Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 20:39

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Γιαγιά, μητέρα, κόρη, αδελφή, σύντροφος, φίλη, συνεργάτιδα… ΓΥΝΑΙΚΑ!»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πολυχρονάκος έκανε την εξής δήλωση:

Γιορτή της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου, μέσα σε ατμόσφαιρα πένθους και λύπης.

Τώρα όμως, στο μυαλό όλων είναι οι μάνες που έχασαν τα παιδιά τους.

Σε αυτές οι σκέψεις και οι προσευχές μας.

Ποτέ ξανά να μη ζήσει καμία μάνα αυτό το πόνο.

Σε μια κοινωνία όπως την ονειρευόμαστε, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες , χωρίς βία και εκφοβισμό, επιβάλλεται να μαχόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Η γυναίκα μέσα από τους ιστορικούς της αγώνες απέδειξε το αυτονόητο. Τα δυο φύλα είναι ίσα, έχουν τις ίδιες ικανότητες και πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες σε κάθε δομή της κοινωνίας.

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε είδους διάκριση. Είναι ημέρα αφύπνισης για να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια σε οτιδήποτε μη δημοκρατικό. Είναι ημέρα μνήμης για τις γυναίκες που αδικήθηκαν, υπέστησαν βία, απαξιώθηκαν.

Στις γυναίκες όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, μορφωτικού επιπέδου θρησκεύματος, προσωπικών επιλογών, αρμόζει σεβασμός και εκτίμηση. Άλλωστε, «στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε μέρα πως είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας, απέναντι σε κάθε ανισότητα!».

Οι γυναίκες αξίζουν κάθε τιμή.

Γιάννης Πολυχρονάκος

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares