Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 12:25

Μάκης Πούλος: ''Θα παρουσιάσουμε μια ομάδα πρότυπο''.

POYLOS SIMA

Ένας προπονητής, που δεν φοβάται τις προκλήσεις στην καριέρα του, καθώς και την σκληρή δουλειά.

 

Οι υπηρεσίες του σε ομάδες των Κυκλάδων, καθώς και το έργο που έχει αφήσει σε: Ολυμπιακό Άνδρου, Νηρέα, ΑΟ Πάρου και Άνω Σύρο, σίγουρα τον κατατάσσουν μέσα στους πλέον επιτυχημένους τεχνικούς, που έχουν περάσει από το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Στερεοελλαδίτη προπονητή Ποδοσφαίρου Μάκη Πούλο, ο οποίος λίγες ώρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άγιαξ Σύρου, μιλάει στο sportcyclades.gr, δίνοντας το στίγμα στο τι θα ακολουθήσει και ποιες θα είναι οι προτεραιότητες για την νεοσύστατη ομάδα της Πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Κύριε Πούλο συγχαρητήρια για τη νέα σας συνεργασία και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία του Ajax Σύρου;

« Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας… μετά από ένα μήνα σκέψης καθώς είχα τέσσερις προτάσεις συνεργασίας εκ των οποίων δυο από Κυκλάδες. Η μια από την πρώην ομάδα μου την Άνω Σύρο και τον Άγιαξ Σύρου. Τελικά αποφάσισα χθες να συνεργαστώ για φέτος με την ομάδα του Άγιαξ, καθώς συμμετείχα στο καμπ στην Αθήνα και εντυπωσιάστηκα από τους ολλανδούς προπονητές καθώς επίσης με την φιλοσοφία και τους στόχους της ακαδημίας Ajax Hellas, που είναι οι μοναδικές ακαδημίες του Ajax Amsterdam εκτός Ολλανδίας. Ο Άγιαξ Σύρου, κομμάτι του Άγιαξ έχει τους ίδιους στόχους και τις ίδιες ακριβώς φιλοδοξίες.

πολύ δουλειά με νέα παιδιά και στόχος να ξεπεράσουν τα παιδιά τα όρια της ερασιτεχνικής νοοτροπίας που επικρατεί στο τοπικό ποδόσφαιρο. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας με σωστή νοοτροπία και σκέψη καθώς και η βελτίωση της "τεχνικοτακτικης" ικανότητας των παικτών μας. Όλα αυτά στα πρότυπα του Άγιαξ.

Συνεπαρμένος από αυτή την σκέψη και επιδίωξη αποδέχτηκα με χαρά την πρόταση του ΔΣ του Άγιαξ Σύρου. Ευχαριστώ πολύ το συμβούλιο της Άνω Σύρου για την πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας μας και τους εύχομαι ολόψυχα να πετύχουν τους στόχους της ομάδας».

poylos makisΠοιες είναι οι πρώτες σκέψεις που έχετε, καθώς πλέον είστε προπονητής μιας νεοσύστατης ομάδας όπως είναι αυτοί του Άγιαξ, η οποία θα αναζητήσει τα πρώτα της βήματα στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣ;

«Η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά, τέτοια παιδιά θα αποκτήσει και στις μεταγραφές, αφού έχουν εντοπιστεί ταλέντα με τα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Σαφώς θα γίνουν και δυο τρεις μεταγραφές πιο έμπειρων παικτών με τον ανάλογο χαρακτήρα. Για την ομάδα οι σκέψεις είναι αισιόδοξες και νομίζω ότι μπορεί να πετύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ δουλειά να παρουσιάσουμε μια ομάδα πρότυπο».

ποια είναι η φιλοσοφία που θα προσπαθήσετε να περάσετε στους ποδοσφαιριστές, αφού ουσιαστικά όλα ξεκινάνε από το ''0'' και έχετε ουσιαστικά την ευκαιρία, μέσα σε εισαγωγικά να πλάσετε την ομάδα και να της δώσετε την δική της ταυτότητα;

«Η φιλοσοφία είναι, πολύ δουλειά με μπάλα, πολύ δυνατοί ρυθμοί, σταθερό σύστημα ανάπτυξης, συνέπεια στην προσπάθεια και πειθαρχία σε όλα.

Άλλωστε υπάρχει εσωτερικός κανονισμός στα πλαίσια του Άγιαξ.

Οι προπονήσεις θα γίνονται στα πλαίσια του Άγιαξ και της δικής μου πάντα βέβαια φιλοσοφίας, καθώς έχω εκπαιδευτεί στο καμπ μέσα σε αυτά τα πλαίσια, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όχι απλά μια προπόνηση ποδοσφαιρική, που αφήνετε στην τύχη της, όλα είναι γραμμένα, όλα είναι προγραμματισμένα και ο στόχος μας είναι πολλά παιδιά να συνεχίσουν σε άλλες κατηγορίες».

Πόσα γνωρίζετε για το roster που θα διαχειριστείτε και αν γνωρίζετε τι προσθήκες θα χρειαστεί τελικά η ομάδα;

«τις επόμενες μέρες θα τα δούμε όλα αυτά, ξέρω αυτή την στιγμή ότι υπάρχουν παιδιά με ταλέντο στα τμήματα υποδομών και αυτά τα παιδιά θα είναι ο κορμός της ομάδας. Θα μιλήσω με την διοίκηση για τα θέματα αυτά και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

AZAX SYROU LOGOθέλω να μου πείτε πότε ξεκινά κανονικά η προετοιμασία και αν το γεγονός ότι η ομάδα είναι νεοσύστατη ίσως χρειαστεί κάποιον επιπλέον χρόνο δουλειάς.

«Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου όλοι οι παίκτες θα περάσουν από test και ιατρικές εξετάσεις, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και extra προπόνηση σε γυμναστήριο, όλα αυτά θα ετοιμαστούν τις επόμενες μέρες,

από ότι μου είπαν οι υπεύθυνοι ήδη έχει παραγγελθεί το αθλητικό υλικό έτσι ώστε οι παίκτες να πάρουν το υλικό τους πριν την έναρξη της προετοιμασίας».

Έχετε προπονήσει στο παρελθόν πολλούς μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές, πόσο δύσκολη θεωρείτε την μετάβαση τους από τα τμήματα υποδομών στα ανδρικά τμήματα, όπου αναμφισβήτητα ο ανταγωνισμός και η δύναμη στους αγώνες κυμαίνετε σε υψηλότερα επίπεδα?

«Οι παίκτες ηλικίας 16-17 ετών αρχίζουν να κινούνται σιγά-σιγά στα ανδρικά πρότυπα δύναμης, μην ξεχνάτε ότι μεγάλοι παίκτες ξεκίνησαν την καριέρα τους και σε μικρότερη από αυτές ηλικίες.

Πιστεύω ότι όλα είναι θέμα δουλειάς, ταλέντου και φυσικά νοοτροπίας και προσωπικότητας, χαρακτηριστικά που όχι μόνο ο Άγιαξ, αλλά και όλες οι μεγάλες ομάδες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση. Υπάρχει και ένα πρόσφατο παράδειγμα όταν με τον ΑΟ Πάρου είχαμε φθάσει στον τελικό Κυπέλλου των Κυκλάδων ανδρών, με ομάδα που χρησιμοποιούσα σαν βασικούς 8-9 παίκτες κάτω των 19 ετών».

Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα σας ομάδα και σε εσάς προσωπικά να κάνετε ακόμα ένα αξιόλογο βήμα στην πλούσια ως τώρα καριέρα σας.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας και για την στήριξη, που δίνεται απλόχερα στο κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο».

syros RAOYZAIOS new14

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares