Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 16:11

Κρέμασε τα παπούτσια ο Απόλλωνας Κολιούσης. Το αντίο και η ομάδα της καρδιάς του

Η μεγάλη απόφαση πάρθηκε και πλέον ένας παίκτης που έχει προσφέρει πολλά στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο κρεμάει τα παπούτσια, αφήνοντας έντονα το στίγμα του στα γήπεδα των Κυκλάδων και όχι μόνο.

Δεν υπάρχει κανένας να αμφισβητήσει την ποδοσφαιρική αξία, την εντιμότητα και πάνω από όλα τον άψογο χαρακτήρα του Απόλλωνα Κολιούση, ο οποίος μπαίνοντας στα 40 του χρόνια πήρε την μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο. 

Όλοι γνωρίζαμε ότι είχε να προσφέρει ακόμα πολλά, αλλά εκείνος πλέον θέλει να αφιερωθεί στην οικογένεια του, τα χόμπι του (αναρρίχηση - μουσική) και φυσικά τη δουλειά του.

Φεύγει γεμάτος... φεύγει, έχοντας εισπράξει αναγνώριση και αγάπη από τον ποδοσφαιρικό κόσμο τον Κυκλάδων. Φεύγει όμως και ''κουρασμένος'' από τις θυσίες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να υπηρετήσει το ποδόσφαιρο μέσα από το δυσκολότερο πρωτάθλημα των Κυκλάδων, όπως μεταξύ άλλων το χαρακτηρίζει και ο Απόλλωνας Κολιούσης.

Η ποδοσφαιρική του πορεία

Σε 25 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας με την κύρια του θέση να είναι κεντρικός αμυντικός, ο Απόλλωνας Κολιούσης φεύγει από το ποδόσφαιρο κατέχοντας ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού έχει δεχθεί μόνο δύο κόκκινες κάρτες και αυτές προήλθαν από δεύτερη κίτρινη και όχι απευθείας. 

Ξεκίνησε μα παίζει ποδόσφαιρο στα 14 στη Θύελλα Καμαρίου, ενώ επίσης αγωνίστηκε σε ομάδες, όπως οι: Πανθηραϊκός, Πανιώνιος Καλλιθέας, Πανναξιακός, Λάβα Εμπορείου και ΑΟ Πύργου, όπου ανήκει μέχρι σήμερα.

Παρόλο που έχει συμμετάσχει σε ομάδες με υψηλούς στόχους μετρά μόνο μία κατάκτηση Κυπέλλου Κυκλάδων με τον Πανναξιακό και πρωτάθλημα στην Β' κατηγορία με την Λάβα και παράλληλα άνοδο από την Β' στην Ά κατηγορία.

Εκτός τα χαρίσματα που προαναφέραμε, ο Απόλλωνας Κολιούσης θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς των Κυκλάδων, διαθέτοντας πολυσύνθετο ποδοσφαιρικό ταλέντο, που του επέτρεπε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, ενώ παράλληλα η ικανότητα του να προσφέρει και επιθετικά τον έκανε έναν από τους αμυντικούς που έχουν πετύχει τα περισσότερα τέρματα στις Κυκλάδες. 

Όπως τονίζει και ο ίδιος, ομάδα της καρδιάς του ήταν ο Πανναξιακός, καθώς μαζί της έζησε μία μαγική χρονιά την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 στη Δ' Εθνική.

Θυμηθείτε μία δήλωση του 2012, όταν ο Απόλλωνας Κολιούσης αγωνίζονταν με τον Πανναξιακό στη Δ΄Εθνική. 

 

Με επιστολή του στο sportcyclades.gr ο Απόλλωνας Κολιούσης θέλησε να κλείσει την καριέρα του με ένα τεράστιο ευχαριστώ σε ανθρώπους που του στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. 

Βάζει την δική του ξεχωριστή πινελιά σε ανθρώπους που εκτιμά, ενώ αποκαλύπτει τους λόγους της απόφασης του, αλλά και την ομάδα της καρδιάς του.

Ευχαριστώ και αντίο

Ένα ταξίδι 25 ετών φτάνει επιτέλους στο τέλος του. Ένα ταξίδι δύσκολο, κουραστικό και όμορφο.

Ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο που θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα ταξίδι.

Σε ηλικία 14 ετών στον πρώτο μου επίσημο αγώνα έσπασα την κνήμη μου στο γήπεδο των Μαρμάρων στην Πάρο, φορώντας την φανέλα της Θύελλας Καμαρίου.

Συμβάν που θα μπορούσε να αποθαρρύνει οποιονδήποτε δεν έχει λατρεία με την μπάλα από το να συνεχίσει να ασχολείται.

Δεν με σταμάτησε όμως γιατί πραγματικά την αγαπούσα τη μπάλα.

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κυρίως “κομητών” παραγόντων που το μόνο που αναζητούσαν ήταν το προσωπικό όφελος.

Γνώρισα πολλούς και αξιοθαύμαστους ανθρώπους και μόνο φίλους έκανα σε αυτήν την πορεία.

Θέλω να ευχαριστήσω την μητέρα μου Αθηνά που πονούσε μαζί μου κάθε φορά που γυρνούσα σπίτι σακατεμένος και με έμαθε να τρώω σωστά σαν αθλητής.

Τον πατέρα μου Δημήτρη και τον θείο μου Νίκο που μαζί με τον κ. Τζούρο και τον Κ. Κρεμμύδα με μάθανε μπάλα.

Τους προέδρους, παράγοντες και προπονητές των ομάδων που αγωνίστηκα , κ. Μάινα, κ. Πελέκη, κ. Γιάννη (ΑμανΑμάν), κ. Συρίγο, Κ. Καμπουράκη, κ. Σαρρή, κ. Σωτηρόπουλο, κ. Νικολαΐδη, κ Χατζηράπτη, κ. Λυριτζή, κ. Μάτζιο, κ. Φουστέρη, κ. Πίττα, κ.Φλεριανό, κ. Βλαστό, κ. Σκούνα, κ. Κωστατονπούλο, κ.Γαλανό , κ.Διονυσόπουλο, κ. Κατζέλη, Κ. Κουσκουρή και τα αδέρφια Νομικών για τη συνεργασία που είχαμε. Καθώς και όλους τους συμπαίχτες που από καρδιάς τους θεωρώ και φίλους. Καλό παράδεισο σε όσους από αυτούς έχουν φύγει....

Ιδιαίτερη μνεία να κάνω για τον κ. Γιάννη Χατζηράπτη που με είχε κυριολεκτικά υιοθετήσει όσο καιρό τον είχα προπονητή.

Δεν σταματώ με βαριά καρδιά, ούτε και θα συνεχίσω την ενασχόλησή μου από άλλο πόστο με το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Αφού η συμμετοχή και οι θυσίες, που απαιτεί το πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης (θα τολμήσω να πω) με κούρασαν αφάνταστα.

Σταματώ έχοντας θυσιάσει αμέτρητες ώρες μακρυά από τη οικογένεια και φίλους 3 σπασίματα χεριών και ένα ποδιού κι άλλους αμέτρητους ελαφρύτερους τραυματισμούς.

Σταματάω και επιτέλους θα αφιερωθώ στην οικογένεια μου που υπεραγαπώ και στη μουσική και την αναρρίχηση που τόσο μου λείπουν και παραμελούσα.

Να χαιρετήσω τέλους όλους εσάς τους φιλάθλους που σας έτρωγε το κρύο και η βροχή για να μας παρακολουθήσετε,

Τους δημοσιογράφους που σας φάγανε τα πλοία, τους ιατρούς και τους εφόρους των γηπέδων.

Την ΨΥΧΗ του πρωταθλήματος Μάρκου (Κούρου) που όλα αυτά τα χρόνια αναπνέει ποδόσφαιρο.

Και την ομάδα της καρδιάς μου τον Πανναξιακό που έζησα τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές μου στιγμές καθώς και τον κόσμο της Νάξου που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο νησί με εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό μου, πρωτόγνωρες για Κυκλαδίτη ποδοσφαιριστή.

Γεια λοιπόν...και αντίο!

Με αγάπη Κολιούσης Απόλλων

Ήταν μεγάλη μας τιμή που συνυπήρξαμε ποδοσφαιρικά με τον Απόλλωνα Κολιούση. Ήταν πάντα αυτός που έμπαινε μπροστά και στις ήττες, έχοντας το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά στα μικρόφωνα του sportcyclades.gr. Ευχόμαστε καλή τύχη στη ζωή του και του ζητάμε να το ξανασκεφτεί, καθώς είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να υπηρετήσει το ποδόσφαιρο από πολλά πόστα. Τέτοιες προσωπικότητες και χαρακτήρες του έχουμε όλοι ανάγκη γιατί πάνε το άθλημα μπροστά. Εις το επανιδείν Απόλλωνα.

Η συντακτική ομάδα του sportcyclades.gr

Φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία του Απόλλωνα Κολιούση:

1a8598dc58b16601ab170bc320433edb XL 17dcdc5191bf9953cca10cc3baedda7d6 XL63e5348b5887503907f9d7af18a38008 XL1257e04065c30585f330e8e70bb87ec0135800f3afadbdc6f59da1b009eeb185 XLb24157a95b130af29411a00082a734b1 XLbl13561823132301KOLIOUSISkoliousis1kolioyshs dhlvseismaxresdefaultΠανιώνιοςπανθηραϊκός

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares