Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023 21:16

Νίκη πρωτιάς και... μαγκιάς της ΑΕ Μυκόνου το Κρανίδι

Η Α.Ε. Μυκόνου πέρασε και από το Κρανίδι φτάνοντας στο 1-2 με ανατροπή μάλιστα, κόντρα στην Α.Ε. Ερμιονίδας που γνώρισε την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα!

Η ΑΕΜ πάτησε πάλι κορυφή αφού είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς έχοντας συγκατοίκους τον Αιολικό και τη Ρόδο υπερτερεί όμως στην τριπλή ισοβαθμία αφού έχει νικήσει και τους δύο αντιπάλους της στον πρώτο γύρο.

Στο Κρανίδι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και αφού εκμεταλλεύτηκαν μόλις στο 10' κάποια αμυντικά λάθη πήραν το προβάδισμα στο σκορ με πλασέ του Τριμπόνια. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΜ απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Πινέιρο που πέρασε αουτ μετά από χαμηλή σέντρα του Κέμπε.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Πονηρού τους αντίπαλους επιθετικούς ενώ προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Έτσι στο 36' έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τσοφλιος βρέθηκε απέναντι από τον Ντούνη έκανε το πλασέ όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΜ μπλόκαρε. Στο 39' έγινε η φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Μετά από έξοχη μπαλιά του Σπυρόπουλου η Ζγκουρη μπήκε στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Πονηρό.

Ο διαιτητής κ. Μπεκιάρης έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ζγκουρη που το κέρδισε το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-1 σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.Στην επανάληψη η Μύκονος μπήκε αποφασισμένη να δώσει παράσταση για έναν ρόλο και το πέτυχε. Παρά το γεγονός ότι ως το 65' δεν έγινε κάποια φάση που να αξίζει αναφοράς ήταν σαφώς καλύτερη και σχεδόν μόνιμα στην επίθεση. Η είσοδος του Ράγια και η κατακόρυφη άνοδος των Ζγκουρη και Μουρίκι έδωσαν ιδιαίτερη δυναμική στην ΑΕΜ.

Στο 70' χάθηκε μάλιστα μια... τριπλή ευκαιρία από αυτές πού αδυνατείς να πιστέψεις ότι χάθηκε το γκολ. Αρχικά ο Σπυρόπουλος από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε άδειο τέρμα και στη συνέχεια της φάσης ο Πινέιρο δύο φορές δεν κατάφερε να σκοράρει. Όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες σου έρχεται στο μυαλό ότι ίσως το ποδόσφαιρο σε... τιμωρήσει!

Τελικά όμως ο... τιμωρός δεν ήταν ο Θεός του ποδοσφαίρου αλλά ο Αντώνης Ζγκουρη. Στο 79' ο υψηλόσωμος φορ έδειξε την κλάση του. Πήρε την μπάλα στα όρια της περιοχής, έβαλε πλάτη τον αντίπαλο και με πλασέ έστειλε τον Πονηρό στο χόρτο και την μπάλα στη γωνία του για το 1-2.

Το γκολ βέβαια χρεώνεται στον Ζγκουρη δικαιωματικά όμως το... μισό ανήκει στον Μουρίκι, ο οποίος πριν είχε κάνει τα πάντα! Ντριπλαρε αντιπάλους, κέρδισε κόντρες, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, σηκώθηκε, συνέχισε την προσπάθεια του και τελικά έδωσε την ασίστ στον Ζγκουρη για το 1-2! Γκολ κλάσης δηλαδή σε δημιουργία και εκτέλεση! Μετά το 1-2 οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Αντιθέτως οι παίκτες της ΑΕΜ βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση να απειλήσουν και σίγουρα αν ήταν πιο προσεκτικοί θα είχαν διευρύνει το υπέρ τους σκορ. Έστω και έτσι όμως οι τρεις βαθμοί είναι γεγονός και η 1η θέση στον όμιλο πραγματικότητα!

ΑΕ Ερμιονίδας: Πονηρός, Κωτσοβος, Μηλιώτης, Τζιερης, Βιρβιλης, Νικολόπουλος, Τριμπόνιας, Φερεκιδης, Τσοφλιος, Αντουνιτς (66' Κούζης), Τρεσα (75' Καλά)
ΑΕ. Μυκόνου: Ντούνης, Σπυρόπουλος, Κέμπε (46' Ράγια), Μαντζανάς, Αρκούδας, Μουρίκι, Ζγκουρη, Αχειμαστος, Βαλαβανοπουλος (75' Στυλιανόπουλος), Πινέιρο (82' Σπολιαριτς), Παπαδόπουλος (86' Οικονομικος)

 

 

Η αρχή της μεγάλης ανατροπής για την ΑΕ Μυκόνου στο Κρανίδι έγινε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το πέναλτι του Ζγκουρη. Δείτε τη εκτέλεση του που έκανε και το σκορ 1-1.

Δημοσιεύτηκε από Αθλητική Ένωση Μυκόνου στις Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023

 

 

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares