Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 18:34

Φώτης Καρακώστας : Η κρίση είναι ευκαιρία για αναθεώρηση και επανεκκίνηση [aud]

Συνέντευξη στο Sportcyclades παραχώρησε ο προπονητής του ΑΠΑΣ Κος Φώτης Καρακώστας. Ο έμπειρος τεχνικός εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αναλάβει την ομάδα της Νάξου σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι του Πρωταθλήματος και ανέλυσε την δυναμική του Ομίλου.

Ακόμη , εξέφρασε την άποψή του για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων της φετινής αγωνιστικής περιόδου ενώ χαρακτήρισε την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε όλοι μας σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αναθεώρηση και επανεκκίνηση των δομών του Ελληνικού μπάσκετ.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της μάχης όλων μας απέναντι στον αόρατο εχθρό , τον κορωνοιό και έστειλε το δικό του μήνυμα στους συμπολίτες μας.

Κόουτς, ανέλαβες την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη καμπή του Πρωταθλήματος. Τί σε έκανε να πεις το «ΝΑΙ» στους ανθρώπους του ΑΠΑΣ;

Ήταν μια δύσκολη απόφαση που ήρθε σαν απόρροια μιας συζήτησης αρκετών εβδομάδων με τους ανθρώπους της ομάδας. Αρχικά ήμουν κάθετα αρνητικός όμως στην πορεία είδα ότι το διάστημα ήταν αρκετό ώστε να μπορέσω να περάσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα , στον τρόπο παιχνιδιού, και ότι θα ήταν εφικτός ο στόχος της παραμονής στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του βασικού της στόχου που είναι η παραμονή. Συμφωνείς με αυτή την εκτίμηση;

Είναι πολύ κοντά και πολύ μακριά ταυτόχρονα. Έχει πολύ μεγάλη ιδιορρυθμία αυτός ο Όμιλος φέτος αφού μια νίκη μπορεί να σε φτάσει να διεκδικείς το κάτι παραπάνω και μια ήττα μπορεί να σε καταστρέψει. Οι δυναμικότητες είναι πολύ κοντά , άρα όπως καταλαβαίνεις όσο εύκολος φαντάζει ο στόχος της παραμονής άλλο τόσο δύσκολο είναι, σημειώνοντας φυσικά ότι έχει μεγάλη σημασία και η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα.

Έχεις παρακολουθήσει μέσω σκάουτιν τις ομάδες του Ομίλου. Θεωρείς ότι ο βαθμολογικός πίνακας είναι δίκαιος;

Ο βαθμολογικός πίνακας κατά 99,9% λέει αλήθεια. Αντικατοπτρίζει μια εικόνα, είναι μια φωτογραφία εκείνης της στιγμής, ένα screenshot για να χρησιμοποιήσω και όρο της εποχής, για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον Όμιλο το δικό μας αλλά και σε κάθε όμιλο. Οπότε, ο βαθμολογικός πίνακας, κατά την εκτίμηση μου, είναι δίκαιος, επαναλαμβάνω όμως ότι αποτελεί «φωτογραφία» της στιγμής.

Με τα γεγονότα των ημερών να αφήνουν το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα και επειδή ακούγονται πολλά , τί θεωρείς ότι θα ήταν , κατά τη γνώμη σου, δικαιότερο για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος; Αν ήσουν στην Ομοσπονδία ποια θα ήταν η εισήγησή σου;

Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται τελευταία ξέρω ότι είναι πρόθεση της Ομοσπονδίας να συνεχιστούν τα Πρωταθλήματα. Αυτό όμως έχει απόσταση από την πραγματικότητα καθώς δεν ξέρουμε αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Αν ήμουνα εγώ αυτός που θα έπαιρνε αυτή την απόφαση, θεωρώ ότι το δικαιότερο για τους περισσότερους , όχι για όλους, θα ήταν ότι τα Πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 να θεωρηθούν ως μη γενόμενα και οι ομάδες να ξεκινήσουν από την αρχή. Βέβαια γνωρίζω ότι αυτοί που θίγονται περισσότερο είναι οι ομάδες που «ανεβαίνουν» όπως είναι μέχρι τώρα τα πράγματα, αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη.

Όταν ξεπεράσουμε αυτή την κρίση πιστεύεις ότι η κανονικότητά μας στα παρκέ θα επηρεαστεί; Θα αλλάξει η εικόνα;

Έχω την εντύπωση ότι η κανονικότητά μας στα γήπεδα δεν θα είναι η ίδια. Θεωρώ , παρόλα αυτά, ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό και πιστεύω ότι μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία , στο μπάσκετ της χώρας μας, να κάνουμε επανεκκίνηση. Είναι πολλά τα «κακώς κείμενα» στον χώρο του αθλήματος που αγαπάμε στην πατρίδα μας και είναι ευκαιρία να διορθωθούν. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουνε και έχουμε τώρα τη δυνατότητα να το κάνουμε. Οι ομάδες στις Εθνικές Κατηγορίες στην χώρα μας είναι πάρα πολλές, κατά τη γνώμη μου , και απαιτείται ένας ορθολογισμός ώστε να φτάσουμε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε υψηλότερα επίπεδα.

Στείλε ένα μήνυμα στον κόσμο , Κόουτς , για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε

Εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό έχουμε μάθει από μικρά παιδιά να είμαστε πειθαρχημένοι. Αυτές τις μέρες μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι μακριά από τη δουλειά μου , μακριά από το γήπεδο που λατρεύω. Όμως , όποια δυσκολία και αν έχει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση , μπορώ να την υπερβώ και να πειθαρχήσω στις αποφάσεις των ειδικών. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις , ξέρω ότι πρέπει να είμαι μέσα στο σπίτι και προσπαθώ να διαμορφώνω με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητά μου. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους τους συνανθρώπους μου αλλά πρέπει να βρούμε όλοι τα αποθέματα που έχουμε μέσα μας και να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να κάνουμε τις μέρες μας δημιουργικές, ασχολούμενοι με πράγματα που μας αρέσουν αλλά , εκ των συνθηκών, τα «αφήσαμε» λίγο πιο πίσω και είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

BANNER PAS NAXOU 2021

Ovo iatrika 350

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares