Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 11:47

Παρέμβαση στο νομοθετικό έργο για τους προπονητές από την UEFA

Η επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, οι οποίοι διεκδικούν την αναγνώριση των πτυχίων τους από την ΕΠΟ αποτελεί ένα πάγιο αίτημα προς την κυβέρνηση από τις πέντε γυμναστικές ακαδημίες της χώρας.

Ο νέος αθλητικός νόμος Αυγενάκη επιχείρησε να αναγνωρίσει τους πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ που έχουν ειδικότητα το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό η UEFA φέρεται να το θεωρεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, καθώς είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια η ΅Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιθυμεί ακόμα και οι πτυχιούχοι από πανεπιστήμια γυμναστές να περνούν από τα σεμινάριά της (καταβάλλοντας και τα σχετικά παράβολα) για να εξασφαλίζουν τις αντίστοιχες άδειες και να κάθονται στους πάγκους ομάδων.

Μένει να φανεί αν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση ή αν θα επιμείνει η ΕΠΟ και η UEFA στην αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης του νόμου, για την οποία ζητεί να εισαχθεί εξαίρεση. Το επίμαχο τμήμα της επιστολής των FIFA-UEFA στην ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

II. Σύμβαση Προπονητικής
Ο Νόμος ρυθμίζει ρητά την αναγνώριση των διπλωμάτων προπονητικής και συναφή ζητήματα. Αυτό υπονομεύει τη Σύμβαση Προπονητικής της UEFA, η οποία έχει υπογραφεί από την ΕΠΟ.

Είναι ως εκ τούτου επιβεβλημένο το μέρος του Νόμου που αναφέρεται στη Σύμβαση Προπονητικής, να μην ισχύσει για το ποδόσφαιρο και να εισαχθεί εξαίρεση στον Νόμο όσον αφορά τη Σύμβαση Προπονητικής της UEFA.

Διαβάστε επίσης:

Κατατέθηκαν οι προτάσεις και προετοιμάζεται νομοσχέδιο για τους προπονητές ποδοσφαίρου

Βασίλης Γούργουλης: Οι πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. βάσει νόμου δικαιούνται διπλώματα UEFA [vid]

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares