Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 00:26

Μπάμπης Ρέλλας: Αυτοί που φωνάζουν για επανεκκίνηση σκέφτηκαν τους αθλητές που τραυματίζονται;

Ο σοβαρός τραυματισμός με ρήξη χιαστού του ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω Θοδωρή  Παπουτσογιαννόπουλου, αλλά και ο πρόσφατος του παίκτη της ΑΕ Μυκόνου Χρήστου Καλαμάρη φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα που υπάρχει με την μεγάλη αποχή των αθλητών από τις προπονήσεις και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ο προπονητής - γυμναστής Μπάμπης Ρέλλας έχει επισημάνει τον κίνδυνο, καταθέτοντας την άποψη του από τις 10 Μαρτίου, ενώ σχολιάζει: «Θεωρούν "κάποιοι" ότι είναι καταστροφή αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα άμεσα. Την άποψη μου την κατέθεσα, όπως είδατε, για να προλάβω τυχόν τέτοια δισάρεστα ατυχήματα νέων ανθρώπων/αθλητών. Η άποψη μου βασιζόταν στην ασφαλή προπόνηση χωρίς θύματα, τους ίδιους τους αθλητές. Εύχομαι από καρδιάς περαστικά στους δύο αθλητές».

Στην άποψη του αναφέρει τα εξής:

Δυστυχώς η δύσκολη και πρωτόγνωρη εποχή που ζούμε λόγω της έξαρσης της πανδημίας Covid-19 δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο που προσωπικά μας απασχολεί.

Οι περισσότερες ποδοσφαιρικές ομάδες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους τον Αύγουστο μετά από πολύμηνη ήδη αποχή από τα γήπεδα. Συνέχισαν τη λειτουργία του μέχρι περίπου τις αρχές Νοεμβρίου, όπου έκλεισαν μέχρι να ξανανοίξουν περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου. Εδώ οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και όχι μηχανές ώστε να λειτουργούν με κουμπί "On/Off", με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακούμε λοιπόν διάφορους «όψιμους» να τοποθετούνται δημοσίως, για την άμεση έναρξη του επαγγελματικού πρωταθλήματος, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν, επειδή δεν γνωρίζουν και δεν είναι ειδικοί, για το πόσες εβδομάδες προπόνησης θα ήταν αρκετές για να είναι έτοιμος/η ένας/μια ποδοσφαιριστής/α να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Και πραγματικά απορούμε με τις τοποθετήσεις τους.

Πώς είναι δυνατόν σε 30 ημέρες ποδοσφαιριστές/στριες που δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο τρεις και πλέον μήνες να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σε πρωταθλήματα εξπρές με εμβόλιμες μάλιστα αγωνιστικές?

Γνωρίζουμε σε τι κατάσταση επέστρεψαν στις ομαδικές προπονήσεις από την πολύμηνη αυτή απουσία? Τα προπονητικά επιτελεία αδυνατούν να συμπτύξουν όλα τα περιεχόμενα του προγράμματος, χωρίς να κάνουν υπερβολές στην προοδευτικότητα αυτών, με πολλαπλούς κινδύνους τραυματισμών να ελλοχεύουν.

Επίσης η ξεκούραση ως γνωστόν είναι και αυτή μέρος της προπονητικής διαδικασίας και μάλιστα με βαρύνουσα σημασία για την μεγιστοποίηση της απόδοσης του αθλητή.

Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει είναι το πως θα φτάσει ο/η ποδοσφαιριστής/στρια να μπορεί να αποδώσει 90 λεπτά μη έχοντας τη δυνατότητα να παίξει φιλικά παιχνίδια.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα συνηγορούν στο ότι είναι περισσότερο περίπλοκο από όσο πιστεύουν ορισμένοι «όψιμοι», εκφραζόμενοι μάλιστα δημοσίως, για την «άμεση» επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares