Κυριακή, 08 Μαΐου 2022 23:58

Ανοσία στη σοβαρότητα

Θαυμάστε. Βλέμμα λάγνο, πλάτες «ζυμωμένες» από το τζακούζι, διάθεση ζεν, ένα υβρίδιο Liam Neeson και Λαρισαίου αγρότη-απεργού στον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.

Δεν είναι ο Σπαλιάρας, δεν είναι η Ιωάννα Τούνη, δεν είναι καν ο Σάκης Ρουβάς. Είναι το πιο ενεργό μέλος της επιτροπής σοφών για την πανδημία (μετά τον Τσιόδρα) που αισθανόμενος δικαιωμένος για τις επιλογές του, 2 χρόνια τώρα, περνάει ηδονικά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σε ένα καλντεροτζακούζι της Οίας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μαζί με το υπόλοιπο ιατρικό «κονκλάβιο» της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ανέστειλαν επί 2 χρόνια την ιατρική και ακαδημαϊκή τους τιμή και την προσάρμοσαν σε μία σχέση διαπλοκής με το πολιτικό κατεστημένο. Εάν δεν έγινε το παραπάνω επιφαινόμενο, τότε σίγουρα η πρόταση του ίδιου και της υπόλοιπης θλιβερής ιατρικής ηγεσίας κατάφερε να βγει στατιστικά πρώτη από το τέλος σε όλη την Ευρώπη (θάνατοι ανά εκατ. πληθυσμού) και να αφήσει πίσω της πολύ πόνο, αχρείαστα lock down και μια διαρκή ανασφάλεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στον αμύητο πληθυσμό. Ακόμα και αν οι όποιες προτάσεις τους σκόνταφταν στις ανεπαρκείς κρατικές υποδομές (ΕΣΥ, πρωτοβάθμια φροντίδα κλπ) ο ίδιος όφειλε να το ξεκαθαρίσει για να σώσει την ιατρική του υπόσταση. Όφειλε επίσης να ανασχέσει πιο έγκαιρα «επιστημονικές» συναδελφικές μπαρούφες περί ανοσίας της αγέλης με 70% εμβολιασμένους και να μην το καταρρίπτει ετεροχρονισμένα (20/1/22).

Ο Μαγιορκίνης έχει «γεμάτο» βιογραφικό για την ηλικία του. Αυτό που σίγουρα δεν έχει είναι συναισθηματική νοημοσύνη. Ακόμα και αν είχε τη μικρότερη ευθύνη, είναι ακατανόητο να προβάλλεις την ευημερία σου έχοντας συμμετάσχει στο πιο αποτυχημένο θεσμικό ιατρικό όργανο της τελευταίας 20ετίας. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να χαλαρώσει όπως και όπου γουστάρει. Γιατί όμως πρέπει να παίζει με το θυμικό πολιτών που έχασαν άδικα συγγενείς τους προσμένοντας μια πιο ουσιαστική παρέμβαση ΚΑΙ από την επιτροπή που συμμετείχε ο Μαγιορκίνης; Επίσης, όταν κάποιος προβάλλει δημόσια τις προσωπικές του στιγμές μη μπορώντας να τιθασεύσει τη Ναρκισσιστική του προδιάθεση, να αναμένει και τον ανάλογο δημόσιο σχολιασμό.

Είναι γνωστό ότι οι «αρχιερείς» ερευνητές ζούνε στον δικό τους κόσμο. Έχουν προβλήματα προσαρμογής στην εκτός πανεπιστημίου ρεαλιστική ζωή και σε πρακτικά προβλήματα αυτής. Δυσκολεύονται να αλλάξουν μία πρίζα, να πάνε στην Πολεοδομία, να μιλήσουν για τον Φορτούνη και τον Μπίσεσβαρ, να ασχοληθούν με οικογενειακά προβλήματα. Το κυνήγι των δημοσιεύσεων και των κονδυλίων από Ευρωπαϊκά (και μη) προγράμματα με τέτοιο ανταγωνιστικό οίστρο κατατάσσει ορισμένους στο φάσμα του κοινωνικού αυτισμού. Η φωτογραφίες όμως του Μαγιορκίνη δεν έχουν αφετηρία την παραπάνω συνθήκη. Είναι φωτογραφίες μίας προσωπικής ανεπάρκειας ενσυναίσθησης του κοινωνικού πόνου και των προσωπικών του ευθυνών.

Και κάτι τελευταίο. Πίστευα πως ο χαζοχαρούμενος Ναρκισσιστικός ηδονισμός των selfie στα μέσα δικτύωσης αφορά τη γενιά που μεγάλωσε με αυτά και μοιραία τα αναπαράγει εθιστικά. Λάθος. Η νοητική αυτή νεοπλασία διεισδύει ανεξέλεγκτα σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η λεζάντα «λιγουρίτσες» που έχει βάλει ο «καθηγητής» στη φωτό του, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας παλιμπαιδισμός που προδίδει την ανασφάλεια της κοινωνικής αποδοχής του. Υποτίθεται ότι η 2ετής επικοινωνιακή ανάδειξή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα κάλυπτε την όποια ανασφάλεια αναγνωρισιμότητας, ωστόσο επέλεξε να «δοκιμαστεί» επικοινωνιακά στον πιο συναρπαστικό κόσμο των μέσων δικτύωσης.

Δεν χρειαζόμαστε σοβαροφανείς ακαδημαϊκούς αλλά σοβαρούς ακαδημαϊκούς. Λυπάμαι αλλά οι «λιγουρίτσες» και τα κριτσίνια τον κατατάσσουν στο group των ανώριμων 40ρηδων που δεν έχουν καταφέρει να λύσουν βασικά προσωπικά υπαρξιακά θέματα. Πως να έχoυμε μετά απαιτήσεις από τον φέρελπι αυτόν καθηγητή να παρεμβαίνει στην πολιτική αυθαιρεσία κατά την πανδημία;

Γκίκα Μαγιορκίνη, οι ιοί και τα βακτήρια των social media δεν αντιμετωπίζονται με ιατρικά πρωτόκολλα. Μάθε να τα χειρίζεσαι λιγότερο παρορμητικά γιατί μια φωτογραφία και 2,3 λεζάντες αρκούν να ακυρώσουν την ιερή νοητή σχέση δάσκαλου – μαθητή και να «ξενερώσουν» τον υγιή φοιτητικό μικρόκοσμο που δεν αρκείται σε papers αλλά στις αρχέγονες αξίες ενός ταπεινού καθηγητή.

Γιώργος Νομικός Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Μαγνητική

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares