Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 20:06

Όταν οι γιορτές σήμαιναν ξεκούραση...

Η «ΩΡΑ των σπορ» θυμίζει τα αξιοσημείωτα της προηγούμενης πενταετίας στη Γ' Εθνική, τη στιγμή που οι ομάδες διέκοπταν τη δράση τους για Χριστούγεννα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Θεοδώρου «ΩΡΑ των σπορ»

Οι ευχές των ανθρώπων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να αποτελούσε η πανδημία μακρινή ανάμνηση μετά το πρώτο κύμα της την περασμένη άνοιξη, δεν εκπληρώθηκαν.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές της επικράτειας, κυρίως από τα μέσα Οκτωβρίου κι έπειτα, οδήγησε στην απόφαση της Πολιτείας να περιορίσει μία σειρά από δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Από τις αρχές Νοεμβρίου η «οικογένεια» της Γ' Εθνικής παραμένει αδρανοποιημένη, με τα μέλη της να περιμένουν εναγωνίως το «σύνθημα» που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψουν σε αυτό που αγαπούν και που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ίδιας τους της ζωής.

Εν αντιθέσει με όλα τα υπόλοιπα χρόνια, το διάστημα των εορτών φέτος μόνο ως ευκαιρία για ανάσες δεν μπορεί να εκληφθεί... Ελλείψει δράσης τις τελευταίες επτά εβδομάδες, η «ΩΡΑ των σπορ» θυμίζει τα αξιοσημείωτα της προηγούμενης πενταετίας, στην αγωνιστική λίγο πριν οι ομάδες κάνουν παύση για Χριστούγεννα.

Σεζόν 2019-2020
Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στην Κατηγορία γινόταν στις 22 Δεκεμβρίου στη Μύκονο. Στο ντεμπούτο του Πάρη Ανδράλα στην τεχνική ηγεσία του Φωστήρα, η ομάδα του Ταύρου αναδεικνυόταν ισόπαλη χωρίς γκολ με την Άνω Μερά, σε αναμέτρηση μεταξύ ομάδων που «έτρεχαν» για τη «σωτηρία». Μία μέρα νωρίτερα η Θύελλα Καμαρίου «καθάριζε» με άνεση στη Σαντορίνη τους Αγίους Αναργύρους (5-2) και προσπερνούσε στην κορυφή του 5ου ομίλου την Καλλιθέα, η οποία είχε αφήσει βαθμούς λίγες μέρες πιο πριν στο γειτονικό Μοσχάτο (2-2). Στην εμβόλιμη αγωνιστική της 18ης Δεκεμβρίου στον 2ο όμιλο, ο πρωτοπόρος Αλμωπός Αριδαίας γνώριζε στα Γιαννιτσά την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα (1-0) απέναντι στην Αναγέννηση, αφού πρώτα έχανε την ευκαιρία να προηγηθεί εκείνος στο σκορ με το χαμένο πέναλτι του Κωστούλα. Στις 15 Δεκεμβρίου, ο ΑΟ Υπάτου «βούλιαζε» ακόμη περισσότερο τον Αιολικό στη Μυτιλήνη (2-3) για τον 6ο όμιλο, ο Πανακρωτηριακός προέκτεινε την εντυπωσιακή του πορεία επικρατώντας του ΑΟΑΝ (2-0) για τον 8ο όμιλο και η Αναγέννηση Άρτας λύγιζε στο γειτονικό ντέρμπι τον ΠΑΣ Πρέβεζα (2-1) για τον 4ο όμιλο.

Σεζόν 2018-2019
Στις 22 Δεκεμβρίου ο Παναργειακός περνούσε επιβλητικά από την Κεφαλονιά (4-0 τον ΑΟ Εικοσιμίας) σε εξ αναβολής παιχνίδι για τον 8ο όμιλο, ωστόσο τα σημαντικά νέα για τους φίλους του προέκυπταν από την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής με την απόκτηση του Ματθαίου Μαρουκάκη. Την ίδια μέρα, σε επίσης εξ αναβολής ματς για τον 3ο όμιλο, η ΑΕ Λευκίμμης επικρατούσε του Τηλυκράτη Λευκάδας (3-1) στο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μπολάνο στον πάγκο των Κερκυραίων. Στην αγωνιστική της 15ης Δεκεμβρίου, ξεχώριζε η επικράτηση του Αιγάλεω επί του Χαραυγιακού, χάρη στην οποία το «Σίτι» ξέφευγε στο +6 από τον Ηλυσιακό στον 7ο όμιλο, αλλά και το μεγάλο «διπλό» της ΑΕ Ερμιονίδας στην Καλαμάτα (1-2) με το οποίο έπεφτε το «κάστρο» της «Μαύρης Θύελλας» στον 8ο όμιλο. Την ίδια μέρα ο Ιωνικός έφευγε νικηφόρα από την Επισκοπή (1-2) και διατηρούνταν στο -10 από τον δεύτερο Εθνικό, απέναντι στον οποίο έμελλε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στον 5ο όμιλο. Στον 6ο όμιλο ο Ιάλυσος έφευγε με το «τρίποντο» από τον Πύργο (1-0 τον Πανηλειακό), Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου έπαιρναν νίκες απέναντι σε Αχιλλέα Νεοκαισάρειας (7-0) και ΑΣ Μετέωρα (0-2) στον 4ο όμιλο, ενώ ο Κρόνος Αργυράδων λύγιζε τον πρωτοπόρο Μακεδονικό Φούφα (1-0) στο ντέρμπι του 3ου ομίλου.

Σεζόν 2017-2018
Στις 19 Δεκεμβρίου οι ποδοσφαιριστές του Παναργειακού και του Διαγόρα Αγ. Παρασκευής υπέγραψαν τον επίλογο για το 2017 σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τον 7ο όμιλο. Οι πρώτοι επιβάλλονταν στο δεύτερο ημίχρονο (2-0), για να διατηρηθούν στην 3η θέση και στο -7 από τον πρωτοπόρο Αήττητο Σπάτων, ο οποίος δύο ημέρες νωρίτερα περνούσε με άνεση από το Κιβέρη (3-0 τον Ερμή). Επίσης στις 17 Δεκεμβρίου, το Αιγάλεω εκμεταλλευόταν τα λάθη του Αγιου Ιερόθεου (2-0) και μείωνε στον 8ο όμιλο τη διαφορά στο -5 από τον Ηρόδοτο, που άφηνε βαθμούς στο Ρέθυμνο (0-0 με ΑΕ Μυλοποτάμου). Την ίδια μέρα, για τον 6ο όμιλο, ο Θύμιος Γεωργούλης αποχωρούσε από την τεχνική ηγεσία του Εθνικού, ύστερα από την ήττα με ανατροπή στο Κερατσίνι (2-1), ενώ στον 5ο όμιλο ο Αστέρας Βλαχιώτη ξέφευγε στο +4, με το νικηφόρο 2-0 στο Λεωνίδιο, εκμεταλλευόμενος την απώλεια του Αστέρα Αμαλιάδας στην Καλαμάτα (1-1). Για τον 2ο όμιλο η ΑΕ Καρίτσας αποσπούσε ιστορική ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή (2-2), ενώ για τον 1ο όμιλο η Καβάλα γνώριζε την ήττα στην Ξάνθη από τον Ορφέα (1-0).

Σεζόν 2016-2017
Η αυλαία το 2016 έπεφτε με... Κύπελλο Γ' Εθνικής! Στις 21 Δεκεμβρίου, η Κηφισιά λύγιζε στα πέναλτι (5-3) τον Άγιο Ιερόθεο για τον 4ο όμιλο, η Παναχαϊκή περνούσε νικηφόρα από το Ζευγολατιό (0-1) στον 3ο όμιλο, η Νίκη Βόλου τα έβγαζε πέρα με δυσκολία απέναντι στην Πύδνα Κίτρους (2-3) και η ΑΕ Καραϊσκάκης απέκλειε στη «ρώσικη ρουλέτα» τον Απόλλωνα στη Λάρισα για τον 2ο όμιλο, ενώ στον 1ο όμιλο ο Απόλλων Καλαμαριάς έπαιρνε πρόκριση και... εκδίκηση απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης (4-1) για την εντός έδρας ήττα (0-1) της 30ης Οκτωβρίου στο πρωτάθλημα...
Τρεις μέρες νωρίτερα, ο Προκόπης Σαγανάς πετύχαινε δύο γκολ στις καθυστερήσεις (!) του αγώνα με την Προοδευτική στη Νίκαια και έδινε βαθμό στον Άγιο Ιερόθεο (3-3), ενώ ο Εργοτέλης απέφευγε με ανατροπή την απώλεια απέναντι στην Κηφισιά στο Παγκρήτιο (2-1), μειώνοντας στο -4 από τον πρωτοπόρο Ιωνικό στον 4ο όμιλο. Για τον 3ο όμιλο η Παναχαϊκή έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Ταύρο (0-0 με Φωστήρα), ενώ για τον 2ο όμιλο ο Απόλλων Λάρισας επικρατούσε με 3-1 του Διαγόρα Σεβαστής, με τον σκόρερ του τρίτου γκολ, Πέτρο Διβανέ, να δέχεται αψυχολόγητη επίθεση από τους φιλοξενούμενους σε περιστατικό που είχε συζητηθεί. Τέλος, από τη δράση εκείνης της μέρας ξεχώριζε και το εντυπωσιακό πέρασμα της Νάουσας από την Καβάλα (0-3) για τον 1ο όμιλο.

Σεζόν 2015-2016
Η τελευταία αγωνιστική ημέρα του 2015, στις 20 Δεκεμβρίου, στιγματιζόταν από την τραγελαφική διαιτησία του Γρατσάνη στο ντέρμπι του 4ου ομίλου στη Ρόδο, όπου ο Ιάλυσος θριάμβευε επί του πρωτοπόρου Φωστήρα (4-2), πλησιάζοντάς τον στο «τρίποντο». Την ίδια μέρα, ο ΟΦΗ έπαιρνε «διπλό» στου Ζωγράφου απέναντι στον Ηλυσιακό (0-1), στις αρχές της αντεπίθεσής του, που θα τον έφερνε στην κορυφή, από την οποία απομακρυνόταν η Τριγλία Ραφήνας που «πετούσε» δύο βαθμούς στην έδρα της απέναντι στον Ατρόμητο Πειραιά (0-0). Για τον 3ο όμιλο η Σπάρτη κατέβαλε τον μαχητικό ΑΟ Λουτράκι (2-1) και έμενε μόνη στην κορυφή, αξιοποιώντας την ήττα του Παναργειακού από τον ΑΟ Χαλκίδας στο Άργος (0-1). Στον 1ο όμιλο ο Άρης έκανε «περίπατο» στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Έβρο Σουφλίου και ανέβαζε την απόστασή του από τον Νέστο Χρυσούπολης στο +10, ενώ στον 2ο όμιλο η ΑΕ Καραϊσκάκης νικούσε τον Ρήγα Φεραίο (2-1) και άφηνε πίσω της τον Αιγινιακό, ο οποίος την ίδια ώρα γνώριζε ήττα σοκ στον Τύρναβο (1-0).

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares