Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 00:22

Κυριάκος Κολσούζογλου: Να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι να αναπτυχθεί το κυκλαδίτικο μπάσκετ

Τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του πανηγύρισε το Σάββατο 18/12 ο Κυριάκος Κολσούζογλου. Ο 19χρονος φόργουορντ, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια άφησε την γενέτειρά του, τη Σύρο και την τοπική ομάδα του μπάσκετ, τον Άρη κατέκτησε το “Unicef Trophy”, νικώντας στον τελικό τη ΦΕΑ με σκορ 80-71, κάτι που σημαίνει, πως εξασφάλισε μια θέση στο Final 8 του κυπέλλου Ελλάδος, μαζί με τις επτά κορυφαίες ομάδες της Basket League!

Ο νεαρός άσος κατάφερε στην δεύτερη χρονιά του στην ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης να “κλέψει” τις εντυπώσεις τόσο του τεχνικού επιτελείου, όσο και των ανθρώπων του συλλόγου και όπως δηλώνει στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά νιώθει ευγνώμων για αυτό.

Βέβαια, δεν ξεχνάει και το κυκλαδίτικο μπάσκετ. Εκεί που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα μέχρι το 2018 και ήρθε στην πρωτεύουσα αρχικά για λογαριασμό της ΑΕΚ κι έπειτα για τον Πανιώνιο.

kolsouzoglou 3

  • Πρόσφατα κατακτήσατε το κύπελλο Ελλάδος των ομάδων των εθνικών κατηγοριών και θα έχετε την ευκαιρία να αγωνιστείτε κόντρα σε ομάδες της Basket League. Πόσο σε εξιτάρει εσένα και τους συμπαίκτες σου όλο αυτό το γεγονός;


«Αρχικά είμαι και είμαστε σαν ομάδα ευγνώμων και πολύ ευτυχισμένοι που κατακτήσαμε το κύπελλο κάτι που καταφέρνω πρώτη φορά στην καριέρα μου. Είναι μία ξεχωριστή εμπειρία και εύχομαι πραγματικά στον καθένα να την ζήσει. Είμαστε στο Final Eight και είναι τιμή μου που θα αγωνιστώ με ομάδες αυτού του επιπέδου. Αυτό μας εξιτάρει και μας δίνει ένα μεγάλο κίνητρο να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί γιατί έχουμε ένα τρομερό σύνολο από παίκτες προπονητές και διοίκηση».

  • Άφησες πίσω σου τη Σύρο κι έχεις βρει ένα νέο “λιμάνι” στη Νέα Σμύρνη. Ποιες είναι οι προσωπικές βλέψεις που έχεις;

«Στα 15 μόλις μου χρόνια άφησα την οικογένειά μου και το νησί μου για να ακολουθήσω το όνειρό μου και να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Φέτος διανύω τη δεύτερη σεζόν μου στον Πανιώνιο και δεν θα μπορούσα να ήμουν περισσότερο ευγνώμων και ευτυχισμένος με αυτή μου την επιλογή. Ο Πανιώνιος είναι μία τεράστια οικογένεια που ξεκινάει από τον κόσμο της και τελειώνει σε μας τους παίκτες. Αυτό το συναίσθημα το ένιωσα από την πρώτη στιγμή που έφτασα στη Νέα Σμύρνη και εύχομαι να συνεχίσω να το ζω καθώς έχω αγαπήσει την Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο».

kolsouzoglou 5

  • Βρίσκεσαι σε έναν ιστορικό σύλλογο στον οποίο προπονητής είναι ένας άνθρωπος που πάνω από όλα υπολογίζει τον παίκτη σαν αξία και με γενικό αρχηγό έχει την εμβληματική μορφή τον Φάνη Χριστοδούλου. Αυτά τα δύο στοιχεία πόσο σου δίνουν εσένα μεγαλύτερη ώθηση σε προσωπικό επίπεδο;

«Είμαι πολύ τυχερός που φέτος έχω την τύχη να με προπονεί ο coach Ταυρόπουλος ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και απίστευτη γνώση στο αντικείμενό του μπάσκετ και είμαι ευγνώμων που με επέλεξε στην φετινή προσπάθεια της ομάδας. Ταυτόχρονα ένας άνθρωπος που παρακολουθούσα και είχα ως είδωλο ο Φάνης Χριστοδούλου έχω την ευκαιρία να τον έχω κοντά μου και να με συμβουλεύει. Θα μπορούσα να μιλάω πολλή ώρα για το τι έχουν καταφέρει και οι δύο αυτοί άνθρωποι στο χώρο του μπάσκετ και τους ευχαριστώ που είναι δίπλα μου δίνοντας μου κίνητρο να δουλεύω όλο και περισσότερο».

  • Έχοντας ζήσει το μπάσκετ στις Κυκλάδες, ποιες είναι οι διαφορές που έχεις εντοπίσεις όταν μετακόμισες στην Αθήνα;

«Το μπάσκετ στις Κυκλάδες έχει αρκετές διαφορές από το μπάσκετ στην Αθήνα δυστυχώς. Θεωρώ ότι δεν το προσέχουν όσο θα έπρεπε και υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο στην επαρχία που χάνονται και δεν μπορούν να αναδειχθούν και έτσι το επίπεδο μένει στάσιμο. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να αναδειχθεί το μπάσκετ τις Κυκλάδες και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βοηθήσω και εγώ έστω και λίγο ώστε να προωθηθεί. Θα πρέπει ωστόσο να γίνει και μεγάλη προσπάθεια από τους τοπικούς φορείς ώστε οι ομάδες να βρουν στέγη και να μην αναγκάζονται οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων να παίζουν σε ανοιχτά γήπεδα. Οι καιρικές συνθήκες τον χειμώνα είναι δύσκολες κι επικίνδυνες στις Κυκλάδες και το γνωρίζουν άπαντες…».

kolsouzoglou 2

  • Το μπάσκετ των Κυκλάδων δείχνει τα τελευταία χρόνια ότι κάνει βήματα προς τα εμπρός. Μπορεί να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με άλλες Ενώσεις;

«Βλέπουμε πλέον ότι στις Κυκλάδες γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να ανέβει το μπάσκετ με ανθρώπους που αγαπάνε τον χώρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ πως κάποια στιγμή το μπάσκετ από το νομό αυτό θα μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια το μπάσκετ στην Αθήνα».

Το “SportCyclades” ευχαριστεί θερμά τον υπεύθυνο Τύπου του Πανιωνίου, τον Νίκο Μπουρλάκη για την άδεια που μας παραχώρησε για να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη του Κυριάκου Κολσούζογλου στο σάιτ μας.

kolsouzoglou 4

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares