Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 22:59

Βαγγέλης Μουρογιάννης: Τα πρωταθλήματα υποδομών μπορούν να ολοκληρωθούν

Συνέντευξη στον Γιώργο Κοντό (Φωνή της Πάρου)

Τέσσερις μήνες χωρίς αγωνιστική δράση υπάρχει σε όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ της Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων, ύστερα από το δεύτερο «lock down», που επέβαλαν οι αρχές σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στις διοργανώσεις της Ε.Σ.Κ.Κ. μίλησε, ο προπονητής παίδων και κορασίδων του Μαρπησσαϊκού, Βαγγέλης Μουρογιάννης.

Ο έμπειρος Τρικαλινός προπονητής, ο οποίος ως παίκτης έχει αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ευθύμη Ρεντζιά, βρίσκεται στην ομάδα της Μάρπησσας από το 1997 με πολλές επιτυχίες σε όλα τα τμήματα που έχει προπονήσει. Για την ιστορία, αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι έχει στο παλμαρέ του τρία πρωταθλήματα, στις κατηγορίες παμπαίδων, εφηβικού και παίδων, το 1998, 2000 και 2006 αντίστοιχα. Όσον αφορά το ανδρικό τμήμα έχει κατακτήσει το κύπελλο Κυκλάδων το 2004, τη μια και μοναδική φορά που διοργανώθηκε. Η τελευταία επιτυχία του Βαγγέλη ήταν πέρυσι με το τμήμα κορασίδων του Μαρπησσαϊκού, τ’ οποίο τερμάτισε δεύτερο στο πρωτάθλημα χάνοντας στον τελικό από τον Περιστεριώνα Τήνου.

Πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ερασιτεχνικό μπάσκετ και συγκεκριμένα στην ΕΣΚ Κυκλάδων μετά το δεύτερο «lock down»;

«Η πανδημία έχει επηρεάσει όλο τον πλανήτη με αποτέλεσμα να ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αναπόφευκτα και για τον αθλητισμό οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και ανυπέρβλητες. Στις Κυκλάδες, όπως και σε όλη την Ελλάδα, το ερασιτεχνικό μπάσκετ είναι «κλειδωμένο». Το Μάρτιο συμπληρώνουμε ένα χρόνο από το πρώτο «lock down» και μόνο δύο μήνες (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο) είχαμε αγωνιστική δραστηριότητα. Σε αυτό το διάστημα πρόλαβαν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα υποδομών (παιδικό - εφηβικό - κορασίδων - παμπαίδων - παγκορασίδων) για λίγες αγωνιστικές. Αντίθετα με το γυναικείο και το ανδρικό τα οποία δεν ξεκίνησαν καθόλου».

Έχετε κάποια ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για το τι πρόκειται να συμβεί;

«Η ενημέρωση που έχουμε λάβει από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι μέσω των ανακοινώσεων των ειδικών λοιμωξιολόγων ανά εβδομάδα και μέσω τηλεοράσεως. Αντιθέτως σε τοπικό επίπεδο η Ε.Σ.Κ.Κ. με πρωτοβουλία της, κάλεσε όλους τούς προπονητές του μπάσκετ να συζητήσουμε για όλα όσα μας αφορούν. Ανταλλάξαμε απόψεις και αναζητήσαμε λύσεις αλλά όλα αυτά ήταν εικασίες χωρίς να γνωρίζουμε πότε και αν μας επιτραπεί να μπούμε ξανά στην κανονικότητα έστω και με πιο αυστηρά πρωτόκολλα».

Πιστεύεις θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα;

«Θεωρώ ότι στις υποδομές του αθλήματος θα πρέπει με κάθε τρόπο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα γιατί μπορούμε να πάμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις πίσω προς το καλοκαίρι. Αντιθέτως τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών λόγω και της ενασχόλησης των περισσοτέρων αθλητών με το τουρισμό ίσως να μην έχουμε τον χρόνο να ολοκληρωθούν».

Αν τελικά ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, τι δυσκολίες θα έχεις ν’ αντιμετωπίσεις ως προπονητής;

«Αν έρθει η στιγμή να ξεκινήσουμε σίγουρα θα είναι απερίγραπτη η χαρά μας. Αυτό είναι που αγαπάμε και μ 'αυτό πορευόμαστε στην καθημερινότητα μας. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω σαν προπονητής είναι η πολύμηνη απραξία των αθλητών, καθώς θα πρέπει με προσεχτικά βήματα να μπούμε πάλι στον αγωνιστικούς ρυθμούς τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Στο άθλημα μας παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχοσύνθεση του αθλητή. Πρέπει να πάρουμε απ' αυτόν τα καλύτερα στοιχεία του και να τα μπολιάσουμε με τους υπόλοιπους συναθλητές του, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο, μια ομάδα».

Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι που έχει θέσει ο Μαρπησσαϊκός για όλα τα μπασκετικά του τμήματα;

«Όσον αφορά τον Μαρπησσαϊκό και τους στόχους του στο μπάσκετ, μέλημα πάντοτε όλων των διοικήσεων μέχρι τώρα, ήταν και είναι η ενασχόληση και η διέξοδος της νεολαίας μας με το αθλητισμό. Εδώ και δύο χρόνια φτιάχτηκε ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο κοσμεί την περιοχή μας και ολόκληρο το νησί. Καθήκον λοιπόν όλων μας είναι να φέρουμε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται στο γήπεδο να γευτούν τη χαρά του αθλητισμού και αν υπάρχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, γιατί όχι να πρωταγωνιστήσουν και σε πανελλήνιο επίπεδο».

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το μέλλον;

«Οι προσδοκίες μου για το μέλλον έχοντας κλείσει πλέον 24 χρόνια στους πάγκους, είναι να έχουμε υγεία πάνω απ' όλα, να ευημερούμε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία και να προβάλουμε τον αθλητισμό στα παιδιά μας. Όσον αφορά το μπάσκετ όπως συχνά λέω και στους αθλητές μου, αγαπήστε το και θα σάς προσφέρει ανεπανάληπτες συγκινήσεις».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares