Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 22:30

Τον Σεπτέμβριο αναπτυξιακά και κύπελλο, τον Οκτώβριο το πρωτάθλημα, ανάλογα τις συμμετοχές οι όμιλοι

Η ΕΠΣ Κυκλάδων ήδη έχει ξεκινήσει να συντάσσει τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου Κυκλάδων που θα αποσταλούν στα σωματεία την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Το sportcyclades.gr έκανε ρεπορτάζ και σας ενημερώνει σχετικά με την δομή και την έναρξη στα πρωταθλήματα και το κύπελλο της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Αναπτυξιακά

Η σημαντικότερη αλλαγή που θα πρέπει να περιμένουμε θα είναι αυτή των ηλικιακών κατηγοριών στα αναπτυξιακά, όπου αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα χρόνο προκειμένου να καλυφθεί η περσινή περίοδο, όπου ουσιαστικά τα παιδιά των ομάδων έχασαν τη χρονιά. Έτσι αναμένεται να έχουμε πρωταθλήματα Κ12, Κ14, Κ16 και Κ18, ανάλογα πάντα με τις συμμετοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις Μικτές ομάδες τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν. Δηλαδή θα έχουμε την Κ14 και Κ15.

Η έναρξη των πρωταθλημάτων θα γίνει περίπου παράλληλα με την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Κύπελλο Κυκλάδων

Στο κύπελλο Κυκλάδων δεν θα πρέπει αν περιμένουμε αλλαγές. Η υποχρεωτικότητα συμμετοχής ομάδων από τα μεγαλύτερα νησιά θα πρέπει αν θεωρείται δεδομένη, ενώ για τα νησιά που έχουν πρόβλημα πρόσβασης λόγω δρομολογίων η συμμετοχή θα είναι προαιρετική.

Οι αγώνες αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας

Το δεδομένο είναι ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μία κατηγορία. Οι όμιλοι θα συγκροτηθούν μετά τις συμμετοχές. Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα αναμένει τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, οι οποίες βάσει υπολογισμών θα είναι 17-20. 

Το ένα σενάριο και το επικρατέστερο είναι 3 όμιλοι των 6 ομάδων. Βέβαια, αν υπάρχει δραματική μείωση των ομάδων τότε αναπόφευκτα θα πάμε σε δύο ομίλους.

Το σίγουρο είναι ότι ο πρωταθλητής της φετινής χρονιάς θα προκύψει μέσα από αγώνες play off όπου θα συμμετάσχουν οι πρώτες ομάδες των ομίλων. Αυτές θα είναι οι δύο πρώτες σε περίπτωση 2 ομίλων ή οι 3 πρώτες σε περίπτωση 2 ομίλων.

Αυτό που προβληματίζει την επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων είναι οι λίγοι αγώνες που θα δώσουν οι ομάδες που δεν θα περάσουν στα play off. Γι αυτές τις ομάδες αναμένεται να υπάρξει κάποια απόφαση για να μην βγουν νωρίς από την αγωνιστική δραστηριότητα. 

Σε κάθε περίπτωση η σέντρα στα πρωταθλήματα υπολογίζεται το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Μέτρα - προφυλάξεις - συμμετοχές

Όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηναίος Φρέρης σε επικοινωνία που είχαμε, η ένωση θα ακολουθήσει στο απόλυτο τα όσα ορίζει η διοργανώτρια ΕΠΟ, τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στα μέτρα προφύλαξης ενάντια στην διασπορά του κορονοϊού.

Έτσι δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι ομάδες ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένες ή όχι το μητρώο της ΓΓΑ.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν στο απόλυτο, πράγμα που σημαίνει ότι αν ισχύσουν τα όσα έχουν διαρρεύσει, ειδικά στους αγώνες για το ανδρικό πρωτάθλημα η συμμετοχή σε όλους όσους βρίσκονται στα γήπεδα θα προϋποθέτει ότι είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

 

 

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares