Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 14:33

Γιάννης Πολυχρονάκος: Να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Χιλιάδες ακίνητα θα αλλάξουν χέρια εν μία νυκτί

Την πόρτα σε χιλιάδες πλειστηριασμούς ακόμα και σε πρώτες κατοικίες άνοιξε με απόφαση του ο Άρειος Πάγος που τάχθηκε υπέρ των funds.

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για 700.000 πλειστηριασμούς, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία.

Με αφορμή την αρνητική αυτή εξέλιξη ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και υπ. Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η κυβέρνηση δεν θέλει να γίνει συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, θέλει να τα κρατάει καλά κρυμμένα μέχρι τις εκλογές.

Ένα από αυτά είναι η μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας των πολιτών που έχει γίνει ποτέ. Χιλιάδες ακίνητα θα αλλάξουν χέρια εν μία νυκτί μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που δίνει το δικαίωμα σε διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Μιλάμε για πλειστηριασμούς-fast track.

Tα funds έχουν στα χέρια τους κόκκινα δάνεια ύψους 87 δις ευρώ που τα αγόρασαν ακόμα και στο 5% της αξίας τους από τις τράπεζες και τα απαιτούν όλα.

Αγόρασαν δάνεια που αντιστοιχούν σε 700.000 ακίνητα όλων των κατηγοριών και πλέον έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απευθείας και με συνοπτικές διαδικασίες πλειστηριασμούς. Πολλά από αυτά τα ακίνητα είναι στα νησιά μας.

Η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ χύνει κροκοδείλια δάκρυα αφού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε την πρώτη κατοικία με το νόμο 3869 το 2010.

Σήμερα έρχεται το ΠΑΣΟΚ με την τροπολογία που κατέθεσε να προτείνει λύση που περιλαμβάνει:

1ον) Προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds.

2ον) Θέσπιση ενός πλαισίου χαμηλότερων δόσεων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων.

Και κάτι ακόμα: κάποια στιγμή πρέπει να μπουν κανόνες λειτουργίας και δεοντολογίας για τα funds και τους εκπροσώπους τους. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία ούτε προσφέρεται για λεηλασία.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares