Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 16:49

Κίμωλος: αθλητισμός όλο τον χρόνο…

skiadi kimwloy

Στο πανέμορφο νησί τον Κυκλάδων… στην μαγευτική Κίμωλο θα σας ταξιδέψουμε σήμερα…

Η έκταση του νησιού είναι μόλις 36 τετρ. χιλιόμετρα και το μήκος της ακτογραμμής 38 χιλιόμετρα με πολλούς κόλπους, νησίδες, αμμουδερές και βραχώδεις ακτές και πλήθος θαλασσινών σπηλιών. Οι περίπου 600 μόνιμοι κάτοικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους μένουν στο Χωριό ασχολούνται με την γεωργία κτηνοτροφία και αλιεία.

gipedo kimolos

Μπάσκετ και ποδόσφαιρο…

Η Κίμωλος έχει Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στα οποία φοιτούν περίπου 50 μαθητές. Οι αθλητικές δραστηριότητες είναι ελάχιστες στο νησί. Τα σχολεία κατά καιρούς διοργανώνουν κάποιες εκδηλώσεις όπως πινκ-πονκ σε αίθουσα αλλά και τα παιδιά από μόνα τους, παίζουν στο προαύλιο του σχολείο όπου έχει μπασκέτες αλλά και ένα μικρό γηπεδάκι με μοκέτα. Στην Κίμωλο υπάρχει και ένα μεγαλύτερο γήπεδο με τεχνητό χλοοτάπητα και διαστάσεις 6x6. Σε αυτό διοργανώνετε κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία 10 χρόνια, τουρνουά ποδοσφαίρου από ντόπιους αλλά και Κιμωλιάτες που μένουν εκτός του νησιού. Το «ραντεβού» τους είναι από την 1η Αυγούστου έως τις 13η του ίδιου μήνα. Σε αυτό περνούν μέρος συνήθως 4 ομάδες που το απαρτίζουν από 6 έως 10 άτομα.

podilasia kimwlos-121-1

Ποδηλασία….

Αρκετοί είναι αυτοί που διοργανώνουν ποδηλατικές εκδρομές για την Κίμωλο. Οι διαδρομές για όλους τους προορισμούς του νησιού είναι μικρές, ενίοτε με χωματόδρομο και κάποιες υψομετρικές που δυσκολεύουν τους ποδηλάτες, όσο ακριβώς χρειάζεται για να απολαύσουν περισσότερο τη βουτιά που έπεται σε κάποια από τις παραλίες.

podilasia kimwlos-121

Η βάση συνήθως των αποστολών είναι η Αλυκή, όμορφη και μεγάλη παραλία με πολλά αρμυρίκια, που προσφέρουν άπλετο ίσκιο για να στήσουν τη σκηνή τους. Υπάρχουν πολλές παραλίες για εξερεύνηση, τα Πράσα με την πανέμορφη λευκή άμμο, η Μπονάτσα και το Καλαμίτσι, κοντινές και όμορφες, καθώς και τα Ελληνικά που συνδυάζουν μεγάλη παραλία με άμμο αλλά και κατάλευκους βράχους, όπου παλαιά γινόταν η εξόρυξη της «Κιμωλίας Γης» με θεραπευτικές και απορρυπαντικές ιδιότητες!

pezoporia stin kimwlo-121

Πεζοπορίες…

Το Σκιάδι είναι ίσως το διασημότερο σημείο της Κιμώλου. Πρόκειται για ένα γεωλογικό σχηματισμό με μορφή μανιταριού που οφείλει την ύπαρξή του στη διάβρωση του πετρώματος από τη βροχή και τους δυνατούς ανέμους της περιοχής.

Αρκετοί είναι οι πεζοπόροι απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη που ταξιδεύουν μέχρι το όμορφο κυκλαδονήσι για να κάνουν την διαδρομή. Μια διαδρομή που για να φτάσει κάνεις ως εκεί θα πρέπει να περάσουμε την κεραία του ΟΤΕ στο Χωριό με κατεύθυνση προς το βουνό και το Παλιόκαστρο. Το μονοπάτι αυτό είναι περίπου 30' συνολικής πορείας. Άλλη διαδρομή είναι το Αγιόκλημα, ένα μονοπάτι που έχει αρκετή δυσκολία και καταλήγει στην παραλία.

Οι αθλητικές δραστηριότητες δεν σταματούν εδώ… σε κάποιο άλλο άρθρο μας μέσα στο καλοκαίρι θα αναφερθούμε με ακόμα μεγαλύτερες λεπτομέρειες για το πανέμορφο κυκλαδονήσι.

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες που μας έδωσε για να γράψουμε αυτό το ρεπορτάζ ο Δήμαρχος Κιμώλου κ. Μαγκανιώτης Γεράσιμος-Θεόδωρος.


Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares