Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 14:06

Με τηλεθέρμανση θέλουν να δώσουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του κολυμβητηρίου Ερμούπολης

kolymbhthrio-syroy

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό portal του νομού μας cyclades24.gr

syros RAOYZAIOS new14Λύση στο αδιέξοδο των λειτουργικών εξόδων του κολυμβητηρίου Ερμούπολης, ψάχνει να βρει ο Δήμος και ο ΟΠΑΣ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου). Το βασικότερο πρόβλημα είναι το τεράστιο κόστος που απαιτείται για τη θέρμανση της πισίνας του κολυμβητηρίου τους χειμερινούς μήνες.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί εκ νέου ο θόλος του κολυμβητηρίου μετά τα ατυχήματα που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια, αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθούν μεγάλες δαπάνες για τη θέρμανση της πισίνας το χειμώνα και είναι μαθητικά βέβαιο, ότι ο ΟΠΑΣ δεν πρόκειται να αντεπεξέλθει οικονομικά για να τις καλύψει.

Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι αν δε βρεθεί κάποια άλλη οικονομικότερη λύση για τη θέρμανση της πισίνας, το κολυμβητήριο θα κλείσει τη χειμερινή περίοδο και δε θα λειτουργεί για αρκετούς μήνες.

kolimbitirio-d-vikelas-syros-2012

Μετά από πρόταση του ΟΠΑΣ, εγκρίθηκε από το Δήμο η σύνταξη μελέτης για την τηλεθέρμανση της πισίνας του κολυμβητηρίου. Η μέθοδος της τηλεθέρμανσης, η οποία έχει υιοθετηθεί σε διάφορες πόλεις της χώρας και ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα, θεωρείται μια αξιόπιστη λύση η οποία είναι πολύ πιο οικονομικότερη από την κοινή θέρμανση.

Ο Δήμος και ο ΟΠΑΣ πιστεύουν ότι με την τηλεθέρμανση, η οποία θα παράγεται στο κολυμβητήριο μέσω αγωγών σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, θα απαλλαγούν από τον οικονομικό βραχνά της αγοράς καυσίμων και θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν θα καταφέρουν να κερδίσουν το στοίχημα και πότε θα εφαρμοστεί η μέθοδος της τηλεθέρμανσης.

paros-adonis

 

Κατηγορία ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares