Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 12:11

Ηρακλειά - Naxos Cretonaxiosa: Σε περίπου δέκα ώρες κάλυψαν τη διαδρομή των 35 χιλιομέτρων

Αποστολή εξετελέσθη και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο σε σχέση με ότι είχαν υπολογίσει αρχικά...

Τι θέλουμε να πούμε; Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής, τα μέλη της Pastra Cretonaxiosa έπιασαν το ... λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στην Ηρακλειά..

Σε κάτι λιγότερο από δέκα ώρες είχαν καλύψει κολυμπώντας την απόσταση από τη Νάξο προς την Ηρακλειά. Και βέβαια για καλό σκοπό...

Η παρέα της Pastra Cretonaxiosa κολυμπάει για τους σκοπούς του φορέα Excellenseas .

Τιμά τους υποτρόφους του προγράμματος Excellenseas και έχουμε για πρώτη φορά παρουσία από τις Μικρές Κυκλάδες. Ο λόγος για την Ειρήνη Πράσινου από τη Δονούσα, η οποία από φέτος είναι μέλος της Φιλοσοφικής Αθηνών.

Την είδαμε στο λιμάνι της Νάξου, λίγο μετά τις 7 το πρωί, όταν και ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το παράτολμο εγχείρημα..

Εϊδαμε και τον Γιάννη Ξενάκη, τον "δάσκαλο" της Ευγενίας Τζαννίνη, ο οποίος τιμήθηκε για την εν γένει προσφορά του στον αθλητισμό της Νάξου και μάλιστα του αποδόθηκε η τιμή του επίτιμου μέλους της ομάδας Pastra Cretonaxiosa..

Και τον είδαμε να κολυμπάει πλάι πλάι με την Ευγενία Τζαννίνη όταν και ξεκίνησαν αυτή την ιδιαίτερη σκυταλοδρόμια.

Ηταν λίγο μετά τις 7.30 όταν και ξεκίνησαν...

Ανάμεσά τους και ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων, Βασίλης Σοφικίτης με καταγωγή από τη Νάξο (σ.σ. πρωτοετής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ)... Καλεσμένος για να βοηθήσει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ώστε να πετύχουν το στόχο τους.

Να φτάσουν στην Ηρακλειά πριν συμπληρωθούν δώδεκα ώρες.

Οπως κι έγινε. Και μάλιστα δύο ώρες νωρίτερα σε σχέση με το ... πρόγραμμα.

Στην υποδοχή ο πρόεδρος της Κοινότητας Ηρακλειάς, Δημήτρης (Αργάντης) Γαβαλάς.. .Με μουσική, ποτό για να ζεσταθούν και στη συνέχεια ένα γεύμα απαραίτητο για να πάρουν τα πάνω τους..

Από κοντά και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός αλλά και ο Επαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού, Γιάννης Μαργαρίτης που έβαλε το χεράκι του μεταφέροντας ένα από τα μέλη της ομάδας που έφτασε στη Νάξο αεροπορικώς...

Και βέβαια αρκετοί φίλοι των παιδιών...

Η αποστολή έχει ολοκληρωθεί..

Οπως ανέφερε η Ευγενία Τζαννίνη το πρωί της Κυριακής "στην σημαία μας, την Ελληνική που έχει πολύ αλάτι και τις διαδρομές που έχουν καλύψει έως σήμερα, θα προστεθεί και η απόσταση Νάξος - Ηρακλειά"

Ο Στάθης Τσακωνάτης ήταν άλλωστε ως κριτής στο σκάφος "Δανάη" που μετέφερε τους αθλητές στα πλαίσια της σκυταλοδρομίας...

Και πλέον περιμένουμε την επόμενη δράση τους.. Πάντα στα πλαίσια της ExcellenSeas... Και για το καλό των παιδιών που ζουν στα ακριτικά νησιά και οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον..

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα υποτροφιών «ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» ExcellenSeas

Το πρόγραμμα «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της κολυμβητικής ομάδας ανοιχτής θάλασσας Pastra Cretonaxiosa.

Τα μέλη της ομάδας, κολυμπώντας μεγάλες αποστάσεις σε διάφορες περιοχές των ελληνικών θαλασσών και επικοινωνώντας με τις τοπικές κοινωνίες, απέκτησαν άμεση αντίληψη των ιδιαίτερων συνθηκών και αναγκών των μικρών ακριτικών νησιών της χώρας μας.

Για το λόγο αυτό, η ομάδα έθεσε ως στόχο των κολυμβητικών της εξορμήσεων την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την συγκέντρωση πόρων, για την παροχή οικονομικής στήριξης με τη μορφή υποτροφίας για φοιτητές από τα νησιά αυτά, υπό την αιγίδα μάλιστα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ξεκινώντας το 2018, με την παράδοση μίας υποτροφίας στη μοναδική απόφοιτο του Λυκείου Άη Στρατή, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα στηριζόμενο από ένα ευρύ φάσμα εταιριών και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των HELLENiQ ENERGY, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, INTRASOFT International, Eugenia Giannini and Associates Law Firm, Athens International Airport, Grant Thornton, Attica Group, Boston Consulting Group, MGCode, Sofren N.Y., MOTODYNAMICS, ΤΕΜΕΣ, Ιονικής Ξενοδοχειακής, Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΣΕΤΕ, Electra Hotels, SANI Resort και άλλων.

Οι οργανισμοί και οι εταιρίες αυτές στηρίζουν τη λειτουργία του προγράμματος αλλά και αναλαμβάνουν τη χορηγία των υποτροφιών.

Όραμα του ExcellenSeas αποτελεί η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών των ακριτικών νησιών μέσω της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προόδου των νέων των νησιών αυτών. Ειδικότερα, στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι η επιβράβευση και η ενίσχυση άριστων μαθητών και μαθητριών των ακριτικών μας νησιών, που έχουν εισαχθεί σε πανεπιστημιακές σχολές, αλλά χρειάζονται υποστήριξη για να ανταποκριθούν στο οικονομικό βάρος των σπουδών.

Έτσι, μέσω στοχευμένης χρηματικής ενίσχυσης (έως 6.000€ ετησίως) και συμβουλευτικής καθοδήγησης, υπό την αιγίδα της Επιστημονικού Συμβουλίου του προγράμματος, χορηγούμε υποτροφίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των πανεπιστημιακών σπουδών.

Το πρόγραμμα επίσης παρέχει στους υπότροφους τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, αναλόγως του αντικειμένου σπουδών τους.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο στελεχώνεται από τακτικούς ή ομότιμους Καθηγητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, καθώς και από διακεκριμένες για το ήθος και το υψηλό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους επίπεδο προσωπικότητες.

Κομβικό έργο του Συμβουλίου αποτελεί η επιλογή των υποτρόφων και η στενή παρακολούθηση της ακαδημαϊκής τους εξέλιξης.

Επιπλέον όμως, και η παροχή πολύτιμου συμβουλευτικού έργου κατά το επόμενο στάδιο, αυτό της επαγγελματικής αποκατάστασης τους.

Ήδη, το πρόγραμμα ExcellenSeas έχει απονείμει 27 υποτροφίες κατά τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021, σε μαθητές και μαθήτριες από νησιά όπως η Αστυπάλαια, το Καστελόριζο, το Μεγανήσι, ο Άη Στρατής, η Νίσυρος, η Χάλκη, τα Ψαρά, η Κάσος και οι Φούρνοι, που σήμερα φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας.

Η στήριξη που έχουν λάβει οι υπότροφοι σε συμβουλευτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο – ειδικά δεδομένου και του οικονομικού αντίκτυπου της πρόσφατης πανδημίας – αποτελεί βασικό άξονα ώθησης της ακαδημαϊκής τους πορείας.

Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε δυναμικά και τις επόμενες χρονιές, προκειμένου να συμβάλλουμε στην πρόοδο και την ανάπτυξη των ακριτικών μας νησιών, και την παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά που προέρχονται από τα νησιά αυτά.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, η ομάδα προετοιμάζεται με μεγάλη χαρά για τη νέα δράση, με την οποία θα τιμήσει ξανά τους μαθητές που ξεκινούν την δική τους προσωπική διαδρομή στην επιστήμη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία και το πλαίσιο παροχής των υποτροφιών, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.excellenseas.org .

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΚΟΛΥΜΒHΣΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares