Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 20:38

Οι συνεχείς ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου φέρνουν αποτέλεσμα

Έπειτα από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων χρηματοδότησης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προωθείται άμεσα η πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιβατών στους δικαιούχους, συνολικού ύψους 12,5 εκ. ευρώ.

Οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του Δ’ Τριμήνου του έτους 2021, καθώς και του Α’ Διμήνου του έτους 2022.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζονται ήδη τις λίστες για την εκκαθάριση των πληρωμών και την οριστική καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Το τελευταίο διάστημα βρισκόμουν σε διαρκή επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για το ζήτημα της καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους νησιώτες, ενός δίκαιου μέτρου που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα των νησιωτών. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι από την Δευτέρα 29/08/2022 αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων. Η έγκαιρη καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και η συνέχιση αυτού του απαραίτητου μέτρου υπήρξε θέμα συζήτησης σε διαδοχικές συναντήσεις που έχω πραγματοποιήσει με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη διασφαλίσει τη συνέχιση αυτού του δίκαιου μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υ.ΝΑ.Ν.Π. 2021-2025, με δεσμευμένο προϋπολογισμό, προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.»

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares