Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 11:28

Περίπατος της ΑΕΚ στη Λαμία

Με δύο γκολ του Αραούχο και μία γκολάρα του Πινέδα, η ΑΕΚ πέρασε άνετα με 3-0 από την έδρα της Λαμίας.

Ιδανική πρεμιέρα για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα στη Super League! Mε τον αρχηγό Αραούχο να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Πινέδα να «σφραγίζει» το διπλό με γκολάρα, η Ένωση πέρασε άνετα από την έδρα της Λαμίας με 3-0. Μοιραίος ο Ντε Βινσέντι που αστόχησε σε πέναλτι στο 0-0 κι ενώ οι γηπεδούχοι ζητούν ακόμη ένα στο 27ο λεπτό του ματς.

Η πρώτη ενδεκάδα του Αλμέιδα

Με τη διάταξη που δούλεψε σε όλη την προετοιμασία παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα που έδωσε φανέλα βασικού στον Ντομαγκόι Βίντα. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Βίντα δεξιά στην τριάδα της άμυνας, ο Χατζισαφί αριστερά και ο Τζαβέλλας στο κέντρο. Αμραμπατ και Τσούμπερ ξεκίνησαν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στις πλευρές, με τον Σιμάνσκι σε ρόλο κόφτη και τους Γιόνσον και Πινέδα μπροστά του. Ο Αραούχο ήταν στην επίθεση, με τον Μάνταλο να βρίσκεται λίγο πιο πίσω του.

Από την άλλη η Λαμία των πολλών απουσιών ξεκίνησε με τους Γκαραβέλη, Προβυδάκη, Τζανετόπουλο, Νούνιες, Ντε Βινσέντι, Σλίβκα, Σιμόν, Γκοράνοφ, Μπάμπη, Τσιλούλη και Κορνέζο.

Από την κόλαση στον παράδεισο σε δύο λεπτά

Παρ’ ότι η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, η Λαμία ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ. Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών, ο Τζαβέλλας έκανε κακό διώξιμο, ο Ντε Βινσέντι υποδέχτηκε την μπάλα σε θέση βολής, αλλά ο Έλληνας αμυντικός πρόλαβε και έβαλε κόντρα στο σουτ διορθώνοντας το λάθος του.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν εύκολα την Ένωση μακριά από την περιοχή τους μέχρι το 20’ όταν ο Πινέδα έβγαλε την κάθετη για τον Αραούχο που σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κορνέζος με ωραίο τάκλιν έσωσε την ομάδα του. Στο 27′ η Λαμία ζήτησε πέναλτι για χέρι του Σιμάνσκι, με τον Κουτσιαύτη και το VAR να μην βλέπουν παράβαση. Η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει προβλήματα στην ανάπτυξή της και στο 32’ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Η Λαμία κέρδισε τελικά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιμάνσκι στον Σλίβκα, ο Κουτσιαύτης το υπέδειξε με τη βοήθεια του VAR και ο Ντε Βινσέντι που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Η ομάδα του Φέστα έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί και δύο λεπτά μετά το πλήρωσε.

Ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πέρασε για τον Πινέδα κι εκείνος έδωσε ξανά στον Αργεντινό που από κοντά έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ στο 35’, σε φάση που η μπάλα πριν φτάσει στον αρχηγό της ΑΕΚ φάνηκε να έχει βρει και σε χέρι αμυντικού της Λαμίας. Μετά το γκολ η Ένωση ανέβηκε ψυχολογικά, είχε μία καλή στιγμή με πλασέ του Τσούμπερ που έφυγε λίγο έξω στο 42’ κι έφτασε μία ανάσα από το 2-0 ένα λεπτό μετά.

Ο Άμραμπατ έκανε εξαιρετική σέντρα για τον Μάνταλο ο οποίος ολομόναχος από τη μικρή περιοχή κατάφερε να αστοχήσει. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Τσούμπερ να έχει ακόμη ένα καλό σουτ στις καθυστερήσεις.

«Καθάρισαν» Αραούχο και Πινέδα

Το μπάσιμο της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο δυναμικό από το πρώτο, με την Ένωση να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να ψάχνει τη μία ευκαιρία για να τελειώσει το ματς. Ο Φέστα πέρασε Μανούσο αντί του Προβυδάκη για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε τελικά το γκολ.

Στο 65′ ο Αραούχο πίεσε τον Τζανετόπουλο, του έκλεψε την μπάλα και με πλασέ έκανε εύκολα το 2-0 για την Ένωση. Το παιχνίδι πλέον είχε αποκτήσει ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα και στο 73′ ο Πινέδα έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με υπέροχο σουτ για το 3-0. Μάλιστα ο Μεξικανός έτρεξε να πανηγυρίσει στον πάγκο με τον προπονητή του.

Όλα πλέον είχαν κριθεί, ο Αλμέιδα πέρασε μέχρι και τον Φράνσον στο ματς και η Λαμία είχε την ευκαιρία για το γκολ της τιμής, αλλά το ωραίο σουτ του Τσούκαλου σταμάτησε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Έτσι η ΑΕΚ ξεκίνησε νικηφόρα το ματς, παίρνοντας ψυχολογία και για τη συνέχεια όπου την περιμένουν δύο ματς στην έδρα της, με Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης (57′ Μανούσος), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Γκοράνοβ, Σλίβκα, Μπάμπης (83′ Σαραμαντάς), Νούνιες, Σιμόν, Ντε Βινσέντι (74′ Τσούκαλος), Τσιλούλης.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα (83′ Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (89′ Φράνσον), Πινέδα (76′ Λ. Γκαρσία), Γιόνσον, Τσούμπερ (89′ Μοχαμαντί), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Μήτογλου).

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares