Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 23:26

Το προφίλ των ακαδημιών της Αλυκής Πάρου

pro-alyki-nireas-29-4-2012-1

Αυτό το Σαββατοκύριακο βρέθηκα σε ένα από τα πολλά φιλικά ματς που διοργανώνουν μεταξύ τους οι ακαδημίες της Πάρου.

paros-vacations-1Στον αγώνα αυτόν είδα τους πιτσιρικάδες του Νηρέα με τον Μιχάλη Παπαδάκη να τους καθοδηγεί και να τους μαθαίνει τα «μυστικά» της μπάλας αλλά και την σωστή συμπεριφορά και σεβασμό που πρέπει να έχει ο κάθε παίκτης, αλλά και την ομάδα της Αλυκής που δεν σας κρύβω ότι με κατέπληξε… είχα ακούσει για τα ταλέντα που διαθέτει σε όλα τα τμήματά της η Ακαδημία της Αλυκής αλλά τελικά ήταν ακόμα καλύτεροι από αυτό που περίμενα να δω.!

alyki-stougiannis-1

Φυσικά όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους και δεν είναι άλλη από το μεράκι και το πάθος για τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του προπονητή κ. Στουγιάννου Γιώργου. Μετά το τέλος του αγώνα μιλήσαμε με τον θεσσαλονικιό Στουγιάννου ο οποίος είναι δάσκαλος στο Δημοτικό της Αγκαιριάς από το 2004, ο οποίος μου μίλησε για την Ακαδημία της Αλυκής. «Όταν πρώτο ήρθα στην Αλυκή πήγαινα κι έπαιζα μπάλα στο χωμάτινο γήπεδο του χωριού και εκεί συναντούσα κάποια παιδιά, αργότερα άρχισαν να έρχονται πιο πολλά.. Πριν 3 χρόνια η Αλυκή απέκτησε ένα πανέμορφο γήπεδο ποδοσφαίρου 7x7 πίστεψα ότι ήταν μια καλή αρχή για να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε τμήματα ποδοσφαίρου. Εκείνη την εποχή στο Δ.Σ. του ΑΟ Πάρου ήταν δύο χωριανοί μας ο κ. Παρούσης και ο κ. Νίκας. Τους είπα ότι θα κάνουμε ακαδημίες και σαν αρχή θα θέλαμε να είμαστε υπό την σκέπη του ΑΟΠ. Έτσι και μας έδωσαν κάποιες εμφανίσεις. Την επόμενη χρονιά είδαμε ότι τελικά μπορούμε να οδηγήσουμε και μόνοι μας αυτή την προσπάθεια, έτσι με μια μικρή συνδρομή των γονιών και με αφιλοκερδώς δική μου βοήθεια, αγοράσαμε προπονητικό υλικό αλλά και εμφανίσεις, παράλληλη ήρθαμε σε συνεννόηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς ο οποίος αναφέρει στο καταστατικό του <αθλητικές δραστηριότητες> και έτσι πλέον είμαστε και νόμιμο αθλητικό και πολιτιστικό σωματείο. Ο σκοπός μας είναι να παίρνουμε μέρος σε τοπικά τουρνουά και να οργανώσουμε καλύτερα το πρωτάθλημα των ακαδημιών έτσι ώστε να δουλεύονται σωστά όλα τα παιδιά, γι αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχουν πολλές ακαδημίες στο νησί, ακόμα και σε κάθε χωριό αλλά μία κεντρική ομάδα με τμήμα Ανδρών και Νέων έστι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

paros-dolkas-epipla

Κ. Στουγιάννη, είδαμε αρκετούς καλούς παίκτες που έχετε στα τμήματά σας. Αυτά τα παιδιά θα παραμείνουν στην Αλυκή κάνοντας μελλοντικά και μια ομάδα ανδρών; «νομίζω όχι, όπως σας είπα η δική μας φιλοδοξία φτάνει μέχρι τις ακαδημίες αλλά και από την άλλη, όπως γνωρίζεται το χωριό μας είναι αρκετά μικρό και δεν νομίζω να έχουμε τέτοια δυνατότητα και από ποσότητα παικτών αλλά το βασικότερο… οικονομικούς πόρους που χρειάζεται ένα σωματείο για να μπει σε πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες θα απορροφηθούν από τα άλλα παριανά σωματεία που έχουν τέτοια τμήματα και είναι σε αυτά τα πρωταθλήματα».

Κ. Στουγιάννη σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή συνέχει και καλή επιτυχία. «Εγώ σας ευχαριστώ πολύ»

paros-adonis

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares