Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 02:05

Τρελαίνει κόσμο στην Θεσσαλονίκη ο Μυκονιάτης Γιάννης Τσιφούτης

Ο Γιάννης Τσιφούτης από τη Μύκονο βρέθηκε να παίζει στον Παναθηναϊκό, πριν πάει στον ΠΑΟΚ και τον ήθελε και ο Ολυμπιακός!

Γράφει ο Γιώργος Μανταίος (gazzetta.gr)

Παρότι τότε δεν είχε κλείσει καν τα 13, τον Ιούλιο του 2020, παρουσιάστηκε από τον ΠΑΟΚ με κάθε επισημότητα, με υπογραφές, φωτογραφίες, φανέλες, παρουσία του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου, γεγονός σπάνιο για παίκτη τόσο μικρής ηλικίας. Λέγεται Γιάννης Τσιφούτης και στους 11 μήνες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, έστω κι αν το lockdown κράτησε για πολύ μεγάλο διάστημα ανενεργές τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες.

Όπως ξεκίνησε τους πρώτους μήνες της σεζόν, έτσι συνεχίζει και μετά την επανέναρξη. Τα στοιχεία που παρουσιάζει ο αριστεροπόδαρος επιθετικός είναι τόσο δυσεύρετα για την ηλικία του που προπονητές των μεγαλύτερων τμημάτων πηγαίνουν νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της Μεσήμβριας για να «χαζέψουν» τον μικρό! Δεν είναι υπερβολή, είναι fact που μας μεταφέρθηκε. Όταν οι ώρες βολεύουν, πηγαίνουν νωρίτερα, για να προλάβουν να δουν προπόνηση της Κ14!

Μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι ο Τσιφούτης έμενε μόνιμα στη Μύκονο και αγωνιζόταν στην τοπική ομάδα (ΑΟ Μυκόνου) καθώς εκεί ήταν διορισμένοι οι εκπαιδευτικοί γονείς του. Είναι ανιψιός του παλιού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ και του Πανσερραϊκού, Γιώργου Τσιφούτη, έχει γεννηθεί το 2007 και θα κάνει τα «αποκαλυπτήριά» του στο επόμενο πρωτάθλημα Κ15. Εκεί θα διαπιστώσουμε εάν ισχύουν τα καλά σχόλια που ακούγονται γι΄αυτόν.

Προς το παρόν το βιογραφικό του έχει τρία βασικά στοιχεία: ότι αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, ότι μέχρι το 2020 στις διακοπές (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι) έπαιζε με τον Παναθηναϊκό και ότι ο Ολυμπιακός τον διεκδίκησε μέχρι την τελευταία στιγμή. Η επιθυμία της μητέρας του να ζήσουν οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η παρουσία του agent Τάσου Σαλωνίδη, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Όταν η υπόθεσή του εξελίχθηκε σε «μάχη» των δύο αδιαφιλονίκητων κυρίαρχων των τμημάτων υποδομής, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε σε διαδικασία απόκτησής του, παρότι ήταν ανοικτή η πρόταση να έλθει για μόνιμη εγκατάσταση στους ξενώνες στο Κορωπί. Αλλά θα έπρεπε να κλείσει τα 14, αφού δεν φιλοξενούνται μικρότερα παιδιά. Έτσι, οι «πράσινοι» έχασαν έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο πιτσιρικά που είχε φορέσει τη φανέλα τους σε διάφορα τουρνουά, στην Ανάβυσσο το 2018 και το Σοφικό Κορινθίας το 2019 και κατά γενική ομολογία ξεχώριζε.

*Στην Αθήνα κατεβαίνουν τα «6άρια» (2006) και τα «5άρια» (2005) του ΠΑΟΚ για φιλικές αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες ομάδες του Ατρόμητου στις 14/6, του Πανιωνίου στις 15/6 και του Παναθηναϊκού στις 17/6. Οι τελευταίες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού και οι «πράσινοι» έχουν δυνατές «φουρνιές» στα συγκεκριμένα ηλικιακά γκρουπ.

Υπέγραψε στον ΠΑΟΚ ο ''Μυκονιάτης Μέσι'' Γιάννης Τσιφούτης

Η ανακοίνωση της ΑΕ Μυκόνου για τη μεταγραφή Τσιφούτη στον ΠΑΟΚ

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares