Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 12:37

Νάξος: Στις 26 Νοεμβρίου ο "Καμπανέλλειος δρόμος"

Ηταν θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός.

Του Γιάννη Βασαλάκη (εφημερίδα Τα Νέα)

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο τον Δεκέμβριο του 1921. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακήρυξε το 2022 έτος αφιερωμένο σ΄εκείνον, με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Φεστιβάλ Νάξου να τον τιμούν με διάφορες εκδηλώσεις.

Ο... δρομικός φόρος τιμής δίνεται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 με τον 2ο Καμπανέλλειο Δρόμο που φέτος περιλαμβάνει αγώνες 23 χλμ., 5 χλμ. και αγώνα 600 μ. για παιδιά.

Ο μεγάλος αγώνας θα ξεκινήσει στις 13.30 από το Ηρώον στη Χώρα της Νάξου και θα ακολουθήσει κυκλική διαδρομή, ανηφορίζοντας προς Γλινάδο και Τρίποδες για να κατηφορίσει έπειτα προς την Πλάκα και να επιστρέψει παραλιακά στη Χώρα.

Η διαδρομή που έχει, πάντως, σχεδιαστεί δείχνει αρκετά ζόρικη για τους συμμετέχοντες, ειδικά στο πρώτο μισό της. Πιο εύκολα είναι τα πράγματα για τους δρομείς των 5 χλμ. και τα παιδιά που θα ακολουθήσουν... επίπεδη ρότα.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παραλάβουν από την Παρασκευή το απόγευμα τις συμμετοχές τους μαζί με τσαντάκι, τεχνικό μπλουζάκι και τοπικά προϊόντα.

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη του Καμπανέλλειου Δρόμου. Διότι είναι κρίμα που η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τόσες φυσικές ομορφιές και μνημεία, δεν έχει έως τώρα στήσει μία καλή δρομική διοργάνωση, που να έχει συνέπεια και να είναι προσανατολισμένη και στην προσέλκυση δρομέων και αθλητών - τουριστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε το Naxos Trail Race που ωστόσο πλέον δεν πραγματοποιείται).

Η ελπίδα, όμως, πεθαίνει τελευταία...

Η ανακοίνωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμος Νάξου διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2022 τον 2ο Καμπανέλλειο δρόμο. Ο αγώνας δρόμου αφιερώνεται στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, θεατρικό συγγραφέα, στιχουργό, σεναριογράφο, δημοσιογράφο και ακαδημαϊκό, γεννημένο στη Νάξο το 1921.

Ο αγώνας αυτός θα περιλαμβάνει 3 διαδρομές

1. 23χλμ, ώρα εκκίνησης 13:30 (όριο τερματισμού 3 ώρες – εκκίνηση τερματισμός Ηρώον)

2. 5χλμ, ώρα εκκίνησης 13:40 (όριο τερματισμού 1 ώρα – εκκίνηση-τερματισμός Ηρώον)

3. Παιδικός αγώνα περίπου 600μ. Ώρα εκκίνησης 13:50 (Διαδρομή: Ηρώον – αναστροφή στον ΟΤΕ – επιστροφή Ηρώον)

Η πρώτη διαδρομή των 23χλμ είναι η παρακάτω:
Ηρώον – Ύρια – Κόμβος τυροκομίου – Γλινάδο – Αγ. Αρσένιος – Τρίποδες (στροφή μετά τον φούρνο Λαγογιάννη δεξιά προς Μουσείο – διασταύρωση Μικρή Βίγλα-Πλάκα – αριστερά προς Πλάκα – Αγία Άννα – Άγιος Προκόπιος – Άγιος Γεώργιος (από Φλοίσβο) – Πλατεία Νεκροταφείου – Παραλία (μπαίνουμε από το
στενό) – Ηρώον

Θετική υψομετρική 195μ.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού:
2,6χλμ: πριν τα Ύρια (νερά)
6,2χλμ: Γλινάδο (νερά, μπανάνα)
9,2χλμ: Τρίποδες (νερά, ισοτονικά)
12,2χλμ: διασταύρωση Μικρή Βίγλα – Πλάκα (νερά, τζελ)
14,2χλμ: Πλάκα (Tortuga) (νερά, πατατάκια, σταφίδες)
16,4χλμ: Αγία Άννα (νερά, ισοτονικά)
17,4χλμ: Άγιος Προκόπης (νερά, coca-cola, μπανάνα)
20,2χλμ: διασταύρωση Αεροδρομίου (νερά)

Η δεύτερη διαδρομή των 5χλμ είναι η παρακάτω:
Ηρώον – Ύρια (2,6χλμ) όπου υπάρχει κοινός σταθμός των δύο αγώνων θα γίνει και η αναστροφή των δρομέων – έξοδος προς Άγιο Γεώργιο, διασχίζουμε τον δρόμο απέναντι προς Φλοίσβο – Πλατεία Νεκροταφείου – Παραλία (μπαίνουμε από το στενό) – Ηρώον

Θετική υψομετρική 20μ.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού:
2,6χλμ: πριν τα Ύρια (νερά)

Πρόγραμμα αγώνα

Παρασκευή: Παραλαβή Bib και πακέτο αθλητή/αθλήτρια από την γραμματεία του αγώνα 17:00-19:00

Σάββατο: Ανοιχτή η γραμματεία από τις 10:00 για Παραλαβή Bib και πακέτο αθλητή/αθλήτρια. Με την παραλαβή του bib από την γραμματεία οι αθλητές θα παραλάβουν τσαντάκι με την επωνυμία του αγώνα, τεχνικό μπλουζάκι, τοπικά προϊόντα, ενημερωτικά φυλλάδια με την ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Για να γραφτείτε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=4b754675c9c70f7fa71efe8a3d406379&l=GR
μέχρι και την Τετάρτη 23/11/2022

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο

Αγώνας 23χλμ
Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι τρείς πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίες με κύπελο και καλάθι του νικητή (με τοπικά προϊόντα και βιβλίο του Ιάκωβου Καμπανέλλη).

Αγώνας 5χλμ

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι τρείς πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίες με κύπελο και καλάθι του νικητή (με τοπικά προϊόντα και βιβλίο του Ιάκωβου Καμπανέλλη).

Παιδικός αγώνας

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Όλοι οι αθλητές θα μπουν στην κλήρωση για ένα ρολόι Polar Pacer. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί πριν την εκκίνηση του αγώνα. Ο αθλητής πρέπει να είναι παρόν στην εκκίνηση, αλλιώς κληρώνεται το επόμενο όνομα. Ο αγώνας γίνεται δωρεάν προς τιμή του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ελάτε να τρέξετε και να γνωρίσετε την Νάξο, ένα νησί με πλούσια ιστορία, πολλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία και υπέροχες φυσικές ομορφιές.

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares