Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 18:53

Μαρία Παντελή: «Αν δεν βάζεις στόχους… δεν θα γίνει τίποτα»

Η Μαρία Παντελή παραχώρησε συνέντευξη στον Μάκη Πρίντεζη και την εφημερίδα ο "Λόγος των Κυκλάδων".

Το τριήμερο 29 με 31 Οκτωβρίου 2021, στο κλειστό Γήπεδο Κανήθου στην Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 585 αθλητές από 163 Αθλητικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Τον Αθλητικό Σύλλογο Taekwondo Σύρου εκπροσώπησε η αθλήτρια Μαρία Παντελή, που υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Μαντζανάρη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της (γεννημένη 1-1-2008), η Μαρία Παντελή μαθήτρια της Β2 γυμνασίου (3ο Γυμνάσιο Σύρου) έχει ένα γεμάτο βιογραφικό. Σημαντικότερη στιγμή η 1η θέση στο 7ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων που έγινε στην Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 2019.

Η 13χρονη αθλήτρια μίλησε στον «Λ» για την επιτυχία αυτή, τα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα, αλλά και τους στόχους που βάζει στην καριέρα της…

Θα θέλαμε το σχόλιο σου για το τελευταίο μετάλλιο που πήρες στους αγώνες που έλαβες μέρος στην Χαλκίδα…

«Για να καταφέρω όλα αυτά χρειάζονται θυσίες και πολύ ώρα προπόνηση. Σε αυτό με βοηθάει ο δάσκαλος και οι γονείς μου και με την σκληρή δουλειά ήρθε η επιτυχία. Εγώ ξεκίνησα το Σεπτέμβρη του 2013 το Taekwondo, σε ηλικία 5 ετών»

Πώς και διάλεξες αυτό το άθλημα;

«Είχα δει αυτό το άθλημα σε μια επίδειξη που είχε γίνει στην πλατεία. Μου άρεσε πολύ γιατί είναι ένα άθλημα δυναμικό και παράλληλα μας μαθαίνει πειθαρχία και σεβασμό. Έχω πάει σε πολλά φεστιβάλ».

Για μίλησε μας για τις μεγαλύτερες διακρίσεις σου μέχρι τώρα;

«Έχω πάει σε πολλά φεστιβάλ, του ΚΙΜ LIU κυρίως, και έχω βγει πρώτη τον Ιούνιο του 2015. Επίσης, πρώτη θέση πήρα τον Οκτώβριο του 2015 στους αγώνες που έγιναν στην Αθήνα. Πρωτιά είχα και το 2016 πάλι στο KIM LIU τον Μάιο και δεύτερη τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Μετά, το 2017 είχα βγει τρίτη και δεύτερη στους αγώνες που είχα λάβει μέρος πάλι στο ίδιο άθλημα. Επόμενη μου διάκριση ήταν το 2018 που βγήκα δυο φορές πρώτη τον Ιούνιο και Δεκέμβριο ξανά στο KIM LIU. Μετά το 2019 πήρα την πρώτη θέση στο 7ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Πρώτη θέση πήρα και στο 4ο Κύπελλο Ακρόπολης που ήταν Πανελλήνιας συμμετοχής, στους αγώνες που έγιναν τον Απρίλιου του 2019. Πρώτη θέση πήρα και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων που έγινε στην Χαλκίδα τον Μάιο. Εκείνη την χρονιά κατέκτησα την τρίτη θέση στο φεστιβάλ KIM LIU που έγινε τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησα και στο Κύπελλο Γεώργιος Βόλαρης που έγινε στην Αθήνα, σε ένα τουρνουά που ήταν πανελλήνιας συμμετοχής. Μετά, λόγω της πανδημίας, η επόμενη διάκριση ήταν το 2021 που πήρα την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα παίδων Κορασίδων Πανελλήνιας συμμετοχής που έγινε το καλοκαίρι και τώρα στο τελευταίο που είχα πάει κατέκτησα την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα παίδων Κορασίδων που εκεί πήρα και μόρια για τις Πανελλήνιες.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

«Επόμενος μου στόχος είναι να πάω στο Πανελλήνιο Κύπελλο που θα γίνει τον Δεκέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα. Επίσης, έχουμε δει και ένα τουρνουά στην Βουλγαρία, αλλά ακόμη δεν έχουν βγει οι ημερομηνίες και γενικά σε αυτό το άθλημα αν δεν βάζεις στόχους… δεν υπάρχει. Δεν θα είχε γίνει τίποτα. Χρειάζονται δηλαδή οι στόχοι».

Το άθλημα σου έχει ευχάριστα γεγονότα. Θεωρείς ότι υπάρχουν και δυσάρεστα;

«Ναι, θέλω να σχολιάσω ένα γεγονός που έγινε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι προπονητές αγωνίζονται δίπλα στα παιδιά για να μας μαθαίνουν πειθαρχία, αυτοέλεγχο και να αγαπήσουμε το Taekwondo. Αυτή η συμπεριφορά που είχαμε δει σε έναν αγώνα με έναν προπονητή, δεν αντιπροσωπεύει το άθλημα. Είχαμε δει στην τηλεόραση πως ένας προπονητής από τα Τρίκαλα χαστούκισε την αθλήτρια του. Τέτοια δεν πρέπει να συμβαίνουν.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο μου Taekwondo Ερμούπολης-Σύρου και ιδιαίτερα τον προπονητή μου Δημήτρη Μαντζανάρη.

Ευχαριστώ τους γονείς μου, που με στηρίζουν πάντα και με βοηθούν καθημερινά, για να συμμετέχω στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αδερφή μου, που με στηρίζει ψυχολογικά γιατί σε αυτό το άθλημα παίζει μεγάλο ρόλο και αυτό το κομμάτι».

Πηγή: syros-sports.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares