Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 15:51

Ο Τζούρος τοποθετείτε για το ντέρμπι!!!

TZOUROS-DILOSEIS

Κατ’ αρχήν να εκφράσω και εγώ τα συλλυπητήρια μου για τον θεμη Τσιρο αφού όλοι μαζί του από το 1980 περιπλανιόμαστε στα Κυκλαδονησια με αντίξοες συνθήκες με σκοπό να διατηρήσουμε και να καλυτερεύσουμε το Κυκλαδικό πρωτάθλημα.

Η προσπάθεια αυτή θέλει την βοήθεια όλων (επσκ-διαιτητες-παραγοντες-ποδοσφαιριστες-φιλαθλοι-προπονητες)και δεν νομίζω ότι έχει κάποιος William Hill Sports αντίρρηση. Για να μπούμε και στην ουσία του συγκεκριμένου παιχνιδιού (Πανθηραϊκος-Θύελλα) του οποίου έχω ιδίαν άποψη, θα επισημάνω τα εξής.

  1. Ο ορισμός από την ΕΠΣΚ των διαιτητών των αγώνων που έγιναν στη Σαντορίνη στις 3-4/03/12 δείχνει ότι παρότι στέλνουν ένα και μοναδικό διαιτητή δεν του αναθέτουν να παίξει κανένα παιχνίδι σαν πρώτος διαιτητής.
  2. Οι παίκτες και οι φίλαθλοι ήταν άψογοι και από τις δυο πλευρές.
  3. Οι διαμαρτυρίες προπονητών-παικτών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αν θεωρηθούν υπερβολικές ο ΚΑΠ δίνει την δυνατότητα στον διαιτητή να τους αποβάλει εκτός γηπέδου.
  4. Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής επιτεθεί φραστικά η χειρονομώντας κατά του διαιτητή η των εποπτών τότε ο ΚΑΠ ορίζει σαφώς την αποβολή του. Μπορώ να επισημάνω και άλλα όμως το ζητούμενο δεν είναι η μη ικανότητα του διαιτητή ούτε τα όποια λάθη και για τις δυο ομάδες μπορεί να έκανε, αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι! Ο διαιτητής δεν έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι, ένα παιχνίδι που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν αντάξιο ενός τοπικού ντέρμπι χωρίς ακρότητες γεμάτο φιλάθλους . Προφανώς ο διαιτητής προτίμησε να καταδικάσει το ποδόσφαιρο τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ένταση του παιχνιδιού. Δεν τον κατακρίνω εγώ προσωπικά, απλά έπρεπε και ο ίδιος πριν αποφασίσει να το σφυρίξει να είναι 100% σίγουρος. Τελειώνοντας να θυμίσω στον διαχειριστή του σαιτ να δει ένα παιχνίδι παλαιότερο, αν υπάρχει βίντεο, ενός αντιστοίχου τοπικού ντέρμπι (Φιλωτι-Πανναξιακού) και να μου πει με το χέρι στην καρδιά αν με την ίδια λογική θα έπρεπε να διακοπούν.

Περιμένω απάντηση.

Το σχετικό δημοσίευμα

Απάντηση...

Καλημέρα σας κύριε Τζούρο, χαρά μας και τιμή μας, που παίρνετε θέση γι αυτό το θέμα. Θα προσπαθήσω William Hill Sports να σας απαντήσω σε μια-μια τις επισημάνσεις σας, όπως μου το ζητήσαμε άλλωστε (συγχωρέστε με εξ αρχής, αν γίνω κάπως καυστικός).

1)Ο ορισμός από την ΕΠΣΚ των διαιτητών των αγώνων που έγιναν στη Σαντορίνη στις 3-4/03/12 δείχνει ότι παρότι στέλνουν ένα και μοναδικό διαιτητή δεν του αναθέτουν να παίξει κανένα παιχνίδι σαν πρώτος διαιτητής.

«Αν διαβάσατε το άρθρο μου θα παρατηρήσατε την άποψη μου, η οποία μάλλον αντικρούετε με την δική σας και οι αν κατάλαβα καλά εν ολίγοις λέει ότι ένας Συριανός διαιτητής θα έλυνε τα προβλήματα» Μα επιτρέψτε μου κύριε τζούρο να κάνω το ρεπορτάζ μου, που λέει ότι η συγκεκριμένη ομάδα, που υπερασπίζεστε πριν πολύ λίγο καιρό είχε τρομερά παράπονα τα οποία μάλιστα εξέφρασε με δελτίο τύπου και με το οποίο ήταν «πυρ και μανία», με έναν εκ των κορυφαίων Συριανών διαιτητών.

 Οι παίκτες και οι φίλαθλοι ήταν άψογοι και από τις δυο πλευρές.

«Δεν νομίζω να είδατε πουθενά να αναφέρομαι για το αντίθετο και εδώ θα ήθελα και την δική σας βοήθεια αφού το αναγνωρίζετε άλλωστε, νομίζω ο φίλαθλος, που έρχεται για να δει τις ομάδες σας, πρέπει κατά την πάγια γνώμη μου να γίνετε αποδέκτης ποδοσφαιρικού πολιτισμού και όχι ποδοσφαιρικού βανδαλισμου».

3)Οι διαμαρτυρίες προπονητών-παικτών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αν θεωρηθούν υπερβολικές ο ΚΑΠ δίνει την δυνατότητα στον διαιτητή να τους αποβάλει εκτός γηπέδου.

«Ωραία τότε…. Σε κάθε ματς των Κυκλάδων όπως το θέτετε πρέπει ο διαιτητής να είναι κάθετος και αυστηρός και να αποβάλει όποιον διαμαρτύρεται αυτό μου λέτε; Αν μου λέτε αυτό τότε με αφήνετε ΑΝΑΥΔΟ, διότι εγώ είμαι μέσα στα γήπεδα κάθε Κυριακή επί δέκα (10) συνεχόμενα έτη και αν αναλογιστώ εφαρμογή του ΚΑΠ , εεεεε!!! Τότε βρείτε μου πια παιχνίδια θα γινόταν ή αν θέλετε πια θα έληγαν».

4)Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής επιτεθεί φραστικά η χειρονομώντας κατά του διαιτητή η των εποπτών τότε ο ΚΑΠ ορίζει σαφώς την αποβολή του. Μπορώ να επισημάνω και άλλα όμως το ζητούμενο δεν είναι η μη ικανότητα του διαιτητή ούτε τα όποια λάθη και για τις δυο ομάδες μπορεί να έκανε, αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι! Ο διαιτητής δεν έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι, ένα παιχνίδι που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν αντάξιο ενός τοπικού ντέρμπι χωρίς ακρότητες γεμάτο φιλάθλους . Προφανώς ο διαιτητής προτίμησε να καταδικάσει το ποδόσφαιρο τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ένταση του παιχνιδιού. Δεν τον κατακρίνω εγώ προσωπικά, απλά έπρεπε και ο ίδιος πριν αποφασίσει να το σφυρίξει να είναι 100% σίγουρος. Τελειώνοντας να θυμίσω στον διαχειριστή του σαιτ να δει ένα παιχνίδι παλαιότερο, αν υπάρχει βίντεο, ενός αντιστοίχου τοπικού ντέρμπι (Φιλωτι-Πανναξιακού) και να μου πει με το χέρι στην καρδιά αν με την ίδια λογική θα έπρεπε να διακοπούν.

«Σε αυτή την τοποθέτηση σας μπορώ να σας απαντήσω είτε σαν κριτής, είτε σαν δημοσιογράφος, δεν θα κάνω τίποτα από τα δύο . Θα σας απαντήσω όμως σαν Σπύρος. Μα κύριε Τζούρο είναι δυνατόν να παίρνετε τέτοια θέση; Και μάλιστα από την στιγμή, που ξέρετε πολύ καλά ότι την επιθετικότητα από ορισμένους «παράγοντες» της συγκεκριμένης ομάδας, και μάλιστα επιθετικότητα που γίνετε κατ΄επανάληψη. Εγώ θα μπω στην διαδικασία να συμφωνήσω εν μέρει μαζί σας και να πω ΝΑΙ!!! Ίσως δεν έπρεπε να το διακόψει οριστικά και να αποτυπώσει στο φύλλο αγώνα ότι έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά από την άλλη λέω ΜΠΡΑΒΟ στον κύριο Αρμακόλα, που επιτέλους βρέθηκε ένας διαιτητής να βάλει τέλος σε μια επαναλαμβανόμενη παρωδία»

Κύριε Τζούρο για να χαριτολογήσουμε και λίγο…. Από ότι λέει το ρεπορτάζ, τα περιπολικά τείνουν να γίνουν πλέον το συνηθισμένο μέσο μεταφοράς για την αποχώρηση των διαιτητών από το συγκεκριμένο γήπεδο και συνήθως μετά από αγώνες συγκεκριμένης ομάδας.

Όσων αφορά το κομμάτι σχετικά με το να δω βίντεο με κάποιο ντέρμπι, θα σας πω ότι δεν χρειάζεται να δω βίντεο γιατί συνήθως καλύπτω με ρεπορτάζ αυτά τα παιχνίδια. Άρα έχω βρεθεί μπροστά σε πολλά παιχνίδια που θα έπρεπε να έχουν διακοπεί όχι μόνο αυτό που αναφέρεται. Συνεπώς λοιπόν ΑΘΕΛΑ σας βέβαια έρχεστε στα λόγια μου και έμμεσα λέτε ΜΠΡΑΒΟ!!! Στον κύριο Αρμακόλα, που διέκοψε το ντέρμπι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!.

Και κλείνοντας Σεβόμενος την ποδοσφαιρική σας ιστορία και την Αρτιότητα σας ως άνθρωπο, εμείς θέλουμε άτομα σαν εσάς αρωγούς προς το καλό του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου και όχι υποστηρικτές της διαιώνισης κακών πρακτικών, τις οποίες θα πρέπει όλοι εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε υγιείς φίλαθλοι, να καταδικάζουμε και να γινόμαστε οι κατήγοροι τους.

Επί της ευκαιρίας θέλω να χαιρετήσω την δημιουργία ακαδημιών από τον ΑΟ Πύργου, τους παράγοντες το οποίου πρέπει να συγχαρώ δημόσια για την προσήλωση τους προς την αξιοποίηση μικρών παιδιών.

Υποθέτω πως εσείς θα ηγηθείτε της προσπάθειας, έτσι λοιπόν πιστεύω να προσπαθήσετε να εξηγήσετε στα παιδιά ότι ποδόσφαιρο δεν είναι Διαμαρτύρομαι σε κάθε απόφαση του διαιτητή, ούτε όταν σφυρίζει πέναλτι κατά της ομάδας μου τον σπρώχνω βίαια και πολύ περισσότερο σέβομαι οικογένειες και μικρά παιδιά, οι οποίοι ήρθαν στο γήπεδο για να δουν ποδόσφαιρο και να απολαύσουν τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό , πράγμα το οποίο μάλλον δεν είναι το ζητούμενο για όλους μας….

Ευχαριστώ Σπύρος Μάκαρης.


Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares