Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 21:43

Ες αύριο τα σπουδαία για τη Γ΄ Εθνική

Η είδηση για το άνοιγμα των προπονήσεων στην Γ' Εθνική έδωσε ένα τόνο αισιοδοξίας σε αρκετές ομάδες της Γ' Εθνικής, ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά σωματεία που αντέδρασαν αρνητικά και το έδειξαν μέσω των ανακοινώσεων τους. 

Η ΓΓΑ μετά τις πιέσεις που δέχτηκε προχώρησε σε αυτή την κίνηση και πλέον το... μπαλάκι που πάει; Στην ΕΠΟ. 

Στο πλαίσιο αυτό αύριο, Δευτέρα, στις 14.00 η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει ποιο πλάνο θα είναι το κατάλληλο για να εκπονηθεί ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Τα σενάρια; Άπειρα. Πρωταθλήματα ενός γύρου με μπαράζ, διαχωρισμός ομίλων, μείωση στα έξοδα της διαιτησίας και πολλά άλλα, όμως τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με σιγουριά από την Ομοσπονδία. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει προβληματισμός για αρκετά πράγματα μεταξύ αυτών και οι  μετακινήσεις εν μέσω πανδημίας, το... καλεντάρι, καθώς οι ημερομηνίες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. 

Άρα, το κύριο θέμα συζήτησης είναι ο τρόπος που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα και εάν οι ημερομηνίες επαρκούν.

Αν το πρωτάθλημα αυτό, κυλήσει όπως η SL2 και η FL, οι ομάδες θα χρειαστούν 40-60 ημέρες προετοιμασίας που αυτό σημαίνει ότι η επανέναρξη των αγώνων θα γίνει τέλος Μαρτίου και θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των ομάδων και της Ομοσπονδίας, ώστε να υπάρξει συμπύκνωση του προγράμματος.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρωτόκολλο που θα σταλεί στις ομάδες και ο τρόπος τήρησης του, διότι ακούγονται ότι οι Περιφέρειες ή οι δήμοι θα αναλάβουν τα έξοδα των covid tests αλλά δεν έχει βγει ακόμη κανένας από τους δυο φορείς μέσω επίσημης θέσης να πει κάτι τέτοιο. Βέβαια, εδώ ακούγεται ότι κάποιοι δήμοι έχουν υποσχεθεί ότι θα σταθούν στο πλάι των ομάδων της περιοχής τους, αλλά αυτό δεν ισχύει και για τις 137 σωματεία της κατηγορίας.

Ένας άλλος μεγάλος 'βραχνάς' αποτελούν οι μετακινήσεις των νησιώτικων ομάδων. Αφενός μεν θα πρέπει να γίνουν γνωστές οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης των πρωταθλημάτων αφού υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές και όχι μόνο που εργάζονται ως εποχιακοί υπάλληλοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες και τα ρόστερ να... μείνουν ξεκρέμαστα. Σημαντικό πρόβλημα αποτελούν και οι σχολικές υποχρεώσεις των μαθητών, μα ακόμα περισσότερο η οικονομική δυσπραγία της αγοράς, που κατ' επέκταση μεταφέρεται και στα σωματεία, αφού πλέον οι χορηγοί είναι ελάχιστοι.

Για τις ομάδες πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εγγυήσεις που θέλουν να πάρουν, όπως επίσης να βρεθεί μία λύση στις διευκολύνσεις που ζητάνε.

Τέλος, όπως απορρέει από το ρεπορτάζ κάποιες ομάδες έχουν την αισιοδοξία ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως οι διοικήσεις, τα τεχνικά επιτελεία και οι ποδοσφαιριστές θέλουν να πάρουν τις διαβεβαιώσεις ότι θα ολοκληρωθεί ο μαραθώνιος και δεν θα υπάρξει μια νέα διακοπή που θα... ρημάξει για τα καλά το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. 

Περισσότερα αύριο λίγο πριν τις 17.00...

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

LIFT.TEK

DELIBALTADAKIS 300

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ350χ400

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares