Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 22:34

Δημήτρης Χουζούρης: Να παραμείνουν όλοι στα ίδια ιδεώδη και ιδανικά που έκαναν τον ΑΠΑΣ μεγάλο

Στο κλειστό γυμναστήριο του δήμου Περιστερίου “Ανδρέας Παπανδρέου” έμελλε να γραφτεί ο επίλογος μιας πολυετής καριέρας στον χώρο του μπάσκετ για τον Δημήτρη Χουζούρη.

Ήταν 30 Ιουνίου του 2019 όταν ο μεγάλος αρχηγός του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” 5:29 πριν το τέλος της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Ηρακλή Ικαρίας ευστοχούσε σε δύο ελεύθερες βολές και με το άκουσμα της λήξης της κόρνας της γραμματείας η ομάδα της ορεινής Νάξου έπαιρνε και τυπικά το εισιτήριο για την Γ’ εθνική μέσω των αγώνων μπαράζ.

xouzouris_1_32bec.jpg

Με το τέλος εκείνου του ματς, που ήταν και το τελευταίο του Χουζούρη με την “ερυθρόλευκη” φανέλα, οι δύο κόρες του, η Καλλιόπη και η Σοφία έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, ενώ εκείνος δεν μπορούσε να κρύψει την μεγάλη του συγκίνηση, αλλά και να σταματήσει τα δάκρυά του.

339 ημέρες μετά από εκείνο το κυριακάτικο πρωινό, ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” και μετά από μία ημιτελής σεζόν στην Γ’ εθνική, η ΕΟΚ αντιλαμβάνεται τη …γκάφα της και στέλνει τους “ορεινούς” στην Β’ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

«Με το άκουσμα της είδησης πως η ομάδα ανέβηκε στην Β’ εθνική, όπως και πέρυσι στον τελευταίο αγώνα στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ εθνική, ανατριχιάσαμε, βάλαμε τα κλάματα, χαρήκαμε και ήπιαμε ένα ούζο παραπάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Χουζούρης στο “SportCyclades” και στον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά αναφερόμενος στα συναισθήματά του μόλις άκουσε το ευχάριστο μαντάτο για την άγουσα του ΑΠΑΣ στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

IMG_20180621_165553_10d44.jpg

Ποια είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα της ορεινής Νάξου; Πως θα κτιστεί η ομάδα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου; Ο επί σειρά ετών αρχηγός των “ορεινών” δίνει την δική του απάντηση …στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!

«Τα πανηγύρια τελείωσαν και κοιτάμε την επόμενη ημέρα. Όπως κάναμε τον σχεδιασμό για την Γ’ εθνική έτσι θα τον πραγματοποιήσουμε και για την Β’ εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου. Κι αυτό διότι τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ περιορισμένα κι επειδή όλα συσχετίζονται με αυτό. Με βάση αυτό, θα ήθελα λοιπόν να επισημάνω πως αυτοί που πρέπει αρχικά να βοηθήσουν στο νέο εγχείρημα είναι οι γηγενείς παίκτες εφόσον επιθυμούν να αγωνίζονται. Διότι αν δεν βοηθήσουν αυτοί, τότε πήγε τσάμπα και η άνοδος στην Γ’ εθνική και ό,τι σχεδιάσαμε κι ονειρευτήκαμε όλοι μαζί μέχρι τώρα. Δεν είπαμε πως θα είναι αιώνια στην ομάδα, αλλά όσοι μπορούν πρέπει να είναι στην ομάδα και να συνεχίσουν να δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά μας. Πρέπει λοιπόν να παραμείνουν στα ίδια ιδεώδη και ιδανικά που τους διέκριναν μέχρι τώρα. Ναι μεν, αλλά πρέπει να σκεφτούν και το αλλά. Για να μπορέσει η ομάδα αυτή να παραμείνει στις εθνικές κατηγορίες χρειάζεται η βοήθειά τους. Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω πως βοηθάει το ναξιώτικο μπάσκετ η προσπάθεια κάποιων να αποσπάσουν δελεάζοντας τα σημαντικότερα “γρανάζια” της ομάδας μας, η οποία αν διατηρηθεί στις εθνικές κατηγορίες θα αποτελέσει το κίνητρο και το επόμενο βήμα για τα μικρά παιδιά που θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω κι όχι μόνο… Κι όλα αυτά εν μέσω της γενικής οικονομικής κρίσης».

IMG-8828610c6413d10b48d3015b636f09d4-V_0c033.jpg

Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη του πρώην συμπαίκτη του, του Μάριου Ονάσογλου ως πρώτο προπονητή στην ανδρική ομάδα του ΑΠΑΣ, ο Χουζούρης σχολίασε:

«Η πρόσληψη του Μάριου μπορεί να εμπεριέχει κάποιο ρίσκο, όπως θα έλεγαν κάποιοι, λόγω ηλικίας, λόγω απειρίας κι ότι έγινε για λόγους χρημάτων, αλλά αν δεν ρισκάρεις μεθοδευμένα δεν φτάνεις ψηλά. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Μάριο και στις ικανότητές του όπου με τη βοήθεια του Παναγιώτη Αθανασιάδη, την δική μας, των παικτών αλλά και των φιλάθλων μας θα τα καταφέρει. Συγχαρητήρια λοιπόν στον Μάριο για την επιλογή του και του εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του».

IMG_20190630_111804_f72ec.jpg

Κλείνοντας, ρωτήσαμε τον Δημήτρη Χουζούρη αν …ζηλεύει και ήθελε να φορέσει ξανά την αγαπημένη του “ερυθρόλευκη” εμφάνιση και να αγωνιστεί έστω για ένα δεκάλεπτο σε αναμέτρηση Β’ εθνικής;

«Θα ήθελα πολύ. Έχω σταματήσει όμως εδώ κι έναν χρόνο και είναι πολύ δύσκολα. Καταστάσεις και πράγματα οδηγούν μακριά. Είτε αυτές είναι επαγγελματικές υποχρεώσεις, είτε η σωματική σου κατάσταση. Βλέπεις πως δεν μπορείς πλέον να ανταπεξέλθεις. Μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω. Εξάλλου θεωρώ το εξωαγωνιστικό μέρος είναι το σημαντικότερο για την λειτουργία ενός συλλόγου».

IMG_20190630_110757_f1467.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares