Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023 18:05

Super League: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Βόλο μέσα σε... κατακόκκινη ατμόσφαιρα

Ο Ολυμπιακός, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, διέλυσε τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με 4-0, για την 17η αγωνιστική της Super League

Μια εξαιρετική εμφάνιση από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της, μετά το εντός έδρας 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και το εκτός έδρας 2-0 επί του Ιωνικού.

Σήμερα, οι Πειραιώτες, έχοντας περισσότερους από 15.000 οπαδούς τους στο πλευρό τους, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το… μαχαίρι στα δόντια και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπιέλ, ενώ στο 22’ διπλασίασαν τα τέρματα τους με μια ασύλληπτη γκολάρα του Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ.

Πριν το ημίχρονο ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Μπακαμπού και στο 75’ έβαλαν το… κερασάκι με τον Ελ Αραμπί.

Μια νίκη, που επιβεβαιώνει την ανοδική τους πορεία, με τον Μίτσελ και τους παίκτες του να συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με το τρίποντο που πήραν στον Βόλο, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 35 βαθμούς και έπιασαν στη δεύτερη θέση τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με την Ενωση να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (42 β.) στις 19:30, στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστική της Super League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Χάμες πίσω από τον Μπακαμπού. Ο Κώστας Μπράτσος από την άλλη, ξεκίνησε τον Βόλο με την εξής 11άδα: Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Γκάτζι, Ντέλετιτς, Τσίρινος και Κούτσιας.

Πέναλτι και 0-1

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Πεπ Μπιέλ.

Ο Ισπανός σούταρε από αριστερά, αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Μπακαμπού να απειλήσει. Ο Γαλλοκονγκολέζος σούταρε από δεξιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Η τρίτη επίσκεψη των Ερυθρόλευκων στα καρέ του Κλέιμαν ήταν και… φαρμακερή. Ο Μπακαμπού βρήκε ωραία τον Φορτούνη, αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Άλχο και ο Παπαπέτρου έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Πεπ Μπιέλ έστησε την μπάλα και με εξαιρετική εκτέλεση έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει, με το σουτ του Μεταξά στο 15’ μέσα από την περιοχή του Πασχαλάκη να φεύγει ψηλά άουτ, όπως επίσης και η εκτέλεση φάουλ του Μπαριέντος, ένα λεπτό αργότερα. Στο 20’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, με τον Χάμες. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κολομβιανός αστέρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο Κλέιμαν μπλόκαρε.

Γκολάρα από τον Ιν-Μπεόμ

Ο,τι δεν κατάφερε ο Χάμες, το έκανε δύο λεπτά αργότερα ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ με μια ασύλληπτη γκολάρα. Ο Νοτιοκορεάτης μεσοεπιθετικός έκλεψε την μπάλα και με δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Ο άσος των πρωταθλητών δοκίμασε το πόδι του και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Κλέιμαν, με τον Ασιάτη να πανηγυρίζει το γκολ μαζί με τον κόσμο του πειραϊκού συλλόγου.

Μετά το γκολ του Χουάνγκ οι Ερυθρόλευκοι είχαν τρεις ακόμα τελικές. Στο 30’ με τον Ιν-Μπεόμ, στο 31’ με τον Χάμες και στο 36’ με τον Πεπ Μπιέλ. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Νοτιοκορεάτη έφυγε άουτ, ενώ στη δεύτερη και στην τρίτη περίπτωση, ο Κλέιμαν ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε τα σουτ του Κολομβιανού και του Ισπανού.

Ρέαμπτσιουκ, Μπακαμπού και 3-0!

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 με τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο Ρέαμπτσιουκ, μετά την ωραία πάσα του Κώστα Φορτούνη, έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Γαλλοκονγκολέζος στράικερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν, σφραγίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη των πρωταθλητών.

Δοκάρι με τον Ροντινέι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Βόλο να έχει την πρώτη τελική. Ο Εσκοβάλ δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μπακαμπού. Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε την κάθετη στον Γαλλοκονγκολέζο, αυτός σούταρε από πλάγια, αλλά αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να κάνει το 4-0 και να πετύχει το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση.

Στο 54’ ο Βόλος έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ντόι είπε «όχι» στον Λούνα. Ο μπακ των γηπεδούχων σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα ξεπέρασε τον Πασχαλάκη και πήρε πορεία προς τα ερυθρόλευκα δίχτυα, αλλά ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού πρόλαβε και απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή, κρατώντας το μηδέν για τους πρωταθλητές.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι με τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έπαιξε το 1-2 με τον Μπιέλ, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κλέιμαν. Ένα λεπτό αργότερα, το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Κώστας Φορτούνης έφυγε άουτ.

Αλλαγές και 4-0!

Στο 67’ ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς, με τους Μαρσέλο και Σαμασέκου να παίρνουν τις θέσεις των Ρέαμπτσιουκ και Χάμες Ροντρίγκες, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ισπανός έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Μασούρα και Ελ Αραμπί αντί των Φορτούνη και Μπακαμπού. Ο Μαροκινός επιθετικός χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να σκοράρει και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Μετά τις κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Αραμπί και αυτός «εκτέλεσε» τον Κλέιμαν, βάζοντας το… κερασάκι στην ερυθρόλευκη τούρτα.

Μετά το γκολ του Μαροκινού, ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Παϊτίμ Κασάμι αντί του Εμβιλά. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 4-0 και να φτάνει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τις τρεις σερί επιτυχίες.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Εσκοβάλ (86΄ Σιελής), Πίρινεν, Αλχο, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Εντσο (Ουές), Ντέλετιτς (86΄ Καρτάλης), Τσίρινος (64΄ Μεσκίδα), Κούτσιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ (66΄ Μαρσέλο), Εμβιλά (78΄ Κασάμι), Χουάνγκ, Φορτούνης (72΄ Μασούρας), Χάμες (67΄ Σαμασέκου), Μπιέλ, Μπακαμπού (72΄ Ελ Αραμπί).

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares