Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 18:15

Χάρης Κατεβάτης: Να μείνουμε πιστοί στο πλάνο του προπονητή μας εν όψει του ντέρμπι με τον Πανναξιακό ΑΟΚ

Το πολλά υποσχόμενο ντέρμπι του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων θα φιλοξενήσει την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ερμούπολης “Δημήτριος Βικέλας”.

Οι δύο “μονομάχοι”, Μάκης Νικολαΐδης και Μάριος Ονάσογλου, έχουν γεμίσει τη “φαρέτρα” τους και όλα είναι σχεδόν έτοιμα για αυτό το παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον φετινό πρωταθλητή στην κατηγορία. Ο Άρης Σύρου υποδέχεται στις 5:00 μ.μ. τον Πανναξιακό ΑΟΚ και η μάχη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αναμένεται συναρπαστική.

Ένας από εκείνους που ξέρουν πολύ καλά τι εστί ντέρμπι είναι ο Χάρης Κατεβάτης. Ο έμπειρος φόργουορντ που επέστρεψε στην Σύρο και στην ομάδα του Άρη έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά για το επικείμενο παιχνίδι.

Με πλούσιες παραστάσεις κυρίως από ομάδες της επαρχίας (Ολυμπιάδα Πατρών, Αχαγιά ’82) και με ένα πρωτάθλημα ΕΣΚΑ με την ομάδα του Κουκακίου πριν από δύο χρόνια ο Κατεβάτης χαρούμενος και ανυπόμονος για το παιχνίδι αυτό τόνισε πως σημείο “κλειδί” για τη νίκη είναι να μείνει πιστή η ομάδα του στο πλάνο του προπονητή της, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα για την πρόσφατη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

IMG 2045

- Κομβικής σημασίας παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη Σύρου και τον Πανναξιακό ΑΟΚ. Ποιο θεωρείς ότι είναι το “κλειδί” για τη νίκη;

«Είναι ένα παιχνίδι για το οποίο προετοιμαζόμαστε εδώ και μήνες καθώς έχει πάρει τρείς φορές αναβολή. Είμαστε 100% έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που μπορεί να έχει ένα τέτοιο ντέρμπι, οπότε θεωρώ ότι το κλειδί για την νίκη είναι να μείνουμε πιστοί στο πλάνο του κόουτς Νικολαΐδη στο οποίο δουλεύουμε όλο αυτό τον καιρό».

- Το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την περαιτέρω πορεία της ομάδας;

«Όποια ομάδα καταφέρει να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης σίγουρα βάζει τις βάσεις για να πετύχει τον στόχο της που δεν άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η δυναμική του ομίλου όπως έχει εξελιχθεί φέρνει τις δύο ομάδες, όπως όλα δείχνουν, να είναι αυτές που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, οπότε όπως καταλαβαίνεις το ματς αυτό είναι ένας μικρός τελικός».

- Έχετε λάβει κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες από τον προπονητή σας έτσι ώστε να εστιάσετε σε κάποιο συγκεκριμένο παίκτη “κλειδί” για να πετύχετε το θετικό αποτέλεσμα;

«Όπως σε κάθε ματς έτσι και σε αυτό υπάρχουν παίκτες που πρέπει να επικεντρωθείς παραπάνω ώστε να περιορίσεις την δράση τους. Έχουν δοθεί σαφής οδηγίες από τον προπονητή για κάθε παίκτη της αντίπαλης ομάδας και όπως αναφέρθηκα και προηγουμένως από την στιγμή που θα μείνουμε  πιστοί στο πλάνο που έχουμε θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα».

256827574 2935765080008972 8370665671882908244 n

- Πρόκειται για ένα ντέρμπι κορυφής, έστω και στο τοπικό επίπεδο, που λίγο πολύ δημιουργεί κόντρες. Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη για οπαδικές διαφορές, ποιο θα ήταν το δικό σας μήνυμα προς τους οπαδούς των ομάδων;

«Αρχικά εκπροσωπώντας την ομάδα του Άρη Σύρου θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους του συλλόγου τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Είναι ένα τραγικό γεγονός που δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο, προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι χάθηκε ένα παιδί 19 χρονών απλά επειδή είναι φίλαθλος μιας ομάδας, στην θέση του Άλκη θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε και αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια σε όλους μας. Σχετικά με το δικό μας ντέρμπι όσο θυμάμαι τον εαυτό μου σαν παίκτης ομάδων της Σύρου να παίζουμε αντίπαλοι με ομάδες της Νάξου πάντα υπήρχε ένας υγιείς ανταγωνισμός, σκληρός μεν αλλά υγιής που μεταφέρονταν από τον αγωνιστικό χώρο μέχρι τις κερκίδες με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται εκπληκτικά παιχνίδια ανάμεσα μας. Είμαι σίγουρός ότι και αυτή την φορά θα συμβεί το ίδιο για αυτό και καλούμε όλους τους φιλάθλους της ομάδας μας να έρθουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε.

- Το τοπικό μπάσκετ των Κυκλάδων έχει προσελκύσει αρκετούς παίκτες που έχουν εικόνες και παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες. Πόσο αυτό έχει ανεβάσει το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Το να αγωνίζεσαι σε ένα τοπικό πρωτάθλημα όπου υπάρχουν παίκτες όπως ο Λάζαρος Αγαδάκος, ή ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς είναι γεγονός που ανεβάζει πραγματικά σε πολύ υψηλά επίπεδα την ποιότητα του πρωταθλήματος. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετές κυκλαδίτικες ομάδες να στελεχώνουν τα ρόστερ τους με παίκτες τέτοιου επιπέδου και αυτό θεωρώ αποτελεί κίνητρο και για τους νέους αθλητές να μπουν στο γήπεδο και να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Αξίζει να δοθούν και συγχαρητήρια στους παράγοντες των ομάδων που προσπαθούν και έχουν καταφέρει το πρωτάθλημα των Κυκλάδων να προσελκύει τέτοια ονόματα».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares