Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 19:26

Super League: Η ΑΕΚ διέλυσε τον Παναιτωλικό στην Opap Arena

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου επικράτησε άνετα με 4-1 του Παναιτωλικού για τη 18η αγωνιστική της Super League και μείωσε προσωρινά στον έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό που παίζει αργότερα στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ.

Εξαιρετικό ποδόσφαιρο από την Ένωση με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, αποθέωση για τον Ματίας Αλμέιδα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς, με τους «κιτρινόμαυρους» να πετυχαίνουν έτσι το 7Χ7 στο νέο τους γήπεδο για το πρωτάθλημα.

Πως ξεκίνησαν

Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια για την ΑΕΚ, με τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χατζισαφί στο αριστερό και τους Βίντα-Μουκουντί στα στόπερ. Σιμάνσκι-Γιόνσον ήταν και πάλι στον άξονα, με τον Πινέδα αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία. Για τον Παναιτωλικό ξεκίνησαν οι: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης, Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίαζ, Ξενιτίδης, Κολοβός, Πέδρο.

Έπαιζε… μόνη της, αλλά ο Παναιτωλικός έμεινε στο ματς

Όπως συνηθίζει η ΑΕΚ στο γήπεδό της, μπήκε δυναμικά και αφού απείλησε με κεφαλιά του Πινέδα που έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης στο 9’, έκανε το 1-0 με τρομερό μονοκόμματο του Αραούχο στο 13’, ύστερα από σέντρα του Χατζισαφί από τα αριστερά και διώξιμο του Χατζηθεοδωρίδη. Η Ένωση έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναιτωλικό να δυσκολεύεται να βγει από την περιοχή του και μετά από δύο καλές στιγμές με Αραούχο και Σιμάνσκι, ήρθε και το 2-0. Οι παίκτες της ΑΕΚ έκρυψαν την μπάλα, ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γκαρσία με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0, φτάνοντας τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι «κιτρινόμαυροι» πηγαίνουν για έναν περίπατο, η ομάδα του Αγρινίου ξαναμπήκε στο ματς όταν ο Ρότα έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Ζοάο Πέδρο μείωσε σε 2-1 από την άσπρη βούλα. Παρά το γκολ του Παναιτωλικού, η εικόνα στο ματς δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ έψαξε και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με σουτ του Άμραμπατ που έφυγε λίγο έξω και ένα ακόμα από τον Πινέδα που το μπλόκαρε ο Ανέστης, με το 2-1 να μην αλλάζει όμως.

«Καθάρισε» στο ρελαντί

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε στο ξεκίνημα του δεύτερου. Να τελειώσει δηλαδή το ματς. Στο 51’ από σέντρα του εξαιρετικού Άμραμπατ, ο Πινέδα με τρομερό άλμα και κεφαλιά έκανε το 3-1 για την ομάδα του και τέσσερα λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση, ο Γκαρσία έσπασε δεξιά για τον Άμραμπατ που με όμορφο διαγώνιο σουτ έγραψε το 4-1. Όλη η επίθεση της ΑΕΚ είχε πλέον σκοράρει, με τον κόσμο να ζητά, όμως, κι άλλο γκολ ενώ σε κάθε ευκαιρία γνώριζε την αποθέωση ο Αλμέιδα. Ο Αργεντινός άλλαξε στο 72’ και τους τέσσερις σκόρερ, βάζοντας στο ματς τους Τσούμπερ, Μάνταλο, Φερνάντες και Φαν Βέερτ και στο 76’ ο Ρότα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 5-1, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε από κοντά σε κόρνερ. Η ΑΕΚ έψαξε μέχρι και το τέλος το πέμπτο γκολ, αλλά Τσούμπερ, Γιόνσον και Φαν Βέερτ δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στις ευκαιρίες που είχαν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (73′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (73′ Φερνάντες, Αραούχο (73′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (73΄ Φαν Βέερτ).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης (19 λ.τρ. Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδοωρίδης (73′ Μόρσεϊ), Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας (73′ Μπουζούκης), Κολοβός (64′ Μαλής), Ξενιτίδης (64′ Σενγκέλια), Πέδρο.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares