Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 11:27

Εκπλήξεις και συγκίνηση στον 17ο φιλικό αγώνα ''Μανώλης Μάκαρης'' [Φωτορεπορτάζ)

Για 17η χρονιά ο ΑΜΣ Φιλωτίου τίμησε τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη διοργανώνοντας χθες Κυριακή 17 Ιουλίου τον καθιερωμένο φιλικό αγώνα που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στο γήπεδο ''Γιάγκος Γρατσίας'' του Φιλωτίου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στα πλαίσια των εκδηλώσεων ''Μηλώσια 2022' του ΑΜΣ Φιλωτίου.

Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό για τους συγγενείς και τους φίλους του Μανώλη, που μετά από 17 χρόνια ο αγώνας αυτός διεξάγεται με τόσο μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μικρών και μεγάλων, φίλων του Μανώλη, αλλά και μικρών παιδιών που εγγυούνται με την παρουσία τους ότι θα υπάρχει και συνέχεια.

Χορηγοί ήταν ο Αντώνης και ο Λεωνίδας, άνθρωποι του αθλητισμού και οι δύο, τιμούν επί σειρά ετών τη μνήμη του παιδικού τους φίλου, Μανώλη, χορηγώντας τα μπλουζάκια του αγώνα. Η SMK Group του Μαρίνου Συριανού και το κρεοπωλείο Καραβασιολιός.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν χάσει ούτε έναν αγώνα, όπως ο Μιχάλης Βασιλάκης, ο οποίος ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας Εφήβων που προπονούσε ο Μανώλης Μάκαρης και το 2001 κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Κυκλάδων. Μάλιστα, ο Μιχάλης μας επιφύλασσε μία έκπληξη φέτος, καθώς ως συλλέκτης έφερε στο γήπεδο τα μπλουζάκια από όλους τους 16 αγώνες που είχαν γίνει μέχρι χθες και με τη βοήθεια της διοίκησης του ΑΜΣΦ τις άπλωσε στο γήπεδο.

DSC 0255

Μέρα εκπλήξεων ήταν η χθεσινή, αφού ακόμα ένα φίλος και παίκτης τότε που προπονούσε ο Μανώλης Μάκαρης, ο Μανώλης Βασιλάκης, με την ιδιότητα του ως καλλιτέχνης φιλοτέχνησε μία μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στον Μανώλη με το σήμα του ΑΜΣ Φιλωτίου, που με την άδεια της διοίκησης τοποθετήθηκε ανάμεσα στα αποδυτήρια του γηπέδου και θα βρίσκεται εκεί για να θυμίζει σε όλους την προσφορά του εκλιπόντος στον ΑΜΣ Φιλωτίου.

DSC 0190

Μεγάλη και συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου που δεν συμμετείχε απαραίτητα στον αγώνα, αλλά βρέθηκε στο γήπεδο για να τιμήσει και να κρατήσει αναλλοίωτη τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη.

Αν μας βλέπει κάπου από εκεί ψηλά ο Μανώλης θα είναι πραγματικά χαρούμενος που τόσοι άνθρωποι τον τιμούν με την παρουσία τους και τα δυνατά συναισθήματα που παραμένουν άφθαρτα στον χρόνο.

Θα είναι πολύ χαρούμενος όμως και για την όμορφη αυτή εικόνα, της Ειρήνης Σορώκου και του αδελφού του, Ειρηναίου Μάκαρη, που φέτος ήρθαν στον αγώνα με συν ένα μέλος στην οικογένεια τους, σύνολο με τις 6 κορούλες τους!!!

DSC 0204

Για ακόμα μία χρονιά ο αγώνας είχε άρωμα Α' Εθνικής, αφού μπορεί ο Αλέκος Κακλαμάνος να μην ήταν παρόντας καθώς φέτος έγινε νωρίτερα, αλλά ήταν εκεί οι Φιλωτίτες, Ηλίας Χουζούρης και  Μανώλης Μουστάκης, που έχουν στην καριέρα του εκατοντάδες συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες.

MOUSTAKIS XOUZOURIS

Μάλιστα, ο Ηλίας Χουζούρης, ως μέλος πλέον της διοίκησης του ΑΜΣ Φιλωτίου φρόντισε να βάλει το «αλατοπίπερο» στον αγώνα, καθώς οργάνωσε τη συμμετοχή παιδιών που έπαιξαν μετά το τέλος της αναμέτρησης των μεγάλων.

XOUZOURIS PAIDIA

Και εκεί δίπλα στη διοργάνωση το Δ.Σ. του ΑΜΣ Φιλωτίου φρέσκο και ακούραστο έκανε ότι ήταν δυνατό για να βγει εις πέρας η διοργάνωση. Οι, Ευγενία Τσάφου, Δέσποινα Ραφιού και Μήνα Βασιλάκη, με ευχαρίστηση σήκωσαν όλο το βάρος της γραμματειακής υποστήριξης. Οι Γιάννης Βασιλάκης, Δημήτρης Ήμελος και Δημήτρης Καλκάνης,  τακτοποίησαν κάθε εκκρεμότητα και οι Γιάννης Κρασσάς, Ηλίας Χουζούρης, Μανώλης Προμπονάς, Δημήτρης Μουστάκης και Γιάννης Κουκουβίνος οργάνωσαν το αγωνιστικό και φυσικά έπαιξαν στο παιχνίδι.

DSC 0281

DSC 0238

Ααα, είχαμε και τον αγώνα. Τιρκουάζ vs Κίτρινοι, με τη συμμετοχή, παικτών που είχαν προπονηθεί με τον Μανώλη, των παλαίμαχων του Πανναξιακού που κάθε χρόνο δίνουν το παρόν για να τιμήσουν τη μνήμη του Μανώλη, που έχει αγωνιστεί μόνο με τη φανέλα του Πανναξιακού, εν ενεργεία και όχι ποδοσφαιριστών και πλήθος νεαρών που συμμετάσχουν ανελλιπώς.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη του αγώνα. Και είναι εκείνο το λεπτό που πραγματικά σου έρχονται μνήμες για έναν άνθρωπο που στα λίγα χρόνια που έζησε κατάφερε να κάνει τόσα πολλά πράγματα. Τόσα όσα είναι ακόμα και σήμερα ικανά για να οδηγήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους στο γήπεδο και να τον επαναφέρουν στις μνήμες όλων μας. Είναι πραγματικά συγκινητικό να ακούς ανθρώπους κάθε ηλικίας να μιλούν μόνο με καλά λόγια για τον Μανώλη. Μπορεί να έφυγε μικρός, αλλά τουλάχιστον πρόλαβε να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Μία εκτίμηση, που μένει για πάντα χαραγμένη στις ψυχές και στο μυαλό.

DSC 0234

Μοιράζοντας τις ομάδες, προσπαθήσαμε να το κάνουμε αμφίρροπο το ματς, αλλά αυτό το καταφέραμε μόνο για το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η κίτρινοι φάνηκαν να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση και επικράτησαν με 5-1, κατακτώντας την κούπα του τουρνουά.

DSC 0249

Σκόρερ οι: Βουτσίνος, Μουστάκης Γ. (2), Κρασσάς, ενώ για τους Τιρκουάζ σκόραρε ο Γιατρός μας, Γιώργος Παπαγιάννης με εκπληκτικό βολ πλανέ που πανηγύρισε μάλιστα έξαλλα...

DSC 0299

Αγωνίστηκαν:

Διαιτητής: Γιάννης Κρασσάς

Τιρκουάζ: Χουζούρης, Κουκουβίνος, Πομπονάς, Γρατσίας Γ., Βασιλάκης Γ., Βασιλάκης Μ., Καλαβρός, Μουστάκης Ν., Λιόφαγος, Μουστάκης Σ., Μουστάκης Δ., Μουστάκης Β., Βάβουλας Σ., Κύλης Μ., Βασιλάκης Μ., Βασιλάκης Ν., Παπαγιάννης Γ., Μανιός Σ., Προμπονάς Μ., Κοττάκης Μ.

DSC 0215

Κίτρινοι: Κατσάνης Ν., Φάρκωνας Β., Αλιμπέρτης Δ., Μουστάκης Μ., Μουστάκης Γ., Καράι Μ., Ψαρράς Σ., Γρατσίας Κ., Γρατσίας Μ., Βασιλάκης Μ., Κρασσάς Γ., Κρασσάς Σ., Τσιρούκης Μ., Ζουγλής Ι., Μανιός Γ., Βουτσίνος Β., Χωριανόπουλος Γ.

DSC 0210

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Βαγγέλης Κστασαράς και η κόρη του αείμνηστου Μανώλη Μάκαρη, Ειρήνη απένειμαν σε όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους τιμητικά διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια.

DSC 0379

DSC 0362

Το ευχαριστώ της οικογένειας του Μανώλη Μάκαρη

Πέρασαν 17 χρόνια από τον χαμό του Μανώλη μας.  Μετά την τέλεση του 17ου φιλικού αγώνα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως όλους όσους συμμετείχαν.

Τους παλαίμαχους του Πανναξιακού, τους ποδοσφαιριστές του ΑΜΣ Φιλωτίου, αλλά και όσους βρέθηκαν στο γήπεδο του Φιλωτίου χθες Κυριακή 17 Ιουλίου για τον 17ο φιλικό αγώνα ''Μανώλης Μάκαρης''.

Ειδικά, ευχαριστούμε τον ΑΜΣ Φιλωτίου που για ακόμη μία χρονιά διοργάνωσε τον αγώνα στη μνήμη του αδελφού μας και φρόντισε ώστε όλα να λειτουργήσουν άψογα.

Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που ήταν συνδιοργανωτές. Ειδικά ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Κατσαρά που μας τίμησε με την παρουσία του.

Χωρίς όμως την στήριξη των χορηγών, ο αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξάγεται κάθε χρόνο. Για αυτό θέλουμε να εκφράσουμε το μεγαλύτερο ευχαριστώ στην εταιρία SMK Group του Μαρίνου Συριανού, στο Κρεοπωλείο Καραβασιολιός και φυσικά στο Soulatso Cafe των Αντώνη Βασαλάκη και Λεωνίδα Καλαβρού, των οποίων η στήριξη όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ μεγάλη.

Ευχαριστούμε επίσης τον Μανώλη Βασιλάκη, που με την ιδιότητα του ως καλλιτέχνης φιλοτέχνησε μία μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στον Μανώλη που τοποθετήθηκε και θα μείνει στο γήπεδο του Φιλωτίου.

Τέλος ευχαριστούμε τον Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος για ακόμα μία φορά επιμελήθηκε αφιλοκερδώς τα μπλουζάκια των ομάδων (χορηγία Soulatso Cafe)..

Πραγματικά, νοιώθουμε συγκίνηση που αυτός ο αγώνας διεξάγεται για 17 χρόνια και πλέον έχει γίνει θεσμός. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή όλων είναι ιδιαίτερα τιμητική για την οικογένεια μας και κρατάει ανεξίτηλη τη μνήμη του αδελφού μας μέσα από το ποδόσφαιρο που ήταν η μεγάλη του αγάπη!

Σας ευχαριστούμε. Ραντεβού στον 18ο αγώνα το 2023.

Η οικογένεια του Μανώλη Μάκαρη

Φωτογραφίες

 

 

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares