Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 22:33

Μυλώνης: Δύσκολη η επανένταξη των ποδοσφαιριστών και κίνδυνος τραυματισμών

Τοποθετήσεις και μάλιστα από έναν ειδικό περί του ποδοσφαίρου με ιδιαίτερες και πλούσιες γνώσεις, όπως αυτές του Λευτέρη Μυλώνη, Γυμναστή της Α’ Ομάδας καθώς και Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών της Κηφισιάς.

Άρα αυτός ο διπλος του ρόλος, από τη φύση του και μόνον μας παραπέμπει σε έναν άνθρωπο που αξίζει ο κόπος να διαβάσει πράγματα που στην παρούσα φάση θα είναι χρήσιμα σε όλους μας. Παράλληλα ο Μυλώνης, είναι το κλειδί της επιτυχίας, της πολύ καλής πορείας που διαγράφει η ομάδα της Κηφισιάς, τα τελευταία χρόνια και όσο ο ίδιος βρίσκεται στον πάγκο.

Είναι ένα πρόσωπο που είναι αποδεκτό από όλους όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά και τι σημαίνει φυσική κατάσταση για έναν ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος με ευχαρίστηση απάντησε στις απορίες μας και μας έκανε ακόμη πιο σοφούς σε θέματα και απορίες που ενδεχομένως θα έχουν ήδη σχηματιστεί σε όλους μας.

Αξίζει όλοι να διαβάσουν αυτά που αποκαλύπτει σήμερα στο Αθλ Πνεύμα, λέγοντας τα εξής:

 «Σε τέτοιου είδους πρωτόγνωρες περιπτώσεις ύψιστη σημασία έχει η υγεία και η ακεραιότητα όλων μας. Αρχικά ακόμη δεν γνωρίζουμε το χρονικό εύρος της αποχής από το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις. Το ποδόσφαιρο ενεργειακά χαρακτηρίζεται ως αερόβιο άθλημα υψηλής έντασης με ενδιάμεσες περιόδους χαμηλής έντασης, περιόδων δραστηριότητας διαφορετικών εντάσεων και διάρκειας και με ενδιάμεσες περιόδους ανάπαυλας.

Η αγωνιστική αποχή ενδέχεται να επιφέρει υστερήσεις σε διάφορα φυσιολογικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του μυο-σκελετικού, του νευρικού, του ανοσοποιητικού. Έτσι μεγάλο ρόλο θα παίξει το διάστημα από την λήξη ως την επανέναρξη των προπονήσεων με δεδομένο ότι όσο πιο μικρό τόσο πιο εύκολη η επιστροφή. 

Η φυσική κατάσταση περιλαμβάνει πάρα πολλές ικανότητες σημαντικότερη των οποίων θεωρείται δίκαια η αερόβια ικανότητα γιατί αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία εξελίσσονται όλοι οι άλλοι ιδιαίτεροι μηχανισμοί της αθλητικής απόδοσης. Η αερόβια ικανότητα είναι και αυτή που έχει μια άκρως περίεργη λειτουργία, χάνεται σχετικά γρήγορα και αντίστοιχα ανακτάται και γρήγορα.

Βέβαια εδώ ρόλο παίζει το επίπεδο του αθλητή, η προηγούμενη αθλητική προετοιμασία, το επίπεδο του ανταγωνισμού καθώς και σίγουρα το χρονικό σημείο του προπονητικού κύκλου, φάση στην οποία ούτως ή άλλως παρατηρείται σαφή κάμψη των δεικτών αερόβιας ικανότητας. Ακόμη σημαντικό θα είναι οι ποδοσφαιριστές κατά την περίοδο αυτή να προπονούνται ατομικά στο σπίτι τουλάχιστον στην ικανότητα της δύναμης ώστε καρδιααγγειακά να βρίσκονται σε καλό επίπεδο και να είναι εφικτή η σύνδεση στο νέο προπονητικό ξεκίνημα.

Για μένα το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε όλοι θα είναι οι προσαρμογές των ποδοσφαιριστών στις απαιτήσεις του αγώνα αφού κυρίως εκεί θα παρατηρηθούν έντονα προβλήματα όπως είναι των πιθανών τραυματισμών. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν, ούτως ή άλλως πόσο μάλλον τώρα, τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και οι προπονητές μετά την επανένταξη, αφού μετά την προπόνηση είναι γνωστό ότι παρατηρείται μια πτώση (ευτυχώς για λίγο) των αμυνών του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ευχή όλων μας είναι γρήγορη και καλή επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους και μετά το πρόβλημα των προπονητικών στόχων και προσαρμογών είναι εύκολο να επιλυθεί».

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares