Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 11:45

Εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση του sportcyclades.gr με τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αθλούμενη νεολαία της Ελλάδας και δη των Κυκλάδων, όπου επικεντρώνει τη θεματολογία του στο sportcyclades.gr τα τελευταία 15 χρόνια, είχαμε την τιμή και την χαρά να συνομιλήσουμε σήμερα (12/10) το πρωί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Θεωρήσαμε καλό να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας γι αυτή την επικοινωνία και να σταχυολογήσουμε τα μέρη που επικεντρώθηκε η συζήτηση μας, αλλά και να διερευνήσουμε κάποιες πάγιες θέσεις μας.

  • Ο Υφυπουργός μας ενημέρωσε για την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τις προσπάθειες που κάνει -ειδικά μέσω του μητρώου- ώστε να μπει μία τάξη στην ασυδοσία που έχει εδραιωθεί όλα αυτά τα χρόνια. 
  • Μας ανέλυσε το μητρώο και τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.
  • Μας μίλησε για συμφέροντα και υποκινούμενες καταστάσεις που έχουν ως στόχο να συντηρήσουν τα κακώς κείμενα γιατί απλά έτσι τους βολεύει.
  • Διαφώνησε με τα δημοσιεύματα μας, που αναφέρουν ότι όλα είναι θέμα εγωισμού και κόντρας μεταξύ αυτού και του προέδρου της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκου.
  • Μας τόνισε ότι δεν θέλει να αδικήσει κανέναν, απλά επιθυμεί επιτέλους να μπει μία τάξη. 

Από την πλευρά μας του μεταφέραμε την αγωνία που έχει φέρει όλη αυτή η κατάσταση στα σωματεία και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να παίξουν ποδόσφαιρο. Τονίσαμε και την δική μας θετική θέση υπέρ της διαφάνειας και τη νομιμότητας που πρέπει να διέπουν τους αθλητικούς οργανισμούς.

Επίσης, ξεκαθαρίσαμε την θέση μας ότι λειτουργούμε πάντα για το καλό των σωματείων και δη των μικρών, όπως και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει η ΕΠΣ Κυκλάδων προκειμένου να βγουν εις πέρας τα πρωταθλήματα.

Φέραμε ως παράδειγμα τη Σίφνο και τον Πανσιφναϊκό, που είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο στο νησί και πρόσφατα ο πρόεδρος του, Γιάννης Χουζούρης επωμίστηκε τις όποιες ευθύνες αναλογούν στο σωματείο για τη μη εγγραφή στο μητρώο, αλλά ζήτησε πίστωση χρόνου και μία ευκαιρία ώστε να το πράξει. Θέλετε ένας τέτοιος σύλλογος με τεράστια προσφορά για μία ολόκληρη κοινωνία να βρεθεί εκτός λειτουργίας;

Τονίσαμε, την άποψη μας για τα λάθη του μητρώου επικεντρώνοντας στο γεγονός ότι δεν έχει λάβει υπόψιν του τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Καυτηριάσαμε επίσης τα σοβαρά λάθη της ΕΠΟ με την έλλειψη σοβαρότητας, οργάνωσης και αποφασιστικότητας που επιδεικνύει  ώστε να έχει ένα σταθερό πλαίσιο για τα πρωταθλήματα της.

Ο κ. Αυγενάκης, μας άκουσε με προσοχή και υποσχέθηκε ότι θα δώσει την ευκαιρία να λυθούν τέτοιες περιπτώσεις όπως του Πανσιφναϊκού. Ήταν κατηγορηματικός ότι έχουμε το ίδιο σκεπτικό, αλλά το ζήτημα της διαφάνειας και της τάξης είναι πολύ ψηλά γι αυτόν.

Όσο για τα δημοσιεύματα μας και την άποψη μας, τον ενημερώσαμε ότι αυτά θα δημοσιεύονται πάντα και ότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα αναδείξουμε κάθε θετικό που γίνεται για τους συλλόγους μας.

Σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνία με τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη ήταν τιμητική, αλλά και εποικοδομητική. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από τη συζήτηση μας ο Υφυπουργός κατανόησε τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του νομού μας.

Τον ευχαριστούμε δημοσίως για τη συζήτηση που είχαμε!

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares