Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 03:19

«Μπρα ντε φερ» μεταξύ ΕΠΟ και Πολιτείας για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Η είδηση των προηγούμενων ημερών πως έγινε αποδεκτή από το υφυπουργείο Αθλητισμού το αίτημα των FIFA και UEFA για παράταση στην προθεσμία της υποχρέωσης των ερασιτεχνικών σωματείων για εγγραφή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ, είχε φέρει ένα αίσθημα ανακούφισης στις τάξεις της Ομοσπονδίας, των Ενώσεων και, φυσικά, των σωματείων.

H εντύπωση που δημιουργήθηκε για απρόσκοπτη διοργάνωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αποδείχθηκε επίπλαστη, αφού η σχετική προθεσμία μετατέθηκε για τις 31 Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται εκ νέου η απαγόρευση χρήσης των γηπέδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όσα σωματεία δεν θα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους.

Η ΕΠΟ επιχείρησε μέσω του ΚΑΠ να μπλοκάρει τις αγωνιστικές κυρώσεις από πλευράς Πολιτείας σε αυτά τα σωματεία, σημειώνοντας στο άρθρο 7 πως καμία προϋπόθεση ή υποχρέωση που προέρχεται εκτός προκηρύξεων και κανονισμών ποδοσφαίρου δεν ισχύει και δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη από τη διοργανώτρια αρχή ή από τα δικαστικά/δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ.

Ωστόσο, το υφυπουργείο ενδεχομένως να επιχειρήσει να ενεργοποιήσει αυτές τις κυρώσεις μέσω πιέσεων σε περιφέρειες και δημοτικές αρχές, προκειμένου να αρνηθούν να δώσουν παραχωρητήρια στα... απεπιθύμητα σωματεία. Ουσιαστικά, ενώ οδεύουμε προς την παρέλευση του Αυγούστου, η κόντρα της ΕΠΟ με την Πολιτεία εξελίσσεται σε μπρα ντε φερ, με την Ομοσπονδία να προσδοκά από πλευράς των υπερεθνικών ομοσπονδιών τη δυναμική τους, καθοριστική παρέμβαση στην υπόθεση...

kap arthro 7

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares