Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 21:12

Αντώνης Λεμονής: Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μόνο αν φτάσουμε σε ασφαλή επίπεδα

Όλα αυτά τα χρόνια, με τον επαγγελματισμό του και τη διάθεση που δείχνει προς τα σωματεία και τους αθλητές, έχει αποδείξει ότι είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει με τις επιστημονικές του γνώσεις.

Άλλωστε όταν μιλάμε για ένα ιατρό με την προσωπικότητα, το ταλέντο και τις γνώσεις του Αντώνη Λεμονή τα πάντα περισσεύουν.
Έχοντας μεγάλη εμπειρία και αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο γνωστός σε όλους γιατρός προσπαθεί να δίνει λύσεις κυρίως σε αυτές τις δύσκολες εποχές που όλοι αγωνιούμε για την υγεία μας και κατ' επέκταση για την τύχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Για όσους δεν γνωρίζουν το βιογραφικό του Αντώνη Λεμονή (πράγμα απίθανο), πρόκειται για έναν καταξιωμένο γιατρό που έχει αρκετές και δύσκολες αρμοδιότητες, και αυτό δείχνει ότι ο λόγος του πάντα θα πρέπει να είναι στις πρώτες μας σκέψεις .
Ο κ. Λεμονής αποτελεί σύμβουλο και Πρόεδρο της υγειονομικής Επιτροπής ΕΠΣ Πειραιά , υπεύθυνο γιατρό της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣΑ, Γιατρό της ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής ΕΟΕ, Ομοσπονδιακό γιατρό, Εξωτερικό (Γιατρό) συνεργάτη της ΠΑΕ Ολυμπιακος (ποδόσφαιρο), υπεύθυνο γιατρό ιατρικής κάλυψης των σωματείων της Γ’ εθνικής κατηγορίας και Πρόεδρο της Αθλητιατρικής Εταιρίας ( medicsports.gr ) .
Όλα αυτά δείχνουν ότι χαρακτηρίζεται ως το κατάλληλο πρόσωπο για να απαντήσει στις κρίσιμες ερωτήσεις του κόσμου σχετικά με τον κορωνοϊό και τις επιρροές που έχει στο ποδόσφαιρο.
Εμείς επικοινωνήσαμε με τον κ Λεμονή ο οποίος απάντησε σε καίρια ερωτήματα.

Αναλυτικά:

κ. Λεμονή αρκετός κόσμος έχει πολλά ερωτήματα για την έναρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής. Είναι εφικτό να επιστρέψουμε στη δράση σύντομα;
«Όλος ο κόσμος πλέον έχει αντιληφθεί ότι ζούμε μια πανδημία και πως καθημερινά πεθαίνουν 100 περίπου άνθρωποι και πως ολο το σύστημα υγείας δίνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για να σταθεί όρθιο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Πραγματικά η βάση του ελληνικού αθλητισμού είναι οι ερασιτεχνικές κατηγορίες και στην προκειμένη κουβέντα μας για το ποδόσφαιρο, τα πρωταθλήματα, την κάθε Ε.Π.Σ. και το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Εάν τα στατιστικά δεδομένα της πανδημίας δεν φτάσουν σε ασφαλή επίπεδα είναι άκρως επικίνδυνο να συναθροιστούμε και να μπούμε στους αγωνιστικούς χώρους . Όπως το επιθυμείτε εσείς άλλο τόσο το επιθυμώ και εγώ .»

Ως μέλος της υγειονομικής επιτροπής, ποια πιστεύετε οτι ειναι η καλύτερη λύση;
«Επιλογές και λύσεις δεν έχουμε πολλές. Μια ενδεικνυόμενη λύση είναι τα “ rapid pcr test “ που είναι εύκολα στην πραγματοποίηση τους αλλά το κοστολόγιο τους είναι ακόμα υψηλό».

Το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η σεζόν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες;
«Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις γιατί εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση και ατομική ευθύνη μπορεί να προκύψει απο τη νέα χρόνια και τρίτο κύμα πανδημίας».

Τι είναι αυτό που απασχολεί τους παράγοντες με τους οποίους έρχεστε σε επικοινωνία;
«Ο προβληματισμός όλων εκείνων που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και μετά η αγωνιστική δράση .»

Σε περίπτωση που ξεκινήσει και πάλι η σεζόν, θα πρέπει να τηρούνται -υποχρεωτικά- τα απαραίτητα test;
«Όταν τα στατιστικά δεδομένα δώσουν το δικαίωμα στην υγειονομική Επιτροπή των λοιμωξιολόγων να ανάψουν το "πράσινο" φως για την επανένταξη μας στην αγωνιστική δράση σίγουρα θα υπάρχει το υπάρχον υγειονομικό πρωτόκολλο ίσως με μικρές διαφοροποιήσεις και με κύριο δεδομένο τη χρήση μάσκας. Σαφώς εάν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης rapid test θα βοηθήσει στο μέγιστο».

Το πρωτάθλημα της SL2 και FL πως το βλέπετε;

«Στη SL2 και στη FL που είχα πραγματοποιήσει ο ίδιος πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο βλέπετε ότι δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τον Σεπτέμβριο και η διοργανώτρια αρχή ψάχνει απεγνωσμένα λύση τώρα στα μέσα της αθλητικής χρονιάς .Ο Covid-19 ήταν η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι . Τα προβλήματα στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι αρκετά και είναι δύσκολο να αλλάξουν και να επιλυθούν.»

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares