Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 02:07

H ελληνική άρση βαρών επιστρέφει σπίτι της

Η οικογένεια της ελληνικής άρσης βαρών μπήκε στο ανακαινισμένο προπονητήριο του αθλήματος στο ΟΑΚΑ, εκεί που δημιουργήθηκε η Dream Team του αθλήματος, η οποία έκανε υπερήφανους όλους τους Ελληνες με τις τεράστιες επιτυχίες της.

Στην παράδοση της αίθουσας που ανακαίνισε η Lamda Development, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασής του αθλήματος από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά, ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Πρόεδρος της ΕΟΑΒ, Θεανώ Ζαγκλιβέρη, ο Ολυμπιονίκης και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πύρρος Δήμας και η Α Αντιπρόεδρος Αννα Στρούμπου. Από την οικογένεια της άρσης βαρών ήταν επίσης οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Οδυσσέας Δήμας, Χρήστος Τριφύλλης, Κώστας Παπαδόπουλος και Νίκος Στέφος και πολλοί ακόμα άνθρωποι του αθλήματος.

«Eίμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος που η άρση βαρών επιστρέφει στο χώρο που δημιουργήθηκε η μεγάλη ομάδα, η οποία μεγαλούργησε από το 1991 και μετά. Με τη βοήθεια του κ. Αυγενάκη και της Lamda Development η άρση βαρών επιστρέφει στο σπίτι της με τη μετεγκατάσταση από τον Αγιο Κοσμά και πιστεύω ότι ο νέος αυτός πανέμορφος χώρος θα βοηθήσει ώστε στο άμεσο μέλλον το αγαπημένο μας άθλημα να γνωρίσει και πάλι τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος», είπε ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Η Πρόεδρος της ΕΟΑΒ Θεανώ Ζαγκλιβέρη, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό και την Lamda για τη στήριξη τους στην άρση βαρών. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να επιστρέφω σε αυτόν τον χώρο, που γράφτηκαν οι χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλήματος, Πιστεύω ότι από αυτόν τον εμβληματικό για την ελληνική άρση βαρών χώρο, μπορούν στο απώτερο μέλλον να ξεπηδήσουν νέες δόξες του αθλήματος. Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι η άρση βαρών δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να προβλεφθεί και χώρος άρσης βαρών στα νότια του νομού που να εξυπηρετεί τους αθλητές που δεν μένουν κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο.»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: ««Απολύτως συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για τη μέγιστη φροντίδα όλων των αθλημάτων, αλλά και στα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που έχουμε ανακοινώσει για τη μετεγκατάστασή τους από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά παραδόθηκε και λειτουργεί το νέο «σπίτι» της Άρσης Βαρών στο OAKA. Το προπονητήριο, εκεί που αναδείχθηκε η ελληνική Dream Team τη δεκαετία του ’90, ανακαινίστηκε πλήρως από τη Lamda Development, είναι υπερσύγχρονο και δημιουργούνται εκ νέου οι απαραίτητες συνθήκες για να αναπτυχθεί και να ξαναλάμψει το άθλημα! Είναι μεγάλη η ικανοποίηση να βλέπεις στα πρόσωπα των διεθνών αθλητριών και των αθλητών μας την ευχαρίστηση και το πόσο αδημονούν να προπονηθούν! Να ακούς τη νέα πρόεδρο της Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη, τον θρύλο Ολυμπιονίκη μας, Πύρρο Δήμα και όλη την οικογένεια της Άρσης Βαρών να ονειρεύονται ξανά το καλύτερο μέλλον, επιστρέφοντας στον εμβληματικό χώρο τους.»

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares