Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 10:09

Σμυρνής: Τα αποτελέσματα θα δείξουν σε βάθος χρόνου, στόχος και η δεύτερη ομάδα

Ο νέος προπονητής της ΑΕ Πάρου, Λεωνίδας Σμυρνής, παραχώρησε στον συνεργάτη της εφημερίδας μας, Γιώργο Κοντό, την πρώτη μεγάλη συνέντευξή του σχετικά με τη δουλειά του στην Πάρο.

Ο κ. Σμυρνής, είναι προπονητής με πλούσια καριέρα και επιτυχίες στα πρωταθλήματα της  ΕΠΣ Αθηνών. Εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της νεοσύστατης Α.Ε. Πάρου, όπου με την μεγάλη εμπειρία του θέλει να βάλει τις σωστές βάσεις στην προσπάθεια που γίνεται για να αναβαθμιστεί το παριανό ποδόσφαιρο .

Η «Φωνή της Πάρου», είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, εκφράζοντας κυρίως την άποψη του, ότι η συνένωση των ομάδων είναι ο σωστός δρόμος για να ανέβει ποδοσφαιρικά επίπεδο η Πάρος.

Η συνέντευξη

Βλέποντας το βιογραφικό σας έχετε μια πλούσια προπονητική καριέρα στην Αθήνα, είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνετε κάποιο σύλλογο εκτός Αττικής;

Λ.Σ. «Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω ως προπονητής ανδρική ομάδα εκτός Αθηνών, αλλά σε νησί έχω ξαναδουλέψει στη Μύκονο, για 1,5 με 2 χρόνια περίπου, όπου ήμουν διευθυντής ακαδημιών».

Πως προέκυψε η επαφή σας με τους ανθρώπους της Α.Ε. Πάρου, αλλά και ποιο το κίνητρο σας για να έρθετε στην ομάδα;

Λ.Σ. «Η επαφή έγινε μέσω κάποιον συστάσεων που ακόμα δεν γνωρίζω. Όταν με πήραν τηλέφωνο ένιωσα πολύ έντονα ότι ήταν μια πρόκληση για μένα. Καθώς με την ενοποίηση των τεσσάρων ομάδων στο νησί διαπίστωσα τη δίψα των παραγόντων, αλλά και αργότερα που ήρθα του κόσμου, και κυρίως των παικτών για να υπάρξει μια αλλαγή σε όλα τα δρώμενα του παριανού ποδοσφαίρου. Και που φάνηκε στην αρχή, με τη συνέπεια και την προσπάθεια που καταβάλουν οι παίκτες, αλλά και οι διοικούντες που είναι κοντά στην ομάδα, με αποτέλεσμα να πω ευχαρίστως το ναι και να έρθω στο σύλλογο».

Η μία ομάδα

Η Πάρος ακολούθησε και αυτή το παράδειγμα και άλλων νησιών να ενώσουν τις ομάδες τους και να φτιάξουν μια ομάδα που θα είναι πιο ανταγωνιστική. Είναι αυτό το σωστό μοντέλο για να πάει πιο μπροστά το ποδόσφαιρο στο νησί;

Λ.Σ. «Αυτό κατά την γνώμη είναι κάτι που έπρεπε να γίνει στα νησιά 100%, αλλά και στην Αθήνα. Δε γίνεται με την κατάσταση που υπάρχει (οικονομική), μια γειτονιά να έχει 4 με 5 ομάδες. Δεν το αντέχουν. Όσον αφορά στην Πάρο είναι κάτι το οποίο έπρεπε να έχει γίνει πολύ καιρό τώρα. Εγώ που είμαι «ξένος» στο νησί. Βλέπω ότι αυτό είναι ευχής έργον για όλους, και άμα ρωτήσεις τους παίκτες, αλλά και άλλους, πιστεύω ότι λίγοι θα είναι οι υποστηρικτές του παλιού μοντέλου. Τώρα η ομάδα μπήκε σε νέα νοοτροπία σ’ ένα νέο δρόμο, που θα δείξει τα αποτελέσματα της όχι άμεσα, αλλά σε 1 με 2 χρόνια. Αλλά σε πρώτη φάση είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που έχω δει».

Αναφερθήκατε στον κόσμο και όντως φαίνεται ότι του αρέσει η προσπάθεια που γίνεται φέτος και το δείχνει με την παρουσία του στο γήπεδο, παρά την απαγόρευση που υπάρχει. Πως το κρίνετε;

Λ.Σ. «Σαφώς και του αρέσει και με την απαγόρευση που υπάρχει είναι ένα παράπονο που  έχουμε, αλλά και δικό μου, καθώς  σαν κάποιος που έχει έρθει εδώ από μακριά θα ήθελα να δείξω στο κόσμο τι έχει αλλάξει με το εγχείρημα που έχουμε πραγματοποιήσει φέτος. Πιστεύω ότι το έχει δει ο κόσμος που έχει έρθει, αλλά αν δεν υπήρχε το «lockdown», θα το είχε δει ο διπλάσιος κόσμος».

Οι στόχοι

Ποιοι είναι οι στόχοι για την φετινή σεζόν;

Λ.Σ. «Η διοίκηση μου είπε το καλοκαίρι, ότι θέλει να  δει πως θα πάει το εγχείρημα των τεσσάρων ομάδων σε μια. Στόχος ανόδου για φέτος δεν υπάρχει και αν προκύψει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αυτό που θέλουν να κάνω είναι μια βάση 10-15 παικτών και αν η ομάδα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω πρέπει να φέρει παίκτες  όπως έκανε φέτος η Σαντορίνη. Όχι βέβαια 25 επαγγελματίες. Γιατί έτσι χάνετε το στοιχείο της εντοπιότητας -κυρίως στην επαρχία- με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ομάδα. Διότι θα παρακολουθήσεις την ομάδα για τους δικούς σου ανθρώπους που παίζουν και όχι για αγνώστους. Το καλό είναι ότι υπάρχει μια πολλή καλή βάση στην ομάδα από παίκτες που ειλικρινά σου λέω μπορούν παίξουν παραπάνω κατηγορία. Και δεν είναι ένας σου μιλάω για 6 με 8 παίκτες και αυτό είναι πολύ καλό γιατί πάνω στη βάση αυτή μπορείς να χτίσεις. Αυτό έχω διαπιστώσει και αυτό θέλω. Επίσης, μου είπαν ότι στόχος είναι να γίνει και μια δεύτερη ομάδα. Και πρέπει να γίνει γιατί αυτή τη στιγμή έχω 32 παίκτες και είναι δύσκολο να γίνει προπόνηση Υπάρχουν μέσα παιδιά που δεν υπολογίζω, υπάρχουν άλλοι που δεν ήρθαν καθόλου γιατί είπαν ο κόουτς θέλει τέσσερις προπονήσεις και άλλοι με σχολεία. Είναι κρίμα λοιπόν να μην παίζουν σε κάποια ομάδα».

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στα πρωταθλήματα της Αθήνας και σε συνδυασμό με τους λίγους μήνες που βρίσκετε στη Πάρο, το κυκλαδίτικο πρωτάθλημα μπορεί να ανταγωνιστεί αυτά της Αθήνας;

Λ.Σ. «Κοίτα δε θα σου κρυφτώ και θα σου πω την αλήθεια. Αν βάλουμε την ένωση που έγινε στη Πάρο, τη Νάξο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο  και τη Σύρο, θα έλεγα ότι είναι αρκετά κοντά. Η διαφορά είναι ότι στην Α’ ΕΠΣ Αθηνών δουλεύουν σε επαγγελματικά πρότυπα. Όπως για παράδειγμα οι προπονήσεις είναι πιο πολλές, αλλά και το πρωτάθλημα της είναι το καλύτερο τοπικό στην Ελλάδα. Ωστόσο οι διαφορές  σε επίπεδο παικτών όσον αφορά τις ομάδες στα μεγάλα νησιά όπως Πάρος, Νάξος Σαντορίνη, Σύρος και Μύκονος, δε θα πω ότι είναι καλύτερες, αλλά νομίζω ότι  μπορούν να συναγωνιστούν αρκετά καλά τις αθηναϊκές ομάδες Δε θα αναφερθώ  στα μικρά νησιά όπου είναι εύκολα αντιληπτό ότι εκεί υπάρχει μεγάλη διαφορά».

Οι εγκαταστάσεις πάνω στην Πάρο πως σας φαίνονται  σε σχέση με τις αντίστοιχες της Αθήνας; Είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο;

Λ.Σ. «Είναι εξαιρετικές για τοπικό επίπεδο. Και μπορώ να σου πω και καλύτερες από ομάδες στην Αθήνα που έχουν το μειονέκτημα να μοιράζονται τις ίδιες εγκαταστάσεις. Εδώ ό,τι χρειαζόμαστε το έχουμε και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι' αυτό. Διότι όταν ένας προπονητής έρχεται από μακριά χρειάζεται δύο πράγματα: Παίκτες και γήπεδο. Με αυτά τα δύο προχωράς».

Lock down

Αν αργήσει η επανέναρξη του πρωταθλήματος λόγο του «lockdown» θα υπάρξει πρόβλημα στην ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που πολλοί παίκτες δουλεύουν και στην τουριστική σεζόν;

Λ.Σ. «Οπωσδήποτε θα έχουμε πρόβλημα. Διότι αν αργήσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα  και κάποια παιδιά ξεκινήσουν δουλειά και χάνουν προπονήσεις, δύσκολα θα συμμετέχουν στους αγώνες, με αποτέλεσμα η ομάδα όπως είναι φυσικό  να  αποδυναμωθεί. Διότι κάποιος παίκτης που θα έχει μια προπόνηση, δεν θα υπολογίζεται το ίδιο με κάποιον που θα έχει τέσσερις. Καθώς αν χαθούν οι ισορροπίες στην ομάδα θα γκρεμιστεί και το οικοδόμημα που προσπαθούμε να χτίσουμε. Και είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει εγώ με το τεχνικό επιτελείο να βρούμε λύσεις. Η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ καλά, αλλά δυστυχώς μας έτυχε το δεύτερο lockdown».

Πώς κρίνετε την επιλογή των αρμόδιων φορέων να κλείσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

Λ.Σ. «Πράγματι πηγαίναμε πολύ καλά και στεναχωρήθηκα πολύ και εγώ και τα παιδιά. Είχαμε βρει πολύ καλή χημεία, ειδικά στην έδρα μας, επειδή έχουμε ποιοτική ομάδα, θέλουμε και καλό γήπεδο για να παίξουμε σωστά. Και έχω παρατηρήσει σε «κακά» γήπεδα δεν παίζουμε καλά, και είναι κάτι στο οποίο πρέπει να βρω μια λύση. Αλλά η ομάδα είχε βρει μια χημεία και μια καλή ροή στην προπόνηση, και στα παιχνίδια. Όμως σ’ αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι δεν είναι δουλειά μας. Άλλοι αποφασίζουν για αυτά τα πράγματα. Εγώ διαφωνώ κάθετα, έπρεπε να είχε δώσει διαφορετικές λύσεις η πολιτεία αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό, αλλά  είναι προσωπική άποψη».

Αυτήν την περίοδο με το «lockdown», οι παίκτες ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα προπόνησης για να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση;

Λ.Σ. «Οι παίκτες έχουν πάρει ένα πρόγραμμα από τον γυμναστή κ. Ανδριέλο που είναι εξαιρετικός, αλλά όπως είναι η κατάσταση είναι και δύσκολο να το  ακολουθήσουν οι παίκτες. Για να κάνεις σωστή προπόνηση πρέπει να έχεις καλή ψυχολογία. Μακάρι να το ακολουθήσουν όλα τα παιδιά, ωστόσο είναι στο δικό τους χέρι. Αλλά όταν επιστρέψουμε πρώτα θεός στις 7 Γενάρη, θα φανεί ποιος έχει κάνει το πρόγραμμα και ποιος όχι γιατί θα βγουν τραυματισμοί».

Πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στα εκτός έδρας παιχνίδια καθώς  πολλοί παίκτες δεν μπορούν ακολουθήσουν την ομάδα για λόγους εργασίας ή άλλων  προβλημάτων. Πως θα χειριστείτε κάτι τέτοιο;

Λ.Σ. «Είμαι ενήμερος γι’ αυτό το θέμα. Μέχρι τώρα δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, τουλάχιστον, γι’ αυτήν την περίοδο. Για το καλοκαίρι δεν μπορώ να γνωρίζω. Αν διαπιστώσω ότι κάποιο παιδί δεν μπορεί ν ακολουθήσει πιστεύω θα το ξεπεράσουμε και θα βρεθεί λύση. Δε με ενοχλεί που βάζει τη δουλειά πάνω απ’ όλα, αλλά υπάρχει και μια ομάδα που πρέπει να προχωρήσει. Ωστόσο θα είναι καλό να ενημερώνομαι από το καλοκαίρι ώστε να μην τον υπολογίζω. Σε τέτοια θέματα είμαι αυστηρός».

Πώς είναι η μέχρι τώρα διαμονή σας στη Πάρο;

Λ.Σ. «Είμαι άτομο που προσαρμόζομαι εύκολα και είμαι ολιγαρκής. Ζω καθημερινά στη Παροικιά. Η διοίκηση μου παρέχει ένα ωραίο σπίτι και η διαμονή είναι πολύ ωραία. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα νιώθω ότι με αγαπούν και τους αγαπώ. Όταν αισθάνεσαι την αγάπη των παικτών, της διοίκησης, ζεστασιά του κόσμου, με όλους όσοι συναναστρέφομαι γιατί δεν μπορώ να γυρνάω παντού, η διαμονή είναι πάρα πολύ καλή. Σε αυτό έχει φροντίσει η διοίκηση και την ευχαριστώ και δε σου κρύβω ότι χαίρομαι ότι βρίσκομαι με αυτούς τους παίκτες γιατί είναι όλοι καταπληκτικοί χαρακτήρες».

ΠΗΓΗ: Έντυπη “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ” (18/12/2020)

Το διαβάσαμε στο: fileleutheros.net

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares