Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 23:09

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ - Λύγισε τον Ολυμπιακό στην παράταση

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το φετινό Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό της 21ης Μαΐου, στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» απέκλεισαν με δύο νίκες τη Λαμία και ο «Δικέφαλος» με δύο… ισοπαλίες τον Ολυμπιακό, χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, που βρίσκεται εν ισχύ στη διοργάνωση.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα της έδρας και της «λευκής» ισοπαλίας της Τούμπας αλλά αποδείχθηκε άτολμος, έπαιξε συντηρητικά και πρωτίστως για να μη δεχθεί γκολ και το πλήρωσε με αποκλεισμό μέσα στην έδρα του, μετά το 1-1 στην παράταση.

Με το ίδιο πνεύμα, πάνω-κάτω, αγωνίστηκε και ξ μακεδονική ομάδα, που κοίταξε πρώτα να διαφυλάξει το απαραβίαστο και στη συνέχεια, εφόσον έβρισκε την ευκαιρία, να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Έτσι, δεν ήταν περίεργο που μόνο ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο και χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι ως το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Μετά το 70’ ο δεύτερος ημιτελικός «άναψε» για τα καλά. Πρώτα ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο 72΄ με τον Λύρατζη να παίρνει την ασίστ απ’ τον Ζίβκοβιτς και να πλασάρει δυνατά, αναγκάζοντας τον Βατσλίκ σε καταπληκτική επέμβαση σε κόρνερ.

Στη συνέχεια πήρε... μπροστά ο Ολυμπιακός χάνοντας σερί ευκαιρίες μπροστά απ’ την εστία του Πασχαλάκη. Στο 74΄ ο Μασούρας βγήκε ξανά σε τετ-α-τετ μετά από πάσα του Ροντρίγκες, πλάσαρε προ του Πασχαλάκη, όμως οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έδιωξαν πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σισέ έκανε σέντρα από τα αριστερά κι ο Ροντρίγκες έπιασε μονοκόμματο σουτ στην κίνηση το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης.

Στο 78΄ το φάουλ του Κούρτιτς πέρασε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 83΄ ο Φελίπε Σοάρες λίγο έλειψε να σημειώσει ένα απίθανο γκολ βλέποντας τον Βατσλίκ μακριά απ’ την εστία του και πλασάροντας απ’ το κέντρο του γηπέδου, όμως ο Τσέχος γκολκίπερ έκανε πίσω βήματα και με εντυπωσιακό άλμα απέκρουσε εκπληκτικά.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και στο 85΄ στο πολύ δυνατό σουτ του Μιτρίτσα από πλάγια θέση, ενώ στο 90΄ πρώτα ο Ελ Αραμπί κι εν συνεχεία ο Εμβιλά δεν μπόρεσαν από πολύ κοντά να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα του ΠΑΟΚ.

Τα πάντα λοιπόν θα κρίνονταν στην παράταση, κι εκεί οι γηπεδούχοι φάνηκε να αποκτούν το «πάνω χέρι» στο 105΄ με την εκτέλεση πέναλτι «αλά Πανένκα» από τον Ελ Αραμπί, το οποίο είχε κερδίσει ο Μαροκινός επιθετικός από τον Πασχαλάκη.

Η ομάδα του Μαρτίνς αποδείχθηκε όμως ανίκανη να κρατήσει το προβάδισμα, με τον Τσόλακ να ισοφαρίζει στο 108΄ (είχε μπει αλλαγή στο 105΄) σε 1-1 και να στέλνει την ομάδα του στον πέμπτο τελικό Κυπέλλου τα τελευταία έξι χρόνια…
Στο 109΄ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Αουγκούστο, στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο οποίος χάνει το ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares