Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 19:18

Δημήτρης Πάππας: Με τη βοήθεια όλων φτάσαμε σε πολύ καλό επίπεδο

Συνέντευξη στον Μάκη Πρίντεζη και την Εφημερίδα ο ''Λόγος των Κυκλάδων'' παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων κ. Δημήτρης Πάππας.

Ευρισκόμενος στην προεδρία του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων από το 2013, ο Δημήτρης Πάππας μιλάει στο «Λ» για την άνοδο του κυκλαδίτικου αθλητισμού, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν για να πάει ακόμη καλύτερα ο στίβος στις Κυκλάδες…

247031481 2698011720502327 8623020154632075940 n

Μετά από τόσα χρόνια στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ, θα θέλαμε να μας πείτε σε τι επίπεδο βρίσκεται πλέον ο στίβος στις Κυκλάδες;

«Όταν ανέλαβα στις Κυκλάδες τον στίβο υπήρχαν τέσσερα σωματεία. Τώρα αυτή την στιγμή είναι έντεκα και ετοιμάζονται και δυο σωματεία ακόμα. Βέβαια από τα έντεκα, τα δυο είναι μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας» και ελπίζω να καταφέρουμε να τα ενεργοποιήσουμε και να μη τα χάσουμε.

Η δυναμική που φαίνεται να έχουν οι Κυκλάδες, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 14-15 σωματεία. Ανέλαβα το 2013, αλλά δεν είναι δουλειά του Πάππα. Αυτό αποτελεί συνολική δουλειά και μέσα από τη δουλειά των σωματείων και των προπονητών φτάσαμε σε πολύ καλό επίπεδο και με την λογική ότι κάθε νησί πρέπει να έχει από ένα σωματείο. Θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο λάθος να έχουμε δυο σωματεία σε κάθε νησί, γιατί διασπάται η όποια δύναμη του νησιού. Η «πληθυσμιακή δεξαμενή» είναι συγκεκριμένη στα νησιά. Δεν έχουμε 100.000 κατοίκους σε κάθε νησί για να πεις ότι κάνω δυο και τρία σωματεία. Είναι κρίμα. Αν θέλεις να κάνεις μια δυνατή ομάδα στίβου, θα πρέπει να έχεις ένα σωματείο σε κάθε νησί».

PETSOULAS APONOMI

Σε γενικές γραμμές είστε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα που φέρνουν οι ομάδες μας και τα παιδιά σε μεγάλες διοργανώσεις;

«Ναι φυσικά. Βέβαια πέρα από τα παιδιά που είναι γέννημα – θρέμμα των Κυκλάδων, ο Πανναξιακός και ο Α.Ο Μυκόνου αντέστρεψαν λίγο τα δεδομένα και καταφέρνουν να εντάσσουν στην δύναμη τους και αθλητές υψηλού επιπέδου από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό που παλιά συνέβαινε και ήταν μονόδρομος… τα αθηναϊκά σωματεία να παίρνουν παιδιά από την επαρχία, τώρα άλλαξε».

Οικονομική ανταπόκριση υπάρχει από τους ανώτερους φορείς;

«Ο ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων έχει μια στήριξη από την Ομοσπονδία, όπως και από κάποιους Δήμους σε ικανοποιητικότατο βαθμό. Οι διοργανώσεις για παράδειγμα που κάνουμε στη Μύκονο πάντα στηρίζονται από το Δήμο. Οι αναπτυξιακοί αγώνες δηλαδή, είτε είναι τα Δήλεια ή οτιδήποτε άλλο. Από πέρσι και ο Δήμος Νάξου μας στηρίζει. Κάναμε ένα διεθνές μίτινγκ στη Νάξο, το Πορτάραθλον, που είναι μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων και αυτό το στηρίζει ο Δήμος Νάξου καλά».

32 aigaiopelagitikoi

Ποιες διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων θα ξεχωρίζατε από το καλεντάρι των δράσεών σας;

«Η κυριότερη για εμάς διοργάνωση που έχει και μεγάλη εμβέλεια σε διεθνές επίπεδο είναι το Πορτάραθλον. Είναι αγώνες συνθέτων αγωνισμάτων και κάθε χρόνο είναι και πιο ισχυροί και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των αθλητών που λαμβάνουν μέρος. Θεωρούμε πως, αν έχουμε μεγαλύτερη στήριξη από την Πολιτεία, τον ΣΕΓΑΣ και τους χορηγούς, μπορεί να φτάσει να είναι μέσα στα 3 κορυφαία μίτινγκ της Ευρώπης. Σε καλή θέση είναι και τώρα, αλλά πραγματικά έχει τις προδιαγραφές να φτάσει πολύ ψηλότερα».

SFAIRA

Για το γεγονός ότι η Σύρος έχει μείνει πίσω στον στίβο τι έχετε να πείτε;

«Νομίζω ότι η Περιφέρεια ετοιμάζει κάτι σχετικά με αθλητικές εγκαταστάσεις. Ετοιμάζει ένα στάδιο και ελπίζουμε ότι αυτό θα δώσει το έναυσμα το σωματείο που τώρα έχει αδρανοποιηθεί, ενώ δημιουργήθηκε μόλις δυο χρόνια, οι Δρομείς Σύρου δηλαδή, να ενεργοποιηθεί ξανά».

 

Ποια είναι όμως τα μελλοντικά σχέδια του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων;

«Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων μετέχει και σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τα γνωστά Erasmus Plus Sport, τα οποία πέρα από αθλητική έχουν και μια διάσταση παιδαγωγική, εκπαίδευση του πληθυσμού στις αθλητικές δραστηριότητες, στην φυσική δραστηριότητα, στη νεανική επιχειρηματικότητα και λοιπά. Αυτός είναι ο τομέας που μας ενδιαφέρει γιατί θεωρούμε ότι έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία των Κυκλάδων και είναι κάτι που το επιδιώκουμε να το διευρύνουμε.

Μια νέα αθλητική δράση που κάναμε ήταν στη Σίφνο, με έναν αγώνα σφαιροβολίας… όχι σε στάδιο, ακριβώς για να στηρίξουμε τα νησιά που δεν έχουν ακόμα τις υποδομές και πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας σίγουρα μπορεί να αποκτήσει διεθνή διάσταση.

Τέλος, αυτό που θέλω να προσθέσω είναι μέσα από το πλαίσιο του εκσυγχρονισμού που έχουμε εμείς στο μυαλό μας, είναι να γίνονται αγώνες στις Κυκλάδες και γι αυτό έχουμε φέρει τους διασυλλογικούς πλέον και τους κάνουμε εδώ, γιατί παλαιότερα αναγκαζόμασταν να πάμε στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Θέλουμε να είναι οι αγώνες αξιόπιστοι, γι αυτό φέρνουμε πάντα ηλεκτρονική χρονομέτρηση ώστε να μην αμφισβητεί κάποιος τα αποτελέσματα μας και επίσης θέλουμε να φτιάξουμε ένα σώμα κριτών γιατί σε αυτόν τον τομέα που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα ακριβώς, πρέπει να έχουμε ένα ικανό σώμα κριτών να μπορεί να μας καλύπτει τις διοργανώσεις και να μη χρειάζεται να φέρουμε κριτές από την Αθήνα, είτε αυτό είναι για το Πορτάραθλον, είτε για τα Δήλεια.

«Η λογική η δική μου πάντα είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων είναι κάτι συλλογικό. Δεν είμαι μόνο εγώ, και είμαι χαρούμενος από την πρόοδό μας»

diloseis 2h mera

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares