Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 00:48

Νίκος Ζιάβρας: Θέλουμε η Ελλάς Σύρου να παραμείνει ισχυρή

Ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου, Νίκος Ζιάβρας, μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την ομάδα του και το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας.

Η Ελλάς, η οποία έχει υψηλούς στόχους από την πρώτη μέρα της επαναδραστηριοποίησή της, σήμερα αν δεν υπήρχε η αναγκαστική διακοπή λόγω COVID-19, ίσως να αγωνίζονταν στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Όπως μας τόνισε ο πρόεδρος κ. Ζιάβρας, ταβάνι στα όνειρα δεν υπάρχει, αφού πάντα το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάς Σύρου, αλλά και ο ίδιος, πάντα προσπαθούν για το καλύτερο.

Αρχικά ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου μίλησε για το δύσκολο ξεκίνημα, που θα πρέπει να σημειώσουμε πως έγινε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με αστραπιαίες κινήσεις. «Πράγματι ήταν μία πολύ δύσκολη προσπάθεια από την αρχή, καθώς ξεκινήσαμε από το μηδέν. Μην ξεχνάμε πως η Ελλάς είχε αδρανοποιηθεί αρκετά χρόνια κι έτσι έπρεπε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις ώστε το σωματείο να μπορέσει να επιστρέψει και να λειτουργήσει πάνω σε στέρεες βάσεις. Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας από την Β’ κατηγορία Κυκλάδων. Αρχικά χρειάστηκε να «χτίσουμε» μία νέα ομάδα, να βρούμε παίκτες, δελτία ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Αφού με δυσκολία, είναι αλήθεια, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα σύνολο έμπειρο παικτών, καταφέραμε και πήραμε μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας Κυκλάδων. Η σεζόν, μέχρι τη διακοπή του, ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλή για εμάς, αφού εκτός από την καλή μας πορεία στο πρωτάθλημα, κάναμε εξίσου καλές εμφανίσεις και στο κύπελλο Κυκλάδων. Στη συνέχεια βάλαμε της βάσεις για κάτι ακόμη καλύτερο. Στο ξεκίνημά μας αυτό είχαμε και τη βοήθεια του κόσμου της Σύρου, που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και μας στήριξε πάρα πολύ. Μετά από έναν χρόνο παρουσίας στα γήπεδα των Κυκλάδων κινηθήκαμε και για την δημιουργία τμημάτων υποδομής και ακαδημίας. Μιλήσαμε στο συμβούλιο, είδαμε όλες τις επιλογές και καταλήξαμε πως μία ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν υπάρχουν τμήματα υποδομής. Αυτός είναι ο "πνεύμονας" της και της δίνει κατεύθυνση για το μέλλον. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας και παράλληλα τρέξαμε όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργία μιας ισχυρής ανδρικής ομάδας. Θέλαμε και φυσικά θέλουμε να οδηγήσουμε την ομάδα σε μία ανώτερη κατηγορία. Όλα αυτά έγιναν με μεγάλη προσπάθεια και πολύ κόπο. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας μέχρι σήμερα ήταν η πανδημία, η οποία εδώ και δύο χρόνια μας έχει στερήσει πολλά και δεν μας έχει αφήσει να δουλέψουμε την ομάδα όπως πραγματικά θέλουμε». Αυτά είπε αρχικά ο κ. Ζιάβρας για το ξεκίνημα της προσπάθειας που έχει κάνει ο ίδιος, με τη συμπαράσταση των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου.  

262403065 4584388868283214 5660085418677873641 n

Πράγματι η Ελλάς Σύρου είναι από τις άτυχες ομάδες κυρίως στις Κυκλάδες, αφού έκανε και κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες. Η πρώτη προσπάθεια σταμάτησε λόγω της αναβολής όλων των πρωταθλημάτων κι έτσι χάθηκε μία χρονιά. Τώρα κάνετε μία νέα προσπάθεια με τη δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας, έχοντας και πάλι υψηλούς στόχους. Η δυσκολίες που έχετε βρει μπροστά σας λόγω της πανδημίας σας έχουν πεισμώσει ακόμη περισσότερο;

«Στην αρχή είχαμε απογοητευτεί και κυρίως μας εκνεύρισε όλο αυτό γιατί οι προσπάθειες που καταβάλαμε για τη δημιουργίας μιας καλής ομάδας πήγαν χαμένες. Δεν είναι ότι καλύτερο μετά από τόσο κόπο να σου λένε στοπ. Σου δημιουργούν έναν εκνευρισμό και μία απογοήτευση. Από την άλλη όμως σε πεισμώνει και λες συνεχίζω για μία ακόμη καλύτερη χρονιά. Πιστεύω φέτος να δικαιωθούν τα όνειρά μας και οι προσπάθειες που έχουμε καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια. ‘Ένα ακόμη δύσκολο κομμάτι είναι η αναδιάρθρωση που έγινε πέρσι, καθώς όπως είναι γνωστό πλέον ο πρωταθλητής δεν παίρνει αυτόματα το εισιτήριο της ανόδου. Θα χρειαστεί να δώσουμε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Για μία πενταετία οι πρωταθλητές έπαιρναν απευθείας το εισιτήριο της ανόδου, κάτι που άλλαξε και πλέον η άνοδος γίνεται πιο δύσκολη. Παρ' όλα αυτά, εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τη δική μας προσπάθεια και ελπίζουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε είναι αλήθεια ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά εμπόδια. Ελπίζω να τα ξεπεράσουμε όλα και στο τέλος της χρονιάς, τόσο εμείς όσο και ο κόσμος, να πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική».

Στο ξεκίνημά σας ως διοίκηση είχατε την ανάλογη στήριξη; Ο κόσμος και οι επαγγελματίες του νησιού στάθηκαν στο πλευρό σας;

«Από την πρώτη μέρα, από την πρώτη φορά που αναφέραμε πως κάνουμε προσπάθεια για επαναδραστηριοποίηση της Ελλάς Σύρου ο κόσμος και οι επαγγελματίες του νησιού μας στήριξαν πάρα πολύ. Όλα αυτά βέβαια έγιναν πάρα πολύ γρήγορα όπως είναι γνωστό. Εκείνη τη χρονιά στο ξεκίνημα του καλοκαιριού εγώ προσωπικά ήμουν στον Α.Ο. Σύρου. Έγινε μία προσπάθεια να φτιάξουμε μία διοίκηση για να αναλάβουμε τον Α.Ο. Σύρου, όμως αυτή η κίνηση δεν κατέληξε πουθενά, καθώς ο κ. Φώσκολος ήθελε να συνεχίσει τη δική του πορεία. Έτσι, μετά από διάφορες συζητήσεις, αφού ήδη είμαστε μία καλή διοικητική ομάδα αποφασίσαμε να επαναδραστηριοποιήσουμε την Ελλάς Σύρου. Ομολογώ πως τόσο μεγάλη στήριξη από την πρώτο κιόλας χρονιά δεν την περίμενα. Ο κόσμος και οι επαγγελματίες του νησιού ήθελαν κάτι καινούργιο, ήθελαν να δουν κάτι διαφορετικό. Άλλωστε στο διοικητικό συμβούλιο ήταν πολλά νέα πρόσωπα».

elass

Η διοίκηση της Ελλάς και εσείς προσωπικά έχετε ενισχύσει στο μέγιστο βαθμό το ρόστερ της ομάδας, παρ' όλα αυτά κάνετε και κινήσεις σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το δυναμικό σύνολο που έχετε δημιουργήσει αντιμετώπισε αρχικά κάποιο πρόβλημα λόγω της χαμηλής δυναμικής της πρώτης φάσης των αγώνων;

«Δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα, αν και δεν έχουμε σε πρώτη φάση ανταγωνιστικά παιχνίδια. Με τις προπονήσεις που γίνονται και τον ρυθμό που ακολουθούμε, πιστεύω πως θα είμαστε όπως πρέπει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Κάθε μέρα όλα τα παιδιά, με τη βοήθεια του τεχνικού επιτελείου, δουλεύουν σκληρά και όλο αυτό θα βγει την κατάλληλη ώρα. Την ώρα δηλαδή που θα κρίνει τον πρωταθλητή Κυκλάδων, αλλά και τις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία».

Πως νιώθετε ως διοίκηση για την ομάδας σας και το ρόστερ που έχετε φτιάξει, καθώς μιλάμε για ένα πανίσχυρο σύνολο, το οποίο σε τοπικό επίπεδο δεν έχει δημιουργηθεί στο παρελθόν;

«Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι ως διοίκηση γιατί βλέπουμε στο γήπεδο να παίρνουν σάρκα και οστά τα όνειρά μας. Βέβαια όλο αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο, κυρίως οικονομικά που έχουμε ανεβάσει πάρα πολύ υψηλά τον πήχη. Αυτό που έχουμε χτίσει μας δικαιώνει και κάθε μέρα αισθανόμαστε υπερήφανοι για το δημιούργημά μας».

ellas filiko

Η συνέχεια και οι στόχοι παραμένουν υψηλοί. Στους δικούς σας στόχους έχετε βάλει κάποιο "ταβάνι";

«Σαν άνθρωποι είμαστε ανήσυχοι και πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Φετινός στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αυτό είναι γνωστό και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Για το μέλλον εγώ θέλω, αν η ομάδα καταφέρει και πάει σε μία ανώτερη κατηγορία, να παίξει και να καταφέρει να σταθεί όπως πραγματικά μπορεί. Από εκεί και πέρα αν δεν καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, όταν επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα να συνεχίσει να είναι ισχυρή κι αυτό γιατί έχουμε δει ομάδες μετά από τον υποβιβασμό να διαλύονται ή να μην έχουν την όρεξη και τη δύναμη να συνεχίσουν. Θέλουμε η Ελλάς Σύρου να παραμείνει ισχυρή, να είναι η ισχυρή ομάδα του νησιού, όπως συμβαίνει σε άλλα νησιά με τις τοπικές ομάδες. Επίσης θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις ώστε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί ακόμη κι όταν εμείς θα πρέπει να αποχωρήσουμε».

Έχετε ήδη προχωρήσει σε μία μεταγραφή την χειμερινή περίοδο. Θα κινηθείτε και για άλλον παίκτη αυτό το χρονικό διάστημα;

«Είναι αλήθεια, αποκτήσαμε έναν παίκτη που θα μας ενισχύσει ακόμη περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι. Στην ομάδα μας όπως είναι γνωστό ότι έχει ενταχθεί ο Γιώργος Οικονομόπουλος και ίσως κινηθούμε για ακόμη έναν αθλητή. Θέλουμε η ομάδας μας να είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, ώστε να είναι έτοιμη τόσο στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, όσο και στα μπαράζ, όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες».

Η Ελλάς Σύρου έχει να αγωνιστεί αρκετό και καιρό και όπως βλέπουμε δεν θα έχει την ευκαιρία να παίξει σύντομα. Αυτό πιστεύετε ότι θα σας επηρεάσει;

«Πράγματι στις Κυκλάδες αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα, αυτό γιατί τα παιχνίδια μπορούν να γίνονται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μία τα απαγορευτικά, μία τα λίγα παιχνίδια, τώρα έχουμε και την πανδημία. Η ομάδα μας δουλεύει σκληρά κάθε μέρα ώστε να καλύπτουμε όλα αυτά τα κενά. Βέβαια η δική μας ομάδα έχει προχωρήσει αρκετά, καθώς άλλες ομάδες από τους ομίλους δεν έχουν δώσει τόσα παιχνίδια. Το γνωρίζαμε πως μέσα στον Γενάρη θα είχαμε μία μεγάλη αναμονή και το κακό είναι πως δεν μπορούμε να βρούμε ομάδες για φιλικά παιχνίδια. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω την ομάδα του Πάγου, η οποία μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο κομμάτι των φιλικών αγώνων. Από εκεί και πέρα είναι πρόβλημα κι αυτό γιατί δεν μπορείς να προγραμματίσεις το πότε θα παίξεις. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι».

Κινηθήκατε άμεσα μετά τη δημιουργία του ανδρικού τμήματος και στην έναρξη λειτουργίας και τμημάτων υποδομής. Πόσο σημαντικό είναι αυτό πιστεύετε για το μέλλον μιας ομάδας;

«Είναι σημαντικό για την ομάδα και το μέλλον της και ταυτόχρονα με τη δημιουργία των τμημάτων υποδομής, φτιάχνεις και υποστηρικτές του συλλόγου. Όταν ο γονιός βλέπει το παιδί του να φορά τη φανέλα της ομάδας, αυτομάτως κι αυτός γίνεται υποστηρικτής της ομάδας. Όλη αυτή η προσπάθεια θα σου αποφέρει καρπούς στο μέλλον, αφού θα μπορείς να στηριχθείς πάνω τους. Θα μπορούν αυτά τα παιδιά να παίξουν στην ανδρική ομάδα κι έτσι δεν θα υπάρχει ο λόγος για τόσες πολλές μεταγραφές. Βέβαια σ’ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε τα παιδιά να είναι τόσο ικανοποιημένα και τόσο χαρούμενα. Κάθε μέρα τα βλέπουμε να μαθαίνουν ποδόσφαιρο και να γίνονται όλο και καλύτερα».

ellas pics

Η Σύρος μετά από χρόνια θα μπορεί να στηριχθεί στα δικά της παιδιά; Θα μπορεί να έχει στη σύνθεση της παιδιά από τα "σπλάχνα" της;

«Αν η προσπάθεια συνεχιστεί με την ίδια αγάπη από όλους, πιστεύω ότι θα μπορούμε κάποια στιγμή να στηριχθούμε σ’ αυτά τα παιδιά. Θέλω να πιστεύω πως σε λίγο καιρό Συριανοί αθλητές θα πλαισιώνουν τις ομάδες μας και θα μπορούν να παίξουν σε μεγάλες κατηγορίες, όπως δηλαδή γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Η Σύρος μπορεί και έχει τη δυνατότητα να στηρίξει μία ομάδα που θα αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο; 

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αρκεί όλοι να πιστέψουν ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι σοβαρή και έχει στέρεες βάσεις. Εκεί είναι το κλειδί, γιατί έχουν απογοητευτεί με όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και τις προσπάθειες που έμεναν πάντα στη μέση. Έχουν απογοητευτεί από τις ίντριγκες και τους καβγάδες. Αν υπάρξει μία σοβαρή προσπάθεια νομίζω ότι όλοι θα θέλουν να βοηθήσουν και είναι αλήθεια πως η Σύρος έχει τη δυναμική να στηρίξει μία τέτοια προσπάθεια».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares