Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 01:23

Ψαρρόπουλος: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να επιβάλει τον πρόεδρο που θέλει

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Σταύρος Ψαρρόπουλος μιλώντας στην Πέλλα τηλεόραση μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Κάτω τα χέρια από την ΕΠΟ»  επισήμανε χαρακτηριστικά ενώ έκανε εκτενή αναφορά στις εκλογές της ΕΠΟ επισημαίνοντας: «Oταν πάμε σε εκλογές της ΕΠΟ και ο ίδιος ο υφυπουργός λέει ότι εμείς θέλουμε τον τάδε πρόεδρο για να ηγηθεί της ΕΠΟ και η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να επιβάλει τον πρόεδρο που θέλει, τι άλλο πρέπει να γίνει; Είναι πολύ άσχημο ότι αναμιγνύει και το όνομα του πρωθυπουργού.

Είναι ωμή που παρέμβαση που θυμίζει άλλα καθεστώτα. Παρεμβαίνει εκεί που δεν έχει κανένα δικαίωμα επισήμανε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε υφυπουργός που να μην προσπάθησε να αλώσει την ΕΠΟ. Ολοι τους το δοκίμασαν αλλά έσπασαν τα μούτρα τους όλοι».

Στην συνέχεια είπε: «Δεν είναι μόνο οι τέσσερις το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εφεραν τον Κλάντεμπερκ και οι τέσσερις και τώρα είναι έτοιμοι να τον διώξουν και οι τέσσερις.

Αν αποσυρθώ θα το δηλώσω εγώ και όχι κάποιοι άλλοι. Μιλάω με τις Ενώσεις κάθε μέρα. Εφόσον επιμένουν οι Ενώσεις να είμαι υποψήφιος θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος».

Για τα όρια ηλικίας είπε: «Συνταγματικά αυτά δεν στέκουν. Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ πραγματικά να υπάρχει γιατί μέχρι τώρα έχει πάει στην άκρη»

Ακόμη επισήμανε: «Δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον Ζαγοράκη αλλά εγώ δεν άκουσα από τον Ζαγοράκη να λέει ότι θα είναι υποψήφιος. Να ακούσω τις θέσεις του για τον αθλητικό νόμο, να μας πει πως βλέπει τον επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τι πιστεύει ότι μπορεί να γίνει και τότε θα ζητήσουμε για την εκλογή του οποιοδήποτε Ζαγοράκη. Αν ο υφυπουργός αποσύρει αυτές τις απαράδεκτες διατάξεις δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω ακόμη και απόσυρση της δικής μου υποψηφιότητας».

Για τις αναβολές των εκλογών τόνισε: «Ολη αυτή η καθυστέρηση αφήνει την ΕΠΟ ξεκρέμαστη. Όταν είσαι σε μόνιμη προεκλογική περίοδο δεν λειτουργεί τίποτε. Πρέπει να υπάρξει μια διοίκηση του μέλλοντος. Λέει ο κ. Αυγενάκης ότι με τον νέο αθλητικό νόμο ότι θα φέρει πρόταση για αναδιάρθρωση χωρίς να ξέρει κανείς τίποτε. Το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση τώρα το κάνει και αυτή η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξει καινούργια ΕΠΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτε. Οσοι κάνουν πόλεμο για μη διεξαγωγή εκλογών κάνουν πόλεμο στην ΕΠΟ, βοηθούν την απαξίωση της αλλά ίσως είναι και αυτή είναι η επιδίωξη τους».

Για το μητρώο είπε: «Να απλοποιηθεί η διαδικασία για το μητρώο. Μετά από δαιδαλώδη διαδικασία τα σωματεία παίρνουν χρήματα. Να καταγραφούν τα σωματεία αλλά να γίνει νόμος του κράτους και κάθε χρόνο να παίρνουν συγκεκριμένο ποσό. Με πήρε πρόεδρος Ενωσης και μου είπε ότι από τα 50 σωματεία του μόνο πέντε έχουν πάρει ειδική αθλητική αναγνώριση. Του χρόνου με πέντε θα κάνω πρωτάθλημα; Και οι Ενώσεις θα πρέπει να έχουν το λιγότερο δέκα σωματεία. Αν είναι δυνατόν να απαγορεύουν οι δήμοι σωματεία που δεν είναι στο μητρώο να παίζουν μπάλα».

Θα είναι ένας υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ;

«Είχα πει και εγώ θα είναι ένας υποψήφιος. Τώρα αμφιβάλω γιατί βλέπω ότι οι Ενώσεις με το θέμα που λέγεται αθλητικός νόμος, αντιδρούν. Φαίνονται χαμένοι γιατί δεν ξέρουν πότε θα παίξουν ποδόσφαιρο, πότε θα αρχίσει η Γ’ Εθνική, η football league, τα τοπικά, οι ακαδημίες. Αγωνιούν. Φτάνει λένε αυτό το κλείσιμο επί μήνες. Το να λέει ο κάθε υφυπουργός ότι θα το δούμε και θα το δούμε στο μέλλον, το μέλλον δεν είναι μεγάλο. Κοντεύουμε στον Φλεβάρη. Θέλω να ελπίζω ότι τα μηνύματα από τον ιό θα είναι καλύτερα για να δούμε τι θα γίνει με τα σωματεία, γιατί πολλά σωματεία άρχισαν να λένε αφού μας κλείσατε αφήστε τα πια του χρόνου. Δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση. Ότι γράφεται είναι άποψη του καθενός. Αν φύγει και ο Φλεβάρης δεν θα γίνει τίποτε».

Να πληρώσει η πολιτεία το κόστος των τεστ;

Αυτά είναι τα θέματα που θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι.

Εδώ αντί να λύνουμε προβλήματα δημιουργούμε καινούργια με την αλαζονεία μας. Απευθύνομαι στον πρωθυπουργό και του λέω ότι πρέπει να παρέμβει, να υποχρεώσει τους πάντες να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν. Μόνο έτσι θα λυθούν τα προβλήματα». Στη συνέχεια για τα τεστ είπε ότι θα πρέπει να τα καλύψει η πολιτεία όπως καλύπτει και άλλα πράγματα. Η ΕΠΟ είναι υπέρ αυτής της κάλυψης».

Πηγή: Metrosport

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIFT.TEK

DELIBALTADAKIS 300

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ350χ400

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares