Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 19:04

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεδίπλωσε στο logotypos.gr τις σκέψεις του για την Σύρο και το μέλλον [vid]

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης όσον αφορά στα σχέδια του για τη Σύρο, όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο logotypos.gr, ο Συριανός αθλητής τονίζει ότι σίγουρα ένας από τους κύριους στόχους του είναι η συνέχιση AEGEAN BALL FESTIVAL, ελπίζοντας ότι του χρόνου, οι συνθήκες θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του στο νησί μας.

Ένα ακόμη όνειρο του Γιώργου Πρίντεζη είναι η δημιουργία ακαδημιών μπάσκετ, όπου με τη δική του επίβλεψη, αλλά και με την συνδρομή εξειδικευμένων ανθρώπων και επιστημόνων, να μπορέσει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του πάνω στον αθλητισμό στα μικρά παιδιά.

Βασικός παράγοντας, ωστόσο, για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Πρίντεζη, είναι η δημιουργία σωστών αθλητικών εγκαταστάσεων εκ μέρους της πολιτείας.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη:

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά σενάρια πώς, όταν αποχωρήσεις από το μπάσκετ, η επόμενή σου κίνηση είναι να έρθεις να μείνεις μόνιμα στη Σύρo. Είναι υπαρκτό αυτό το σενάριο στο μυαλό σου ή έχεις άλλα σχέδια;

«Καταρχάς, όταν κάνω κάτι, όπως τώρα που είμαι ακόμη εν ενεργεία αθλητής του Ολυμπιακού, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο από αυτό που έχω επιλέξει να κάνω.

Αυτή τη στιγμή, η συγκέντρωσή μου είναι στις προπονήσεις και τους αγώνες. Οτιδήποτε εκτός του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει στο μυαλό μου.

Από κει και μετά, ασφαλώς θα ήθελα να μείνω μόνιμα στο νησί, μου αρέσει πάρα πολύ, έχω τις αναμνήσεις μου από μικρό παιδί εδώ πέρα και οι αναμνήσεις είναι αυτές που σε δένουν με ένα μέρος, είτε έχει ωραίες παραλίες και αξιοθέατα, είτε δεν έχει τίποτα και από μερικούς μπορεί να μην θεωρείται ωραίο.»

Στο παρελθόν είχες εκφράσει σκέψεις ώστε να επενδύσεις στη Σύρο, σε αθλητικό επίπεδο. Ισχύει αυτό το σενάριο και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό το εγχείρημα;

«Κοίτα, αν θα έκανα κάτι, αυτό που θα μου άρεσε να ασχοληθώ θα είχε να κάνει κάτι σε σχέση με τα παιδιά (ακαδημία μπάσκετ). Επειδή κι εγώ από τα 15 μου είμαι στον Ολυμπιακό αλλά πέρασα από πολλές δοκιμασίες που συνεχώς πρέπει να αποδεικνύεις, να τρέχεις διαρκώς και να δουλεύεις, θα μου άρεσε να κάνω κάτι σχετικά με αυτό. Στη Σύρο υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο και γενικά τον Αθλητισμό.

Ασφαλώς για να εντάξεις τα παιδιά σε ένα κοινωνικό σύνολο, αυτό πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να έρθουν άνθρωποι ειδικοί και επιστήμονες για να ξέρουν πώς να μιλάνε και να συμπεριφέρονται στα παιδιά κι επειδή γενικά επειδή είμαι πολύ τελειομανής, αν προχωρήσω σε αυτό το εγχείρημα, θέλω να γίνει όσο πιο σωστά γίνεται.

Σίγουρα για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να γίνουν κάποια πράγματα γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν διαθέσιμο γήπεδο για να ξεκινήσεις ένα τέτοιο project. Όταν λοιπόν δημιουργηθούν ή συντηρηθούν οι κατάλληλες αθλητικές υποδομές στο νησί και εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, χαρά μου να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση.

Για να δημιουργήσεις μια ακαδημία μπάσκετ για παιδιά δεν χρειάζεται μόνο να φέρεις δυο γνωστούς παίκτες και προπονητές από την Αθήνα. Η ακαδημία επειδή θα αφορά τα παιδιά, και μάλιστα παιδιά σε πολύ ευαίσθητη ηλικία, πρέπει να μπορείς να μεταλαμπαδεύσεις τις αξίες και τις αρχές σου σε αυτά και να τα προετοιμάσεις και να τους εξηγήσεις πως δεν μπορούν όλοι να γίνουν μπασκετμπολίστες υψηλού επιπέδου καθώς γι αυτό οι πιθανότητες είναι αρκετά λίγες.

Ταυτόχρονα, όμως, θα μάθουν να μοιράζονται, να ξέρουν να διεκδικούν σωστά, να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και να τα έχουν ως προτεραιότητα, να φέρεις ειδικούς ανθρώπους που να βοηθάνε παράλληλα και τους γονείς για να μπορούν να διαχειρίζονται κάποιες φοβίες ή αντιδράσεις των παιδιών…

Για να συμβεί όλο αυτό, αναγκαστικά εγώ πρέπει να είμαι εδώ για να επιβλέπω τι γίνεται καθώς από τη στιγμή που ο γονιός σου εμπιστεύεται το παιδί του, πρέπει κι εσύ να είσαι έτοιμος να του προσφέρεις πράγματα για να κερδίσει τόσο σωματικά, όσο και εγκεφαλικά… Να βγουν δηλαδή παιδιά με σωστά και στην κοινωνία».

Πιστεύεις ότι μπορεί η Σύρος να δει κάποια στιγμή στο μέλλον κάποια ομάδα, εκτός του ΦΟΙΝΙΚΑ στο βόλεϊ, να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια;

«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένας επενδυτής θα έρθει για να ανεβάσει μια ομάδα χωρίς αυτή να έχει γήπεδο, αντρικό τμήμα και χωρίς ακαδημίες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ακόμα κι εγώ να το ήθελα, ακόμη κι εγώ που αγαπώ τη Σύρο, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο αν δεν υπάρχει ένα γήπεδο σωστό που να παρέχει ασφάλεια στα παιδιά και για τους ανθρώπους που θα δουλεύουν μέσα σε αυτό».

Η αγάπη και η συνεισφορά σου στον τόπο είναι πολλάκις αποδεδειγμένη με πολλές δράσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει ή οργανώσει. Μία από αυτές, και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, ήταν και η διοργάνωση του AEGEAN BALL FESTIVAL, όπου αναμφισβήτητα ήσουν η ψυχή της σχετικής δράσης. Τι μέλλει γενέσθαι με αυτή την διοργάνωση; Είναι στα πλάνα σου να συμμετέχεις στην εκ νέου διοργάνωση αυτού του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στη Σύρο;

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει στο μυαλό μου για να το διοργανώσουμε και πάλι του χρόνου. Ακόμη δεν έχουμε κάνει κάποια επίσημη κουβέντα, αν και θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες γι’ αυτό. Είναι κάτι το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ.

Σίγουρα, τα προηγούμενα χρόνια λόγω κορωνοϊού αλλά και κάποιων καταστάσεων στο ελληνικό μπάσκετ, δεν ήθελα εγώ να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο event.

Θέλω να ελπίζω ότι του χρόνου τα πράγματα και οι συνθήκες θα είναι καλύτερες για να μπορέσει ο κόσμος να έρθει και να δει από κοντά κάποιους παίκτες και να ζήσει η Σύρος ένα όμορφο πενθήμερο και πάλι. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το ξανανιώσουμε…»

Έχουν ακουστεί πολλά σενάρια ότι είχες δεχτεί προτάσεις να συμμετέχεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Σύρου. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι θα απαντούσες σε μια ενδεχόμενη πρόταση για συμμετοχή σε κάποια δημοτική παράταξη τα επόμενα χρόνια;

«Όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι χαρά μου να βοηθήσω όπου χρειαστεί, αλλά δεν έχω μεγαλώσει ούτε έχω ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν είναι κάτι το οποίο είναι στις βλέψεις που να κάνω στο μέλλον. Άλλωστε, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που μπορούν να ασχοληθούν με αυτό…»

Ρεπορτάζ:
Μάκης Πρίντεζης
Θεοδόσης Δανάμπασης

 

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares