Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 16:02

Ο Γιώργος Φώσκολος αποκαλύπτεται στο ''VAR''

Καλεσμένος της ραδιοφωνικής εκπομπής «Στο VAR» με τους Μάκη Πρίντεζη και Έλπη Φρέρη ήταν ο Γιώργος Φώσκολος. Ο Συριανός επιχειρηματίας έμεινε στην εκπομπή όλο το δίωρο και τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα που του ζητήθηκαν.

Του Μάκη Πρίντεζη 

Διαβάστε παρακάτω τα κυριότερα αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του Αιγαίο FM 95.8

Σου λείπει το ποδόσφαιρο φέτος που απουσιάζεις από τα αθλητικά δρώμενα; 

«Καθόλου δεν μου λείπει. Ίσα ίσα που είμαι πιο χαλαρός από ποτέ. Δεν είναι εύκολο όλα αυτά τα χρόνια να βάζεις χρήματα σε μια ομάδα και πολλές φορές να εισπράτεις αχαριστία. Ξέρετε πόσα βράδια δεν κοιμήθηκα; Γνωρίζεται πόσα βράδια ξυπνούσα και έκανα υπολογισμούς για τα έξοδα που θα ακολουθήσουν το πρωί που θα σηκωθώ; Τώρα πλέον κοιμάμαι και ξυπνώ χαλαρός. Έχω το χρόνο μου να ασχοληθώ λίγο με την προσωπική μου ζωή. Να κάνω τα ταξίδια μου στην Αθήνα, τις βόλτες μου, χωρίς να έχω το άγχος ότι έχει αγώνα η ομάδα μου και να πρέπει να είμαι παρών».

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων;

«Η Ελλάς είναι το φαβορί. Ο Α.Ο Πύργου είναι μια ομάδα  που οι περισσότεροι δίνουν την βαρύτητα τους στις δουλειές τους και όχι στο ποδόσφαιρο.  Βλέπετε ότι δεν πηγαίνει καλά. Ο Πανναξιακός είναι καλός, αλλά αν δεν αλλάξει κάτι το Γενάρη και δεν ενισχυθεί μεταγραφικά, νομίζω πως η Ελλάς θα έχει τον «πρώτο λόγο» για το πρωτάθλημα»

«Δεν ωφελούν οι Ενώσεις ομάδων»

Αντίθετος στις Ενώσεις σωματείων φάνηκε να είναι ο Γιώργος Φώσκολος. Για τις ενώσεις Μυκόνου και Σαντορίνης μεταξύ άλλου δήλωσε:

«Βλέπετε ότι πολλές φορές οι ενώσεις δεν ωφελούν. Είναι δύσκολο να τα βρουν παράγοντες δυο ομάδων μεταξύ τους. Δείτε τη Μύκονο. Μπήκαν όλοι μαζί και πλέον είναι λίγοι αυτοί που έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα. Σχεδόν μόνος του παλεύει ο Κουκάς. Το ίδιο συμβαίνει και στην Σαντορίνη»

Δεν είναι εύκολη η Γ Εθνική

Σε ερώτηση γιατί δεν πήγε την ομάδα στην Γ Εθνική ο Συριανός επιχειρηματίας είπε: «Ίσως ήταν και λάθος μου. Εκείνη την εποχή πάντως είχα πολλά προβλήματα. Ήταν μόλις είχα πληροφορηθεί πως ο πατέρας μου ταλαιπωρείται από την επάρατη νόσο. Είχα και άλλα οικογενειακά προβλήματα και δεν είχα καθαρό μυαλό να σκεφτώ».

Για την πορεία της Ελλάς Σύρου τόνισε:

«Ειλικρινά θα χαρώ πολύ να ανέβει στην Γ Εθνική. Η Ελλάς έχει έναν μεγάλο χορηγό, που ποτέ στο παρελθόν Συριανή ομάδα δεν είχε κάτι αντίστοιχο. Πάντως αν ανέβει, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Η οικονομία της Σύρου δεν αντέχει εύκολα αυτό το βάρος.Αν για παράδειγμα η ομάδα τις πρώτες 4-5 αγωνιστικές δεν πάει καλά και «ξενερώσει» ο κόσμος και δεν έρχεται στο γήπεδο, θα δείτε πόσο δύσκολη θα είναι η συνέχεια να ταξιδεύεις και να πληρώνεις κάτι χωρίς κίνητρο. Είναι άλλο να πληρώνεις και να είσαι πρωταγωνιστής και άλλο να πληρώνεις κάτι έχοντας χαθεί ο στόχος. Μόνο τα εξοδολόγια φτάνει».

Κώστας Κόκκαλης: «Θα έρθει νέα μεγάλη συνεργασία με τον Φώσκολο»

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο πρώην συνεργάτης του στον Α.Ο Σύρου Κώστας Κόκκαλης (αντιπρόεδρος του Α.Ο Ερμούπολης στο μπάσκετ πλέον).

«Τον παραδέχομαι σε όλα. Είναι μεγάλος μάγκας και να ξέρετε ότι θα ξανασυνεργαστούμε και σύντομα», ήταν το σχόλιο του χωρίς να διευκρινίσει αν αυτή η συνεργασία θα είναι στο ποδόσφαιρο η στον «μπασκετικό» Α.Ο Ερμούπολης».

Φώσκολος: «Ομάδα κόσμημα ο Φοίνικας, το ποδόσφαιρο έχει άλλη αίγλη» 

Ο Γιώργος Φώσκολος μίλησε και για την ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα: «Ο Φοίνικας είναι η ομάδα του νησιού. Ομάδα κόσμημα για το νησί μας που αποτελεί την μεγαλύτερη διαφήμιση για το νησί μας. Ο αθλητισμός πρέπει να ξέρετε βοηθάει και τον τουρισμό του νησιού μας. Πολύς κόσμος έχει γνωρίσει την Σύρο από τον αθλητισμό.Πολύς κόσμος αφήνει τα λεφτά του στην Σύρο με τον αθλητισμό. Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι πιο εμπορικό. Αν  για παράδειγμα μια ομάδα της Σύρου ανέβει στην Γ Εθνική, θα δείτε πόσος κόσμος και από τις ξένες ομάδες θα έρχεται στην Σύρο. Σε ένα διήμερο θα πίνουν τον καφέ τους στο νησί,θα τρώνε στο νησί, θα κοιμούνται στο νησί,θα παίρνουν τα αναμνηστικά τους στο νησί. Αν παίξεις για παράδειγμα με ομάδες όπως η Προοδευτική, μπορεί να έρθουν και 100-200 φίλαθλοι μαζί τους. Αυτό θα είναι κέρδος για το νησί μας»

Ποιος είναι πιστεύεις ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από την Σύρο;

«Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουν περάσει πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και κυρίως από την ομάδα μου. Νομίζω πως ο Πέτρος Γιαβρούτας ήταν μακράν ο πιο αγαπητός ξένος που πέρασε από το νησί μας. Μυκονιάτης, παντρεύτηκε αργότερα Συριανή. Τον αγάπησαν πολύ τον Πέτρο Γιαβρούτα όλοι»

Ποιος είναι ο καλύτερος Συριανός ποδοσφαιριστής;

«Έχουν υπάρξει πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια. Μανουδάκης, Συριανός, Αργυρός, Συμιγδαλάς, Λούσας, Ευγένιος και πολλοί άλλοι.

Μπορούσε να παίξει στην Β Εθνική χρόνια ο Κυριάκος Μανουδάκης

Σε αναφορά του ο Γιώργος Φώσκολος έμπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μανουδάκη τονίζοντας: Ο Μανουδάκης νομίζω πως είναι ποδοσφαιριστής που μπορούσε άνετα να παίξει Β Εθνική. Είναι από τους  καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει τα τελευταία 20 χρόνια το Συριανό ποδόσφαιρο»

«Όταν καίει η μπάλα, Μανουδάκης-Ραμπαβίλα θα ανεβάσουν την Ελλάς»

Στην συνέχεια η κουβέντα πήγε ξανά στην Ελλάς Σύρου που προσπαθεί να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ Εθνική

«Η Ελλάς έχει πολύ καλό ρόστερ. Έχει φέρει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αλλά να με θυμηθείτε. Όταν θα έρθουν τα δύσκολα, Μανουδάκης και Ραμπαβίλας θα είναι αυτοί που θα βγούνε μπροστά και θα ανεβάσουν την ομάδα. Είναι παίκτες για τα δύσκολα. Έμπειροι. Ξέρουν από τέτοιες καταστάσεις»

Ο Ραμπαβίλας πήρε την συμβουλή σου για να πάει στην Ελλάς;

«Ναι, του είπα έχεις οικογένεια. Πήγαινε. Δεν θα μπορούσα να τον έχω να περιμένει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν δεν ήμουν σίγουρος τη θα κάνω. Πολύ περισσότερο όταν ήξερα μέσα μου ότι μάλλον δεν θα κατεβάσω ομάδα»

Για την συνεργασία του με τον Μάκη Βαρθαλίτη και την σχέση που έχει πλέον μαζί του είπε: «Η ομάδα πήγε πολύ καλά με τον Μάκη. Ήταν σωστή η επιλογή μου να τον φέρω στη θέση του Μανθόπουλου εκείνη την εποχή. Σίγουρα μπορεί τώρα να υπάρχει μια πικρία στις σχέσεις μας»

Για τον προπονητή Γιώργο Ρούσσο;

«Το έχω ξαναπεί. Είναι ο καλύτερος. Έχει πολύ μυαλό. Θα μπορούσε να είναι σε μια θέση στον Δήμο, σε ένα γραφείο και να δίνει συμβουλές σε πολλά πράγματα. Δουλεύει πολλές ώρες στο γήπεδο. Διαβάζει με τις ώρες τον αντίπαλο. Χαίρομαι που είμαστε πλέον φίλοι»

Έχεις βοηθήσει φέτος την Άνω Σύρο;

«Οικονομικά όχι. Έχω συμβουλέψει να πάνε κάποιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Απλά έδωσα καλές συστάσεις σε κάποιους ποδοσφαιριστές»

Για μια μελλοντική αγωνιστική κόντρα Α.Ο.Σ-Ελλάς; Θα το δούμε αυτό;

«Δεν είναι καλό να συμβεί αυτό. Θα είχαμε γήπεδο γεμάτο αλλά θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να συμβούν πράγματα που θα μας στιγματίσουν όλους. Θα είχαμε από τη μια πλευρά 1500 της Ελλάς, από την άλλη πλευρά 1500 του Α.Ο.Σ. Από τη μία πλευρά θα ήταν άνθρωποι του Νεωρίου, από την άλλη πλευρά άνθρωποι δικοί μου. Νομίζω θα γίνονταν χαμός…».

Θα επιστρέψεις του χρόνου στον αθλητισμό;

«Η καρδιά θα αποφασίσει»

 

Πηγή: syros-sports.gr 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares