Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 21:13

Έτοιμη για τον κολυμβητικό διάπλου Νάξος - Ηρακλειά η ομάδα Pastra Cretonaxiosa

Ηταν η 11η Σεπτεμβρίου.. Και η Ευγενία Τζαννίνη - Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, Επίκουρος Καθηγήτρια ΕΜΠ Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Τομέας Ανθρωπιστικών , Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου - έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση βράβευσης από το Δήμο Νάξου & Μ. Κυκλάδων των μαθητών και μαθητριών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της ομιλίας της μίλησε και για την κοινότητα Excellen Seas και αποκάλυψε ότι θα καλύψει με πλήρη υποτροφία τις σπουδές τριών παιδιών από Δονούσα – Σχοινούσα. Παράλληλα αποκάλυψε κι ένα μέρος από το όνειρό της.. Να κολυμπήσει από τη Πορτάρα της Νάξου προς την Ηρακλειά... Βασικά θέλει προς τη Δήλο αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο λόγω των πλοίων που διέρχονται... 

Οπότε; Πάμε Ηρακλειά. Με την περίφημη ομάδα Pastra Cretonaxiosa με την οποία κάνει τα αδύνατα... δυνατά. Από την Μάγχη έως τον Βόσπορο και από το Βόρειο Αιγαίο έως τα Διαπόντια νησία. Και τώρα; Νάξος - Ηρακλειά.. Πότε; Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και με τη αρωγή ενός ακόμη Ναξιώτη πρωταθλητή κολύμβησης. Του 18χρονου Βασίλη Σοφικίτη, ο οποίος και αποδέχτηκε τη σχετική πρόταση.. 

Ας δούμε το σχετικό δελτίο ενημέρωσης 

Η ομάδα της Pastra Cretonaxiosa, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ετοιμάζεται να υλοποιήσει τον καθιερωμένο ετήσιο κολυμβητικό διάπλου προς τιμήν των αριστούχων μαθητών των μικρών ακριτικών νησιών της Ελλάδας.  

Σκοπός της συμβολικής αυτής κίνησης είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη ώστε να ενισχύσει οικονομικά το έργο των «Θαλασσών Αριστείας» (ExcellenSeas).  

Για την τρέχουσα χρονιά, η αποστολή της ομάδας αφορά κολυμβητικό διάπλου κατά τον οποίο θα καλυφθεί απόσταση 35 χιλιομέτρων, από τη Χώρα της Νάξου (από το Ναό του Απόλλωνα) έως την Ηρακλειά, την οποία, τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας θα διανύσουν με τη μορφή σκυταλοδρομίας.

Η παραπάνω δράση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα λάβει χώρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Στον κολυμβητικό διάπλου θα λάβουν μέρος οι εξής κολυμβητές: Ευγενία Τζαννίνη, Σωτήριος Πάστρας, Απόστολος Τσαγκαράκης, Ευάγγελος Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Βασίλειος Μαρούλης και Βασίλειος Σοφικίτης.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα υποτροφιών «ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» ExcellenSeas

Το πρόγραμμα «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της κολυμβητικής ομάδας ανοιχτής θάλασσας Pastra Cretonaxiosa.

Τα μέλη της ομάδας, κολυμπώντας μεγάλες αποστάσεις σε διάφορες περιοχές των ελληνικών θαλασσών και επικοινωνώντας με τις τοπικές κοινωνίες, απέκτησαν άμεση αντίληψη των ιδιαίτερων συνθηκών και αναγκών των μικρών ακριτικών νησιών της χώρας μας.

Για το λόγο αυτό, η ομάδα έθεσε ως στόχο των κολυμβητικών της εξορμήσεων την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την συγκέντρωση πόρων, για την παροχή οικονομικής στήριξης με τη μορφή υποτροφίας για φοιτητές από τα νησιά αυτά, υπό την αιγίδα μάλιστα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ξεκινώντας το 2018, με την παράδοση μίας υποτροφίας στη μοναδική απόφοιτο του Λυκείου Άη Στρατή, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα στηριζόμενο από ένα ευρύ φάσμα εταιριών και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των HELLENiQ ENERGY, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, INTRASOFT International, Eugenia Giannini and Associates Law Firm, Athens International Airport, Grant Thornton, Attica Group, Boston Consulting Group, MGCode, Sofren N.Y., MOTODYNAMICS, ΤΕΜΕΣ, Ιονικής Ξενοδοχειακής, Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΣΕΤΕ, Electra Hotels, SANI Resort και άλλων.

Οι οργανισμοί και οι εταιρίες αυτές στηρίζουν τη λειτουργία του προγράμματος αλλά και αναλαμβάνουν τη χορηγία των υποτροφιών.

Όραμα του ExcellenSeas αποτελεί η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών των ακριτικών νησιών μέσω της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προόδου των νέων των νησιών αυτών. Ειδικότερα, στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι η επιβράβευση και η ενίσχυση άριστων μαθητών και μαθητριών των ακριτικών μας νησιών, που έχουν εισαχθεί σε πανεπιστημιακές σχολές, αλλά χρειάζονται υποστήριξη για να ανταποκριθούν στο οικονομικό βάρος των σπουδών.

Έτσι, μέσω στοχευμένης χρηματικής ενίσχυσης (έως 6.000€ ετησίως) και συμβουλευτικής καθοδήγησης, υπό την αιγίδα της Επιστημονικού Συμβουλίου του προγράμματος, χορηγούμε υποτροφίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των πανεπιστημιακών σπουδών.

Το πρόγραμμα επίσης παρέχει στους υπότροφους τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, αναλόγως του αντικειμένου σπουδών τους.

 Το Επιστημονικό Συμβούλιο στελεχώνεται από τακτικούς ή ομότιμους Καθηγητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, καθώς και από διακεκριμένες για το ήθος και το υψηλό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους επίπεδο προσωπικότητες.

 Κομβικό έργο του Συμβουλίου αποτελεί η επιλογή των υποτρόφων και η στενή παρακολούθηση της ακαδημαϊκής τους εξέλιξης.

Επιπλέον όμως, και η παροχή πολύτιμου συμβουλευτικού έργου κατά το επόμενο στάδιο, αυτό της επαγγελματικής αποκατάστασης τους.  

Ήδη, το πρόγραμμα ExcellenSeas έχει απονείμει 27 υποτροφίες κατά τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021, σε μαθητές και μαθήτριες από νησιά όπως η Αστυπάλαια, το Καστελόριζο, το Μεγανήσι, ο Άη Στρατής, η Νίσυρος, η Χάλκη, τα Ψαρά, η Κάσος και οι Φούρνοι, που σήμερα φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας.  

Η στήριξη που έχουν λάβει οι υπότροφοι σε συμβουλευτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο – ειδικά δεδομένου και του οικονομικού αντίκτυπου της πρόσφατης πανδημίας – αποτελεί βασικό άξονα ώθησης της ακαδημαϊκής τους πορείας.  

Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε δυναμικά και τις επόμενες χρονιές, προκειμένου να συμβάλλουμε στην πρόοδο και την ανάπτυξη των ακριτικών μας νησιών, και την παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά που προέρχονται από τα νησιά αυτά.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, η ομάδα προετοιμάζεται με μεγάλη χαρά για τη νέα δράση, με την οποία θα τιμήσει ξανά τους μαθητές που ξεκινούν την δική τους προσωπική διαδρομή στην επιστήμη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία και το πλαίσιο παροχής των υποτροφιών, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.excellenseas.org .

Πηγή: naxospress.gr 

Κατηγορία ΚΟΛΥΜΒHΣΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares