιο ή στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν».

Το υπάρχει το ενδεχόμενο να μην γίνουν καθόλου;

«Είναι ένα μικρό ποσοστό αυτό. Πιστεύω πως μέσα στην χρονιά τα υπολειπόμενα παιχνίδια θα γίνουν. Μπορεί τα παιχνίδια αυτά να λειτουργήσουν κι ως φιλικά για την προετοιμασία τω ομάδων».

Ηλικιακά τι θα γίνει καθώς κάθε νέα σεζόν αλλάζουν και τα δεδομένα.

«Μέσα στην χρονιά θα είναι τα παιχνίδια, επομένως δεν θα αλλάξει κάτι. Όταν λέμε Κ16 και είσαι μέσα στην χρονιά δεν έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα θα είναι όταν αλλάξει ο χρόνος».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares