Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 16:14

Τα σημεία που επικεντρώνει ο Λ. Αυγενάκης προκειμένου να εκκινήσουν F.L. και Γ' Εθνική

Ειδήσεις αναφορικά με τα πρωταθλήματα της Football League και της Γ΄Εθνικής έβγαλε η ομιλία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης εξήγγειλε μία σειρά πρωτοβουλίες που θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα όπως η διενέργεια τεστ, ενώ όπως αποκάλυψε στην συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων της Παρασκευής θα παρουσιάσει επικαιροποιημένα στοιχεία ώστε να δοθεί το πράσινο φως και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά τα κομμάτια τις ομιλίας που αφορούν την Football League και την Γ΄Εθνική:

Επεξεργασία, σε συνεργασία με Υπουργείο Εσωτερικών, πρότασης για χρηματοδότηση από τους Δήμους του απαραίτητου προληπτικού περιοδικού ελέγχου, με διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, για την ασφαλή λειτουργία όλου του φάσματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το κόστος για το προσεχές τρίμηνο υπολογίζεται στα 4 εκατ. €

* Προετοιμασία και παρακολούθηση ακόμη αυστηρότερων υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων. Στόχος να παρουσιαστούν μέσα στην εβδομάδα επικαιροποιημένα στοιχεία και άμεσα να επιτραπεί η επανέναρξη πρωταθλημάτων, να ανοίξουν τα κολυμβητήρια κλπ.

* Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΓΓΑ, εκτιμά πως δεν θα αρθούν τις προσεχείς εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα συναθροίσεων και μετακινήσεων από νομό σε νομό. Ως εκ τούτου, η θέσπιση της εναλλακτικής δυνατότητας για εξ αποστάσεως συμμετοχή και ψηφοφορία, συντελεί καθοριστικά προκειμένου να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν ομαλά, ως το τέλος Μαρτίου, οι προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών.

Τεστ

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό, Μάκη Βορίδη, επεξεργαζόμαστε πρόταση, στην οποία διερευνούμε τις δυνατότητες να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι και να αναλάβουν το κόστος του προληπτικού περιοδικού ελέγχου, των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό στα τοπικά σωματεία. 

Ανάλογα με το άθλημα και την κατηγορία στην οποία ανήκουν οι ομάδες θα κάνουν και συγκεκριμένο αριθμό ελέγχων. 

Ειδικότερα, εξετάζουμε τη διενέργεια: 

> καθολικού ελέγχου (σε όλους τους αθλητές) Α1, Α2 ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων και Γ’ εθνική και

> δειγματοληπτικού ελέγχου σε μικρότερες κατηγορίες. 

Έχουμε ήδη κατατάξει τα αθλήματα σε κατηγορίες επικινδυνότητας οπότε ανάλογα με το άθλημα η περιοδικότητα των τεστ μπορεί να είναι: 

> Στα υψηλής επικινδυνότητας αθλήματα (High risk): ανά 1 εβδομάδα.

> Στα μέσης επικινδυνότητας αθλήματα (Medium Risk): ανά 15 μέρες.

> Στα χαμηλής επικινδυνότητας αθλήματα (Low Risk): ανά 1 μήνα.

Έχουμε εκτιμήσει ένα συνολικό κόστος 4 εκ. ευρώ περίπου. Αυτό είναι το ποσό που αναζητούμε για να καλύψουμε το επόμενο κρίσιμο τρίμηνο για όλον τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Υπάρχει κοινό ενδιαφέρον και διάθεση και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχουμε να σας ανακοινώσουμε συγκεκριμένα μέτρα και για το θέμα των τεστ. 

Άνοιγμα πρωταθλημάτων

Στόχος, αυτή την Παρασκευή να παρουσιάσουμε επικαιροποιημένα στοιχεία για την ακόμη πιο ασφαλή λειτουργία του αθλητισμού. Ειδικότερα, για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων:

> ποδοσφαίρου ανδρών Football League, 

> ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής, 

> καλαθοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,

> καλαθοσφαίρισης ανδρών Α2 κατηγορίας,

> πετοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,

> υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας,

> χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας.

Επίσης, για την Γ’ εθνική ποδοσφαίρου ανδρών, και την Α’ εθνική ποδοσφαίρου σάλας ανδρών.

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares