Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 21:26

Super League: Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο και επέστρεψε στην κορυφή

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο με τους Μαντσίνι και Παλάσιος να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα και σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή της Super League, στο +2 από την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τρία δοκάρια, πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά τελικά κατάφερε να «λυγίσει» τον Παναιτωλικό χάρη σε δύο γκολ από την μικρή περιοχή μετά από ριμπάουντ, για να πάρει τη νίκη με 2-0, στο ματς που ολοκλήρωσε την 25η αγωνιστική της Super League. Οι Μαντσίνι και Παλάσιος πέτυχαν τα γκολ των «πρασίνων», που είχαν δοκάρι με τον Κουρμπέλη και τον Χουάνκαρ (δις).

Πάτησαν ξανά στην κορυφή οι γηπεδούχοι φτάνοντας τους 58 βαθμούς, με έναν αγώνα περισσότερο από την ΑΕΚ. Στους 28 βαθμούς και την 8η θέση παρέμεινε ο Παναιτωλικός που δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Όπως σε όλα τα γήπεδα της αγωνιστικής της Super League, πριν την έναρξη του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές εμφανίστηκαν με μπλουζάκια που έγραφαν πάνω «Πάρε με όταν φτάσεις».

Ο Μπρινιόλι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό, με τους Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ και Κώτσιρα να συνθέτουν την τετράδα της αμυντικής γραμμής. Στον άξονα ήταν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης και Τσέριν, με τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης, τον Παλάσιος δεξιά και τον Μαντσίνι αριστερά.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με τους Γκράτερολ, Λάρσον, Μαλή, Αποστολάκη, Χατζηθεοδωρίδη, Μλάντεν, Μάρτενσον, Χουάνπι, Σενγκέλια, Ντουάρτε και Καρέλη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση θέλοντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τον Μάγκνουσον να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 4′ με την μπάλα να φέυγει λίγο άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ. Στο επόμενο λεπτό ο Παναιτωλικός λίγο έλειψε να σοκάρει τη Λεωφόρο, ωστόσο ο Καρέλης που σκόραρε ήταν σε θέση οφσάιντ. Από εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» ανέλαβαν ολοκληρωτι9κά τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 7′ ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Τσέριν να κάνει το μπάσιμο στην περιοχή και να γυρίζει την μπάλα από τα αριστερά αλλά ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το τακουνάκι από καλή θέση.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Μετά από λάθος του Σενγκέλια, ο Σπόραρ βγήκε τετ-α-τετ, πέρασε τον Γκράτερολ και πλάσαρε, αλλά ο Λάρσον με τάκλιν γλίτωσε το γκολ τελευταία στιγμή για την ομάδα του. Από το 39′ μέχρι το 41′ οι γηπεδούχοι είχαν ένα δίλεπτο «φωτιά» όταν αρχικά ο Κουρμπέλης με σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Παναιτωλικού και δύο λεπτά αργότερα ο Χουάνκαρ σημάδεψε το ίδιο δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ και με τον Παναθηναϊκό να έχει 13 τελικές, έναντι μίας του Παναιτωλικού.

Πιο χαμηλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τους γηπεδούχους και πάλι να ανεβάζουν στροφές μετά τα δέκα πρώτα λεπτά. Στο 57′ ο Παλάσιος βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από ωραία μπαλιά του Μαντσίνι, έκανε το κοντρόλ, αλλά οι αμυντικοί του Παναιτωλικού τον πρόλαβαν. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε και τρίτο δοκάρι στο ματς και δεύτερο ο Χουάνκαρ. Ο Ισπανός εκτέλεσε και πάλι εκτός περιοχής αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Οι «πράσινοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μαντσίνι στο 62′. Ο Παλάσιος έκανε συρτό σουτ, η απόκρουση του Γκράτερολ ήταν ασταθής, η μπάλα έφτασε στον Κουρμπέλη που πάσαρε στον Μαντσίνι για να πλασάρει σε άδειο τέρμα για το 1-0.ο 84′ ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» τη νίκη με τον Παλάσιος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, ο Γκράτερολ απέκρουσε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Αργεντινό να παίρνει το ριμπάουντ και να γράφει το 2-0.

 

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares