Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 15:59

Πού κρίθηκε το πρωτάθλημα σύμφωνα με τον Θοδωρή Καραβά

karavas-sima2012

Σήμερα φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα μας τον εκλεκτό προπονητής του Α.Σ. Ίου τον κ Θοδωρή Καραβά.

Έναν πραγματικό εργάτη του ποδοσφαίρου που κοσμεί με το ήθος του και την δουλειά του, το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

κ. Καραβά, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε την συζήτηση μας σχετικά με εσάς. Πείτε μου από πότε είστε στην ομάδα της Ίου και πως προέκυψε αυτή η συνεργασία σας;:

«Στην Ίο βρέθηκα από την Αθήνα το 1994 λόγω επαγγέλματος. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκα με την ομάδα διοικητικά και στην συνέχεια προπονητικά από το 2002 εκτός της περιόδου 2008-2009 που συνεργάστηκα με την ομάδα του Αγερσανίου στην Νάξο. Την περίοδο αυτή είχα δηλώσει την παραίτησή μου από την ομάδα της Ίου λόγω ποδοσφαιρικής μου δεοντολογίας με την τότε Διοίκηση, χρονιά κατά την οποία στην πορεία ο ΚΕΜΑΣ ΙΟΥ παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα. Με νέα Διοίκηση και αλλαγή ονόματος σε Α.Σ ΙΟΥ(λόγω 2χρονου αποκλεισμού του ΚΕΜΑΣ) επανήλθα και πάλι οπου και τελείωσα την φετινή σεζόν»

Η Ίος ήταν από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος και σε μεγάλο βαθμό πρωταγωνίστησε σχεδόν έως το τέλος… θέλετε να μας πείτε μερικά λόγια για την φετινή σας πορεία;

«Στο φετινό πρωτάθλημα όντως κάναμε μια αξιόλογη πορεία και αυτό οφείλεται στην σταδιακή ανανέωση του ρόστερ της ομάδας, από την Ακαδημία της Ίου στην οποία εδώ και 10 χρόνια παράλληλα με την αντρική ομάδα ,έχω δουλέψει ανελλιπώς. Την πρώτη θέση την χάσαμε δυστυχώς στην έδρα μας .Το 4-2-3-1 στα εκτός έδρας μας βγήκε και πήραμε πολλούς βαθμούς (4 διπλά), ενώ το επιθετικό 4-3-3 στην έδρα μας δεν αφομοιώθηκε (2 ήττες,2 ισοπαλίες), και εκεί χάσαμε τον τίτλο. Παρόλα αυτά από την φετινή μας πορεία θέλω να επισημάνω το σωστό και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα καθώς και το αρμονικό δέσιμο των παλιών έμπειρων παικτών με τους νέους. »

karavas synenteyxh

Πρόσφατα διαβάσαμε μια συζήτηση σας στο f/b με τον πρόεδρο της Τραγαίας κ. Βλησίδη, όπου αναφερόσασταν σε εκβιασμούς που δεχτήκατε από τον ίδιο αλλά και παίκτες της Τραγαίας. Θέλετε να μας πείτε τι ακριβός είχε συμβεί;

Παρόμοια περιστατικά ακούσατε από άλλες ομάδες να συμβαίνουν ή σας έχει ξανά τύχει κάτι σχετικό;

«Για το συγκεκριμένο θέμα έγραψα ένα επώνυμο σχόλιο και οι απαντήσεις δεν γνωρίζω εάν ήταν όντως του κ. Βλησίδη γιατί στο f/b υπάρχουν παγίδες. Εάν πάτε στην συγκεκριμένη σελίδα όντως στον σχολιαστή, του εζήτησα να απαντήσει επώνυμα η να με πάρει τηλέφωνο για να μην εκθέσω τον φίλο και αγαπητό μου κ. Βλησίδη πράγμα το οποίο δεν έγινε..Για να λυθούν οι απορίες και με το χέρι στην καρδιά σας αναφέρω ότι μετά το πρώτο παιχνίδι μας με τον Αστέρα Τραγαίας το 2-2 στην Ίο, και πάλι ανώνυμα μέσω του sportcyclades απειληθήκαμε αλλά και πρόσωπο με πρόσωπο σε ταξίδι μας εντός του πλοίου με την αποστολή του Αστέρα Τραγαίας με το εξής λεκτικό-να έχεις υπόψην σου ότι όταν έρθετε στην Νάξο θα υποφέρετε, γιατί όλοι είναι εξαγριωμένοι εναντίον σας για το αντιαθλητικό σας παιχνίδι-. Αυτά τα λεγόμενα δεν τα θεωρώ εκβιασμό όπως αναφέρετε στην ερώτησή σας αλλά δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας για τον επαναληπτικό. Στην πορεία και επειδή ο τίτλος είχε κριθεί με την παραίτηση από αγώνα του Αστέρα Μαρμάρων και την ήττα της ομάδας μου με τον Πύργο, θεώρησα καλό για να προστατεύσω το ποδόσφαιρο και μόνο, να κατεβώ στην Τραγαία με πιτσιρικάδες, διαφορετικά εάν στο παιχνίδι αυτό θα κρινόταν ο τίτλος η αντρική ομάδα θα κατερχόταν πλήρης. Στα όσα χρόνια ασχολούμαι έχω ακούσει, διαβάσει και έχω δει πολλά παρόμοια περιστατικά από αθλητές, παράγοντες, διαιτητές, φιλάθλους. Ποτέ μου όμως δεν έχω κρίνει, ντροπιάσει, λασπολογήσει γεγονότα τα οποία από μόνα τους με την κοινή λογική είναι κατακριτέα η αποδεκτά ανάλογα με την πλευρά που τα βλέπει ο καθένας.»

Θεωρείτε ότι η Τραγαία πήρε δίκαια το πρωτάθλημα;. πιες κατά την γνώμη σας ήταν οι καλύτερες ομάδες που αντιμετωπίσατε; «Η ομάδα της Τραγαίας πήρε το πρωτάθλημα εκμεταλλευόμενη τέσσερεις παράγοντες. Έδρα-εμπειρία παιχτών της-παραίτηση Μαρμάρων-ατυχή εντός έδρας αποτελέσματα Ίου και Πύργου. Στον όμιλό μας θα σταθώ μόνο σε μία ομάδα την καλύτερη που ξεχώρισε στα μάτια τα δικά τον Πύργο, γιατί η φιλοσοφία της δουλειάς της συμπίπτει με την δική μου φιλοσοφία εδώ στην Ίο.»

Του χρόνου θα έχουμε μία κατηγορία με ομίλους και αυτό για την «οικονομική» εξυπηρέτηση των σωματείων αλλά λογικά, εις βάρος του ανταγωνισμού. Πιστεύετε ότι θα υπάρχει τελικά ανταγωνισμός ή θα έχουμε πρωταθλήματα 2 ταχυτήτων και.. με πια νησιά μαζί θα εξυπηρετούσε την Ίο για να κάνει όμιλο; «Τον ανταγωνισμό τον καλλιεργούνε τα εύρωστα σωματεία που με τις σημερινές συνθήκες όλο και στενεύουν τα οικονομικά τους κονδύλια. Όσα χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, προσπαθώ τον ποδοσφαιριστή να τον κάνω πρώτα αθλητή και τελευταία πρωταθλητή, γιατί ο αθλητισμός προϋπάρχει του πρωταθλητισμού. Εάν και του χρόνου είμαι στην Ίο σαφώς θα εισηγηθώ στην Διοίκηση την οικονομικότερη λύση με Σαντορίνη και Μήλο.»

Η Ίος έχει πλέον ένα πολύ όμορφο αγωνιστικό χώρο αλλά ίσως τα χειρότερα αποδυτήρια (κοντέινερ), γνωρίζεται αν του χρόνου θα υπάρχει η σωστή υποδομή για τους φιλοξενούμενους;:

«Από ότι γνωρίζω από πέρυσι έχει γίνει μελέτη για κατασκευή νέων αποδυτηρίων και επισκευή με συρματόπλεξη του περιβάλλοντος τον αγωνιστικoύ χώρου».

Θέλω να μιλήσουμε και για τα τμήματα υποδομής που έχει ο Α.Σ. Ίου. Φέτος χρησιμοποιήσατε στο ανδρικό αρκετά παιδιά από το Νέων και τα πήγαν περίφημα αλλά και οι πιο κάτω ηλικίες έχουν τραβήξει το ενδιαφέρων και εκτός του νησιού. Πείτε μας λοιπόν για αυτά τα παιδιά: «Μέσα στην δεκαετία που είμαι υπεύθυνος και δημιουργός της Ακαδημίας Ίου, από πέρυσι άρχισαν να πιάνει τόπο τα όνειρα κάθε προπονητή, να βλέπει δικά του παιδιά να ξεδιπλώνουν αυτά που τους έμαθε και να διακρίνονται με την αντρική ομάδα. Υπήρξε και υπάρχει ενδιαφέρον για τρείς ταλαντούχους νέους της ομάδας από μεγάλες ομάδες εκτός Κυκλάδων. »

Και κάτι που κατά κόρων είναι γνωστό σε όλους μας και δεν τιμά καθόλου την Ίο. Μιλώ για την απρεπή συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων σας αλλά και μερικών παικτών σας που αλλάζουν «πρόσωπο» στους εντός έδρας αγώνες απέναντι στους αντιπάλους τους. Το πρόβλημα είναι γνωστό. Εσείς ή η διοίκηση πως αντιμετωπίζει αυτό το μέγα θέμα που είναι το μόνιμο παράπονο σχεδόν όλων των ομάδων που φιλοξενείτε στην Ίο;

«Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας αυτή και στο θλιβερό αυτό γεγονός θα αναφερόμουν και από μόνος μου.

Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις και συζητήσεις της Διοίκησης και εμένα με την μερίδα αυτή των φιλάθλων δεν έφερε τα αναμενόμενα. Όσο για τους μερικούς παλιούς παίχτες εφόσον κάθομαι στον πάγκο της ομάδας θα αποτελέσουν τρίτες αλλαγές και παρελθόν. Για πρώτη φορά σας γνωρίζω ότι από τον μήνα Μάρτιο για τον λόγο αυτό παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Ζακχαίος Δημήτρης, η επιστολή του οποίου είναι στην διάθεση οποιουδήποτε. Αυτοί οι κ.κ. μόνο ζημιά κάνουν στην ομάδα και δεν έχουν θέση στην αθλητική και φίλαθλη κοινωνία του νησιού. Ενόψει εκλογών για νέο Δ.Σ. και εφόσον μου ζητηθεί η συνεργασία ένας από τους πρώτους όρους που θα τεθεί υπόψη θα είναι η οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων. »,

Αυτό το καλοκαίρι θα κάνετε κάποιες αθλητικές εκδηλώσεις στην Ίο; «Την Κυριακή αυτή παίζουμε φιλικό με την πρωταθλήτρια του τοπικού Σαντορίνης, τελευταίο μου παιχνίδι στον πάγκο μιας και η συνεργασία μου με το τέλος της περιόδου έχει λήξει.

Τέλος για τις 10 Ιουνίου έχω συζητήσει για να κλείσουμε φιλικό εδώ στην Ίο με τους παλαίμαχους του Πανιωνίου.»

Κύριε Καραβά σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.

karavas 8odwris 1

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares