Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 00:20

Γιώργος Βλαστός: ''Θέλω παίχτες που θα τα δίνουν όλα''

VLASTOS SIMA

Πάντα μεθοδικός και άψογος επαγγελματίας, ο προπονητής του Πανναξιακού Γιώργος Βλαστός, αναλύει στο sportcyclades.gr τους λόγους που αποφάσισε να μείνει στον πάγκο του Πανναξιακού.

 

 

Ο Ηρακλειώτης τεχνικός δεν δίστασε να μας αποκαλύψει τι είδους νοοτροπία θέλει να περάσει στην ομάδα της Νάξου, με σκοπό να αποδώσει, όπως χαρακτηριστικά είπε το ποδόσφαιρο, που χρειάζεται για να εκπροσωπήσει επάξια το νησί στην Δ΄Εθνική κατηγορία.

 Καλημέρα κύριε Βλαστέ και καλή ποδοσφαιρική χρονιά σας εύχομαι. Ξεκινώντας θα ήθελα να μου πείτε τους λόγους που αποφασίσατε να συνεχίσετε στον πάγκο του Πανναξιακού.

«Εύχομαι και εγώ με την σειρά μου τα καλύτερα σε εσάς και σε όλους του φίλους της ομάδας. Ο σημαντικότερος λόγος, που με οδήγησε στην ανανέωση της συνεργασίας μου με την Διοίκηση του Πανναξιακού είναι σίγουρα το γεγονός ότι, κατά την παραμονή μου στην ομάδα το λίγο διάστημα της περσινής σεζόν, ο Πρόεδρος και γενικότερα ολόκληρο το Δ.Σ μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι ένας άνθρωπος, που δίνει μεγάλη σημασία στην ανθρώπινη επαφή. Από εκεί και πέρα είδα πως έχουμε και κοινούς στόχους, δηλαδή μια ομάδα σοβαρή που θα τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη….. με λίγα λόγια θέλουμε και οι δύο πλευρές μία ομάδα, που θα είναι με όλη τη σημασία της λέξεως ομάδα».

Πόσο σας ανησύχησε το γεγονός, ότι τελικά δεν ήταν δυνατόν να μείνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, για τους οποίους μάλιστα εσείς είχατε εισηγηθεί να ανανεώσουν την συνεργασία τους με την ομάδα;

«Έτσι είναι αυτή η κατηγορία τι να κάνουμε; Είναι θέμα επιλογών των ποδοσφαιριστών, δεν μπορούμε να σταθούμε εκεί, κοιτάμε μπροστά και νομίζω ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος».

Σίγουρα από την ομάδα έφυγαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, Πως σκοπεύετε να αντικατασταθούν;

PANNAXIAKOS«Αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Μπορούμε να πάρουμε σαν παράδειγμα την περσινή χρονιά, όπου υπήρχε αξιόλογο υλικό, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα βαθμολογικά δεν πήγαινε καλά. Αυτό σημαίνει ότι τελικά άλλα πράγματα παίζουν σημαντικότερο ρόλο από τα ονόματα. Κάποια από αυτά πιστεύω πως είναι η αγωνιστικότητα αλλά και η ομοιογένεια τις ομάδας, άλλωστε καμία ομάδα δεν βγαίνει πρωταθλήτρια από της μεταγραφές που κάνει. Εμένα με ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε μια ομάδα, που θα εκπροσωπήσει επάξια το νησί και θα κάνει υπερήφανο τον κόσμο μας».

Θα αλλάξετε κάτι στον τρόπο, που έπαιζε πέρυσι η ομάδα;

«Κοιτάξτε τα συστήματα παίζουν σίγουρα τον ρόλο τους, αλλά πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία παίζει ο ρόλος του καθένα μέσα στο γήπεδο και πόσο καλά τον εκτελεί ο ποδοσφαιριστής. Γενικά η φιλοσοφία μου είναι υπέρ του επιθετικού ποδοσφαίρου, «κλειδώνοντας» όμως πρώτα την άμυνα, με ποδοσφαιριστές, που θα εκτελούν καλά τον αμυντικό τους ρόλο. Το ξαναλέω όμως ότι, για μένα σημαντικό ρόλο παίζουν οι σχέσεις μέσα στην ομάδα και το φιλότιμο του ποδοσφαιριστή, στον οποίο πάντα προσπαθώ να περάσω ότι, πρέπει να έρχεται με όρεξη στο γήπεδο και έτσι να φεύγει. Σημαντικό επίσης θεωρώ ο ποδοσφαιριστής μετά την λήξη του αγώνα να  δηλώνει πολύ κουρασμένος, πράγμα που σημαίνει ότι τα έδωσε όλα στον αγώνα. Αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι σε μια ερασιτεχνική κατηγορία, όπως είναι αυτή της Δ΄ Εθνικής, εμείς να διαθέτουμε επαγγελματική συνείδηση».

Θέλω να μου πείτε πότε θα ξεκινήσετε την προετοιμασία και αν το ρόστερ θα έχει συμπληρωθεί μέχρι τότε.

«Ξεκινάμε σιγά-σιγά την 1η Αυγούστου. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές θα είναι εδώ. Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να αποκτηθούν μερικοί ποδοσφαιριστές ακόμα, πάντα όμως με γνώμονα το τι χρειάζεται η ομάδα και όχι να πετάμε τσάμπα τα χρήματα. Ένας από τους λόγους που ξεκινάμε τόσο νωρίς είναι και το γεγονός ότι έτσι θα έχουμε τον χρόνο να διορθώσουμε τυχών δικά μας λάθος επιλογές, καθώς και να δούμε κάποια παιδιά. Το τελικό ρόστερ θα διαμορφωθεί περίπου στους 25 ποδοσφαιριστές».

Σκοπεύετε να δοκιμάσετε κάποιους ποδοσφαιριστές από τις τοπικές ομάδες;

«Θα δοκιμαστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές, αλλά θα πρέπει να έχουν την διάθεση να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Για μένα δεν υπάρχουν βασικοί, όποιος είναι πιο έτοιμος παίζει».

Με την απόκτηση των μικρών έχετε προγραμματίσει κάτι;

«Αυτοί τι στιγμή έχουμε στην ομάδα 3-4 παιδιά που καλύπτουν την ηλικία, που απαιτείτε από την προκήρυξη. Σίγουρα όμως προσπαθούμε να αποκτήσουμε 3-4 παιδιά ακόμα, καθώς όπως γνωρίζετε απαιτούνται τουλάχιστον τρεις (3) βασικοί στην εντεκάδα, πράγμα που σημαίνει ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόδοση και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας».

Έχουν τεθεί κάποιοι στόχοι για τη νέα σεζόν;

«Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε σοβαροί, ανταγωνιστικοί και συγκροτημένοι, πιστεύω ότι αυτό είναι που τελικά θα φέρει την επιτυχία. Καλό είναι ότι προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνεί και σύσσωμη η διοίκηση. Ξεκινάμε και βλέπουμε, μια παροιμία λέει τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

Θέλω την άποψη σας για την τοποθέτηση παλαίμαχων ποδοσφαιριστών σε θέσεις κλειδιά μέσα στην ομάδα. Στην περίπτωση του Πανναξιακού υπάρχουν πολλοί, τελευταία παραδείγματα Κατσάνης-Αγγελής.

«Σίγουρα είναι σημαντικό να γίνεται αυτό. Πρέπει οι ομάδες να το επιδιώκουν κάτι τέτοιο, καθώς οι ποδοσφαιριστές που σταματούν έχουν πάντα την διάθεση και τις γνώσεις να βοηθήσουν. Τα συγκεκριμένα παιδιά βλέπω ότι πραγματικά μοχθούν και αγωνίζονται καθημερινά για την ομάδα».

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε, να μιλήσετε στο sportcyclades.gr.

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για την καλή και παράλληλα επαγγελματική δουλειά που κάνετε.

Διαβάστε επίσης το αφιέρωμα του sportcyclades.gr στον Γιώργο Βλαστό.

syros RAOYZAIOS new14

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares