Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 20:48

Κίνδυνος να μείνει «άστεγο» το Συριανό ποδόσφαιρο, αλλά στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική

Οι διαβουλεύσεις για το γήπεδο της Άνω Σύρου οδεύουν προς την ολοκλήρωση τους και πλέον βούληση όλων των φορέων και θεσμικών παραγόντων στο νησί συγκλίνουν συντριπτικά υπέρ της έγκρισης των απαραιτήτων εργασιών που θα καταστήσουν τον αθλητικό χώρο και πάλι χρηστικό.

Ο δραστήριος πρόεδρος της κοινότητας Άνω Σύρου, κ. Πέτρος Ραουζαίος έχει κινήσει μεγάλο μέρος της διαδικασίας και έχει μαζί του όλους όσους θέλουν το καλό της αθλούμενης νεολαίας του ιστορικού οικισμού και γενικότερα της Σύρου, που αυτή τη στιγμή κατέχει ένα αρνητικό ρεκόρ όσο αφορά την ύπαρξη γηπέδων.

Σημειώνουμε ότι η Σύρος διαθέτει μόλις ένα και αυτό δεν είναι άλλο από το δημοτικό γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων, που εξυπηρετεί με μεγάλη δυσκολία τις απαιτήσεις. Και εδώ γεννιούνται τα εύλογα ερωτήματα: «Πως μπορεί ένα γήπεδο να εξυπηρετήσει 25.000 κόσμο;», «Γιατί το νησί έχει μείνει τόσο πίσω στην κατασκευή αθλητικών χώρων;», «Πόσα γήπεδα διέθετε το νησί πριν 25 χρόνια και πόσα σήμερα;»...

Το θέμα είχε τεθεί ήδη στο κοινοτικό συμβούλιο, όμως είχε αναβληθεί λόγω των πιέσεων για διαβούλευση πριν ληφθεί κάποια βιαστική απόφαση που θα ήταν σε βάρος των πολλών.

Το έγγραφο της αναβολής:

2020-06-13_5_32142.jpg

Μετά τα ομόφωνα ''Ναι'' στις συνεδρίες διαβούλευσης και τις έγγραφες παροτρύνσεις και συναινέσεις από την ΕΠΣ Κυκλάδων σε συνεργασία με τα σωματεία της Σύρου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου της Άνω Σύρου, ήρθε η ώρα να αποφασίσει το κοινοτικό συμβούλιο πράγμα που θα γίνει μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Έπειτα θα ακολουθήσει η έγκριση του ή όχι από το δημοτικό συμβούλιο, με τις ομάδες του νησιού να αναμένουν με αγωνία την απόφαση, μιας και βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα όσο αφορά τις ώρες προπόνησης.

Η πρόταση της ΕΠΣ Κυκλάδων:

2020-06-13_4_5d41d.jpg

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι αδύνατο ένα και μόνο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο να εξυπηρετήσει τις 8 ομάδες και τους χιλιάδες μικρούς και μεγάλους αθλητές που έχουν στις τάξεις τους.

Όσο αφορά τις αντιδράσεις και τις φωνές που θέλουν το κλείσιμο του γηπέδου και τη μετατροπή του σε πολιτιστικό χώρο, εδώ υπάρχει ήδη η πρόβλεψη που περιέχεται και στην πρόταση της ΕΠΣ Κυκλάδων. Συγκεκριμένα η πρόταση αναφέρει ότι ο χώρος πλέον θα χρησιμοποιείται και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, πράγμα που θα καλύψει και αυτό το κομμάτι των αιτημάτων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ήδη δεχθήκαμε επίπληξη από άνθρωπο ο οποίος επιθυμεί να κλείσει το γήπεδο. Εμείς, σεβόμενοι την αθλούμενη νεολαία της Σύρου, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τα σωματεία και με μία βιαστική απόφαση μπορεί να έχουμε αδιέξοδα που θα φέρουν τεράστια προβλήματα.

Σεβαστές όλες οι απόψεις φτάνει να εκφράζονται με επιχειρήματα και φυσικά πολιτισμένα! Άλλωστε οι ψηφοφορίες είναι φανερές και ο καθένας θα λάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Συνεχίζεται... 

 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares