Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 14:58

Φουστέρης και Μυτιληναίος: Κύριε Χατζημάρκο κάντε κάτι για το γηπεδικό πρόβλημα στο νησί μας

Τη στιγμή που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την ΕΠΣ Δωδεκανήσου και σε συνεργασία με τους δήμους προχωράει στην υλοποίηση έργων και συγκεκριμένα κατασκευής γηπέδων, την ίδια ώρα φαίνεται ότι η μεγάλη χαμένη του παιχνιδιού είναι η Σαντορίνη που δυστυχώς εν έτη 2020 δεν διαθέτει ένα στάδιο αντάξιο του ονόματος της και της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την ενοποίηση των ομάδων του νησιού.

Πλέον, εφόσον δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό, τον λόγο παίρνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, που όπως είναι λογικό δείχνουν αδικημένοι από αυτή την άνιση μεταχείριση και την αδιαφορία των φορέων για το πρόβλημα τους.

6c292b9100f5b589ad04128c7e4b8524_XL_d9fa2.jpg

Αρχικά ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣ Σαντορίνης 2020, κ. Βαγγέλης Φουστέρης, μετά από ανακοίνωση για κατασκευή γηπέδου στη Ρόδο (ακολουθεί το δ.τ.), σχολίασε στον τοίχο του: «Πολύ καλά κάνει και προσπαθεί ο περιφερειάρχης ...... Απλά κάτι πρέπει να γίνει και Σαντορίνη δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο προδιαγραφών Super League στο νησί μας ........» 

b81f5cf2e359885d408344e83087315b_XL_a7891.jpg

Με αφορμή αυτό το σχόλιο, σειρά στις δημοσιεύσεις πήρε ο δημοσιογράφος και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Παναγιώτης Μυτιληναίος, ο οποίος έχει ξανά ασχοληθεί με το πρόβλημα. 

Ο κ. Μυτιληναίος με ανοιχτή επιστολή καλεί τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο να ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να βρεθεί επιτέλους μία λύση.

Δείτε τι γράφει ο Π. Μυτιληναίος: 

Προς Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη.
Ορμώμενος από το σχόλιο του συμπολίτη μας κ. Φουστέρη σε ανάρτησή σας που είχε σχέση με μια από τις δεκάδες περιπτώσεις, που η Περιφέρεια παρενέβη, για να δημιουργηθεί ένας νέος αθλητικός χώρος , σας ζητούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο η περιφέρεια σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, να προχωρήσει στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός σταδίου, προδιαγραφών τέλεσης μεγάλων αγώνων, στο νησί της Σαντορίνης.
Η έλλειψη ενός τέτοιου γηπέδου λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας στην επιθυμία της νεολαίας μας να συμμετέχει και σε άλλα αθλήματα αφ ενός και αφ ετέρου η ομάδα μας ΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2020 έχει θέσει ως στόχο την συμμετοχή της σε Εθνικό Επαγγελματικό Πρωτάθλημα.
Όμως η έλλειψη γηπέδου ανάλογων προδιαγραφών προβληματίζει τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν ενεργά στα αθλητικά δρώμενα του νησιού δαπανώντας χρήματα και χρόνο για το καλό της νεολαίας μας.
Φτάσαμε στο σημείο να ευχόμαστε φέτος να μην λάβουμε μέρος σε Εθνικό πρωτάθλημα για να μην αναγκαστεί η ομάδα , που πλέον εκπροσωπεί όλο το νησί, να ξενιτευτεί και να μην έχουν την δυνατότητα να την παρακολουθούν οι χιλιάδες Θηραίοι φίλαθλοι.
Θα παρακαλούσα λοιπόν να αναλάβετε ο ίδιος την πρωτοβουλία και να παρακινήσετε  τις τοπικές αρχές να προχωρήσουν άμεσα στο σχεδιασμό και στη συνέχεια την κατασκευή του έργου, με δική σας πρωτοβουλία,  καθώς υπάρχει χώρος διαθέσιμος και απολύτως κατάλληλος.

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου γαι το νέο γήπεδο Λαέρμων

Νέο προπονητικό γήπεδο στα Μαριτσά και εγκατάσταση χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Λαέρμων, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Παράταση κατά ένα έτος των αντίστοιχων Προγραμματικών Συμβάσεων, μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου

Την χρονική παράταση κατά ένα έτος των Προγραμματικών Συμβάσεων ετήσιας διάρκειας που έχουν συναφθεί μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ρόδου, για τα έργα «Κατασκευή νέου βοηθητικού γηπέδου στην Τ.Κ. Μαριτσών της ΔΕ Πεταλούδων» και «Προμήθεια χλοοτάπητα νεώτερης γενιάς και ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Λαέρμων Δήμου Ρόδου», υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Τα δύο έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στα νησιά ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη μέριμνά της για τον αθλητισμό και για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να γίνουν περισσότερο λειτουργικές, ασφαλείς και φιλικές προς τους μικρούς και μεγάλους χρήστες τους. Χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο «Κατασκευή νέου βοηθητικού γηπέδου στην Τ.Κ. Μαριτσών της ΔΕ Πεταλούδων», είναι προϋπολογισμού 266.251,00 ευρώ και έχει σκοπό να πραγματοποιούνται σε αυτό οι προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας “Ηρακλής Μαριτσών”, ώστε να μην επιβαρύνεται ο αγωνιστικός χώρος φυσικού χλοοτάπητα του κυρίως γηπέδου ποδοσφαίρου.

Το έργο «Προμήθεια χλοοτάπητα νεώτερης γενιάς και ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Λαέρμων Δήμου Ρόδου», είναι προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ και αφορά στην αναβάθμιση του εν λόγω γηπέδου, που εξυπηρετεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τις ανάγκες προπόνησης και αγώνων της τοπικής ομάδας με πλήθος εν ενεργεία αθλητών όλων των κατηγοριών. Εξυπηρετεί επίσης τις ανάγκες άθλησης, εκγύμνασης και αναψυχής των μαθητών της τοπικής κοινότητας καθώς και ενηλίκων κατοίκων της κοινότητας.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares