Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 15:38

Χατζηνικολάου: ''Πρόκληση για μένα ο Πανναξιακός''.

xatzinikolaou

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ και όχι μόνο, η μεταγραφή της κορυφαίας ελληνίδας παίκτριας Μαρίας Χατζηνικολάου στον Πανναξιακό.

Σε αντίθεση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι σύλλογοι σε ομαδικά αθλήματα, που παίζουν σε εθνικές κατηγορίες, ελέω οικονομικής κατάστασης, στη Νάξο φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πρίμα, με την τοπική ομάδα που θα συμμετάσχει στην Α2 Εθνική Κατηγορία, στον ίδιο όμιλο με το Νηρέα Καρδαμύλων, με ξεκάθαρους στόχους, την άνοδο στην Α1.

Αυτό φανερώνουν και οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, στην οποία είναι προπονητές οι έμπειροι τεχνικοί Γιώργος Δερμάτης και Σούλης Τουρσούγκας, αφού εκτός από την μέχρι πρότινος αρχηγό της Εθνικής Ομάδας των Γυναικών, αποκτήθηκαν ακόμη και άλλες παίκτριες με θητεία στην Α1, όπως η κεντρική 22χρονη Άννα Καρπουζά (από τον Παναθηναϊκό), αλλά και η διαγώνια Δήμητρα Σιώτη (από τη Φιλία Ηλιούπολης).

Η πανύψηλη παίκτρια (1.90), στα 34 της χρόνια άφησε τον Παναθηναϊκό όπου αγωνιζόταν, αφού, όπως ανέφερε στην «Α.Χ.», με τα δεδομένα που υπήρχαν δεν θα είχε ανταγωνιστική ομάδα και μετακομίζει στις Κυκλάδες. Μάλιστα από τότε που ήρθε από την πατρίδα της την Αλεξανδρούπολη, το 1997, όπου είχε αγωνιστεί στον Ποντιακό και στη Νίκη, δεν πέρασε ποτέ το κατώφλι άλλης επαρχιακής ομάδας και φυσικά ούτε καν της Α2.

«Μου έγινε μια καλή πρόταση και στον οικονομικό τομέα, γι’ αυτή την εποχή, και έτσι δέχτηκα. Είναι μια πρόκληση για εμένα να παίξω στην Α2, σε ομάδα της περιφέρειας, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ», λέει η διεθνής παίκτρια, συμπληρώνοντας ότι: «περνάει σοβαρή κρίση και ο αθλητισμός αλλά και το γυναικείο βόλεϊ. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που είναι πωρωμένοι να φτιάξουν ομάδες καλές και να διεκδικήσουν πρωταθλήματα για άνοδο, όπως τώρα εκεί στη Νάξο».

Ενημερωμένη και για το Νηρέα!

Μπορεί να δηλώνει ότι δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα από τη δυναμικότητα των ομάδων που συμμετέχουν στην Α2 Κατηγορία και στον όμιλο που είναι το συγκρότημα της Νάξου, αφού πέρσι ήταν στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, πρωτοκλασάτο στέλεχος στην Α1, όμως η εβρίτισσα παίκτρια συγκεντρώνει σιγά σιγά τα πρώτα στοιχεία για τους αντιπάλους της.

«Δεν ξέρω πολλά γι’ αυτό το πρωτάθλημα. Δεν το παρακολούθησα πέρσι πολύ, για να είμαι και ειλικρινής μαζί σου», αναφέρει, όταν τη ρώτησα τι γνωρίζει για την κατηγορία. Συμπληρώνει όμως ότι: «Γενικά είναι πρωτάθλημα χωρίς πολύ δυνατό επίπεδο, αλλά χρειάζεται προσοχή στις έδρες των ομάδων. Θέλουμε στη Νάξο να ανεβάσουμε την ομάδα, πέρσι έμαθα ο κόσμος γέμιζε το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που δεν κατάφεραν πέρσι, πιστεύω ότι θα γίνει φέτος, δημιουργείται όπως βλέπω ένα αρκετά καλό σύνολο».

Η Χατζηνικολάου είχε και προτάσεις από το εξωτερικό για να συνεχίσει εκεί τη λαμπρή της καριέρα, αλλά δεν την ικανοποιούσαν, άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι της αρέσει πιο πολύ η Ελλάδα, αφού και στο παρελθόν της δόθηκε η δυνατότητα να παίξει εκτός συνόρων αλλά δεν το έκανε.

Με αιφνιδίασε μιλώντας μου για τον Νηρέα, δείχνοντας ότι ξέρει κάποια πράγματα για την ομάδα των Καρδαμύλων, λέγοντας ότι διακρίνεται έντονα στις αναπτυξιακές ηλικίες, χωρίς μάλιστα να έχει δικό του γήπεδο.

Μάλιστα ανέφερε: «Ανέβηκαν για 1η φορά στην Α2 και είναι μια ομάδα που αποτελείται από μικρής ηλικίας αθλήτριες. Πήραν μάλιστα την άνοδο από το τουρνουά που έγινε στη Χίο, απέναντι σε ομάδες που είχαν μεγαλύτερες ηλικιακά παίκτριες. Η έδρα μου είπαν έπαιξε ρόλο στην επιτυχία αυτή. Έτσι είναι λογικό να βοηθούν τα παιδιά αυτά και τώρα στην Α2, που θα είναι κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτά. Μπορεί να μείνει ο Νηρέας, υπάρχουν ομάδες τις οποίες θεωρητικά αν κερδίσει στη Χίο, τότε θα εξασφαλίσει την παραμονή του. Είναι πολύ σημαντικό επίσης για τα νεαρά κορίτσια να συμμετέχουν στην Α2. Μόνο κέρδος θα έχουν από αυτή τη δοκιμασία!».

«Βαρύ»... βιογραφικό

Η Μαρία Χατζηνικολάου, ίσως είναι η μοναδική ελληνίδα παίκτρια που έχει περάσει και από τις τρεις δημοφιλέστερες αθηναϊκές ομάδες. Έχει αγωνιστεί δηλαδή σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Στο παλμαρέ της μετράει 8 χρόνια στα Βριλήσσια, 1 χρόνο στην ΑΕΚ, 3 χρόνια στον Ολυμπιακό και 3 χρόνια (από το 2009 έως το καλοκαίρι) στον Παναθηναϊκό.

Ο απολογισμός της: 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2 με Παναθηναϊκό, 2 με Βριλήσσια), 5 Κύπελλα Ελλάδας (4 με Βριλήσσια, 1 με Παναθηναϊκό), 3η θέση στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό και βασικό στέλεχος, αρχηγός, μέχρι πριν από λίγο καιρό, της Εθνικής Ομάδας Γυναικών.

Η πρώτη σημαντική διεθνής επιτυχία της Μαρίας Χατζηνικολάου έγινε με αρχηγό στην Εθνική Ομάδα μια Χιώτισσα. Το Σεπτέμβριο του 1996 στην Άγκυρα με την Εθνική Ομάδα Νεανίδων, που είχε κατακτήσει την 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (η καλύτερη που έχει πάρει στη συγκεκριμένη διοργάνωση ελληνική ομάδα), με αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος την κορυφαία παίκτρια στην ιστορία του χιώτικου βόλεϊ, Κική Ζαννάρα, η οποία μετά το ΦΟΚ, είχε μια λαμπρή καριέρα σε Βριλήσσια, Παναθηναϊκό.

Δημήτρης Σταυρακάκης ''Αθλητική Χίος''

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares